Bu uzatma dakikalarında bir olaylar döndü arka planda ama ne olduğunu bilmiyoruz.
Hiçbir şey dönmedi. Eğer Senegal sahaya çıkmasaydı ağır ceza alırdı. Dünya kupasına katılmış bir ekip Senegal ve belki de katılım hakkı elinden alınırdı. Mane sağduyulu yaklaştı ve arkadaşlarını sahaya çıkardı.
Bence yine de Senegal ceza alması lazım. FIFA bu durumun önüne geçmek için yine de cevaa vermeli. Belki para cezası olur belki de başka bir şey ama ceza mutlaka gelmeli.
Hak yerini de buldu. Oldum olası Kuzey Afrika ülkelerini ve buradan gelen oyuncuları hiç sevemedim Senegal'in kupayı almasına sevindim. Nijerya'nın da almasını isterdim ama onlarda bir prim telaşına düşmüş. La aq milli takımda prim nedir? Bizimkilere de prim veriliyor ama o da yanlış. Sahaya milli duygular için sahaya çıkar vatan millet uğruna mücadele verirsin. Para tura ikinci hatta üçüncü plana düşer. Nijeryada çok fazla ön plana çıkıyor bu durum.
Aslında sadece Nijerya özelinde değil. Bu Afrikalı futbolcuların bir çoğu fakir ortamlardan kaçmak için futbol oynuyor ve bu onların hayatını güzelleştirmek adına yapacakları tek şey. Doğal olarak parayı seviyorlar ve her Afrika takımında prim olayları zirvededir. Milliyetçilikten çok fazla dem vuramazsınız onlara.
Sözde milliyetçi Arda ve avaneleri milli takımda prim kavgası yapmışken afrikalı oyuncuların 500 dolar için birbirini yemesi çok normal.