Bitcoin Forum
January 22, 2026, 10:37:23 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 30.2 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Bankaların komisyon ve hesap bakım ücretleri  (Read 53 times)
DRY MARTINI (OP)
Member
**

Activity: 63
Merit: 20

View Profile
January 19, 2026, 07:54:13 PM

Belki de bir çok kişinin bilmediği bir konu bu komisyon herkes tarafından biliniyor olabilir ama hesap bakım ücretini bilen kişi sayısı az olduğunu düşünüyorum. Çok bir tutar gibi gözükmese de binlerce insandan alındığını düşünürsek iyi bir meblağ karşımıza çıkar tabiri caizse kılçıksız para.
Komisyonu alıp satarken fiyatın içinde veriyoruz pek göze çarpmıyor, yıllık hesap pakım ücreti hisse senedi satış takas tutarı içerisinde tahsil ediliyor bunu da bu konuyla birlikte öğrenmiş oldum.
Bazı bankaların 2026 yılında komisyon ve hesap bakım ücretleri yukarıdaki resim de var, bankalar dışında 2025 yılında hiç komisyon almayan aracı kurumlar da var midas gibi osmanlı yatırım gibi.
IKON menkul değer diye bir aracı kurum komisyon ve hesap bakım ücreti almadığını beyan ediyor bilgisi olan var mı.
Binance ve btctürk komisyon oranı ne kadardır ve hesap bakım ücreti var mı bilenler yazabilir mi?
lodocus
Member
**

Activity: 142
Merit: 69

View Profile
January 20, 2026, 01:41:15 PM

Bankaların ücret almadığı herhangi bir işlem yok zaten, mobil bankacılık diye bir şeyin var olduğuna şükrediyoruz yoksa ATM'den bakiye kontrol ederken bile işlem ücreti kesiyor. Zaten asıl para kazandıkları şeyin benim paramı başkasına borç vermek olması gerekiyor, ama onunla yetinemiyorlar. Bankaların esas amacı finansal aracılığı sağlayan bir kurum olmaktır. Böylece bir insana güvenmek yerine onlara güvenirsiniz.

Binance'de hesap bakım ücreti olduğunu sanmıyorum. Sadece alım satımlarda balina değilseniz %0.1 komisyon ödüyorsunuz.
kriminall
Hero Member

Activity: 1582
Merit: 536

View Profile
January 20, 2026, 05:52:40 PM

Bankaların ücret almadığı herhangi bir işlem yok zaten, mobil bankacılık diye bir şeyin var olduğuna şükrediyoruz yoksa ATM'den bakiye kontrol ederken bile işlem ücreti kesiyor. Zaten asıl para kazandıkları şeyin benim paramı başkasına borç vermek olması gerekiyor, ama onunla yetinemiyorlar. Bankaların esas amacı finansal aracılığı sağlayan bir kurum olmaktır. Böylece bir insana güvenmek yerine onlara güvenirsiniz.

Binance'de hesap bakım ücreti olduğunu sanmıyorum. Sadece alım satımlarda balina değilseniz %0.1 komisyon ödüyorsunuz.
O da binde 1’e tekabül ediyor. Hesap bakım ücreti nedir ya? Bu ülkede insanlardan para söğüşlemek ne kadar çok kalem uydurmuşlar. Hesap bakım derken bana ait bir hesabı temizliyormusunuz? Bu nedir biliyor musunuz bu her hesaptan saklama bedeli almaktır veya bankanın kestiği bir haraçtır. Sen zaten işlem bedeli alıyorsun. Sinir oluyorum bunlara.

karabiber
Hero Member

Activity: 1974
Merit: 919

View Profile
January 21, 2026, 07:00:00 PM

Ben zaten bankaya gidip işlem yapmıyorum işlemlerin %99’u mobil olarak yapılabiliyor. Bankaların hala ücret kesmesi olayı sinir bozucu. Hangi devirdeyiz ya transfer ücretine para kesiyorsunuz, fatura ödemelerinden komisyon alıyorsunuz. Bankalar utanmasa uygulamasını telefonunda bulunduruyoruz diye ücret kesecekler. Hesap bakım ücretini ise ilk defa duydum. Bankalar aracılığıyla borsalarda hisse alıp satmadığım için olsa gerek. Her şeyden ücret kesen bankaların bundan eksik kalması beklenmezdi zaten şaşırmadım açıkçası.

W Jr.
Copper Member
Legendary
*

Activity: 1904
Merit: 1405

View Profile
Today at 10:35:48 AM

Ben zaten bankaya gidip işlem yapmıyorum işlemlerin %99’u mobil olarak yapılabiliyor. Bankaların hala ücret kesmesi olayı sinir bozucu. Hangi devirdeyiz ya transfer ücretine para kesiyorsunuz, fatura ödemelerinden komisyon alıyorsunuz. Bankalar utanmasa uygulamasını telefonunda bulunduruyoruz diye ücret kesecekler. Hesap bakım ücretini ise ilk defa duydum. Bankalar aracılığıyla borsalarda hisse alıp satmadığım için olsa gerek. Her şeyden ücret kesen bankaların bundan eksik kalması beklenmezdi zaten şaşırmadım açıkçası.
Bana da yatırım hesabı saklama ücreti adı altında bir kalemden para almışlar.Bir dönemde de kesilen paraları kontrol etmiyordum, yıllık kart aidat ücreti kesmişler.Ücreti kesmeyeceklerini beyan etmişlerdi kartı çıkarırken üstelik.Bu yüzden bankalara güvenmiyorum.Her an sürprizler ile karşılaşılabilir.

R

▀▀▀▀▀▀▀██████▄▄
████████████████
▀▀▀▀█████▀▀▀█████
████████▌███▐████
▄▄▄▄█████▄▄▄█████
████████████████
▄▄▄▄▄▄▄██████▀▀
LLBIT|
4,000+ GAMES
███████████████████
██████████▀▄▀▀▀████