Bitcoin Forum
January 21, 2026, 02:18:59 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 30.2 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: ABD Borsaları 7/24 İşleme Açık Hale Gelecek  (Read 18 times)
lodocus (OP)
Member
**

Activity: 142
Merit: 69

View Profile
January 20, 2026, 01:27:16 PM

New York Stock Exchange (NYSE), ABD hisse senetleri ve ETF’lerin blockchain altyapısıyla 7/24 alım-satıma açık hale gelmesine hazırlanıyormuş. Kriptoparaların varlığı işte tüm dünyayı böyle etkiliyor. Kripto'nun hiç var olmadığı bir dünyada sizce şöyle bir gelişmeden bahsedebilir miydik?

İnsanlar bu gelişmeyi, aslında kriptoparaları hisse senetlerinden ve diğer yatırım araçlarından ayıran özellik olan "sürekli açık" sistemini uyguladığı için kötü karşılamışlar. Sonuçta günün her saatinde yatırım yapabilmek isteyen birisi için 1 numaralı tercih bugüne kadar kripto olacaktı, ama artık bu konuda tek seçenek olmayacak.

ICE’de stratejik girişimlerden sorumlu başkan yardımcısı Michael Blaugrund, NYSE’nin mevcut emir eşleştirme teknolojisinin özel blockchain ağlarıyla birleştirerek gerçek zamanlı işlem, fonlama ve takas imkanı sunmayı hedeflediklerini açıkladı.

Mevcut sistemde NYSE’de gerçekleştirilen işlemler, ertesi gün sonuçlanıyor. Blockchain tabanlı sistemde ise işlemler aynı anda gerçekleştirilip sonuçlandırılacak. Bu, geleneksel finans işlemlerinde hız ve esneklik açısından önemli bir değişime işaret ediyor.

Ben bu durumun piyasaları o kadar da kötü etkileyeceğini düşünmüyorum. Sonuçta pazarlamada önemli stratejilerden birisi de kendi alanınızda sizden başka seçenekler ile rekabet ortamı hazırlamaktır. İki taraf da birbirini körükledikçe daha fazla insan çekilebilir diye düşünüyorum. Coca Cola - Pepsi rekabeti gibi düşünülebilir. Sizce bu uygulandığında kripto dünyasını kötü etkiler mi?
Frankwitzer
Newbie
*

Activity: 14
Merit: 2

View Profile
January 20, 2026, 05:14:05 PM

Bu haber Chainlink için önemli.Bu işlemler Chainlink yardımıyla onchaine aktarılacak.Bu sayede LINK'de değerlenecektir.
https://blog.chain.link/chainlink-24-5-us-equities-streams/
kriminall
Hero Member

Activity: 1582
Merit: 536

View Profile
January 20, 2026, 05:45:57 PM

Bu yıllardır beklediğim bir gelişmeydi. Tabi ben ABD borsası için değil de Türk borsası için bekliyordum. Ne olacak ya bunu yapmakta? 2026 yılındasın basit bir şekilde alım satım yapabilmek mümkün olmalı. Bazı platformlarda bu yapılıyor diye biliyorum hatta. Takasbank buna entegre olacak bir yapay zeka veya yazılım ayarlayabilir. Eskidenmiş o telefonla iş halletme devri.

Pages: [1]
  Print  

Jump to: