Bitcoin Forum
January 27, 2026, 09:49:15 PM *
News: Community awards 2025

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: 69.3 milyon dolarlık NFT, bugün 19 bin dolar  (Read 72 times)
Xyloo (OP)
Member
**

Activity: 112
Merit: 115

View Profile
January 22, 2026, 09:32:16 AM
Merited by Vispilio (2)

2021 yılında 69.3 milyon dolara satılan bu NFT, bugün yalnızca 19 bin dolar fiyata sahip. Neden en doğru zamanda trendlerden çıkmamız gerektiğini anlatan müthiş bir örnek bu. Kriptopara sektöründe önemli olan trend zamanlarda para kazanmak ve bence bitcoin olarak birikim yapabilmek. Ayrıca bu satışı bir müzayede evi yapmış.

Eserin adı : Everyday : The First 5000 days.
Eserin yaratıcısı : Beeple

Basit bir JPEG resmi neredeyse 70 milyon dolara satan bir adam bence tarihin en zeki adamıdır.
mandown
Legendary
*

Activity: 2548
Merit: 2039

View Profile
January 22, 2026, 09:37:05 AM
Merited by Vispilio (1)

Bu tarz durumları ben o şekilde düşünmüyorum o gün ellerinde 70 milyon dolar vardı ve aklanması gerekiyordu aklamanın en kolay yolu trend takibidir tertemiz 70 milyon dolarınız oldu.  bu pahalı zımbırtıların pek şeffaf şeyler olduğunu düşünmüyorum.

W Jr.
Copper Member
Legendary
*

Activity: 1904
Merit: 1408

View Profile
January 22, 2026, 09:42:51 AM
Merited by Xyloo (1)

Bu tarz durumları ben o şekilde düşünmüyorum o gün ellerinde 70 milyon dolar vardı ve aklanması gerekiyordu aklamanın en kolay yolu trend takibidir tertemiz 70 milyon dolarınız oldu.  bu pahalı zımbırtıların pek şeffaf şeyler olduğunu düşünmüyorum.
İşin özeti @mandown’ın söylediği şeyler.70 milyon doları olan birisi için bu parayı buraya gömmek ona değil ama sanatçıyla anlaşılıp bir miktar paranın rahatlıkla aklanabileceği bir ortam yaratabilir.70 milyon dolar kazanan birisi ortalama üstü zekidir zaten ve herhangi bir sanatçıya 1 milyon dolar teklif edin anında bunu kabul eder.Müzayede de komisyonuna bakar zaten.

Kredi kartı ile TikTok bağışıyla para aklayan çete var Türkiye’de.Zenginlerin aklama yöntemi de sanat eserleri.

R

▀▀▀▀▀▀▀██████▄▄
████████████████
▀▀▀▀█████▀▀▀█████
████████▌███▐████
▄▄▄▄█████▄▄▄█████
████████████████
▄▄▄▄▄▄▄██████▀▀
LLBIT|
4,000+ GAMES
███████████████████
██████████▀▄▀▀▀████
████████▀▄▀██░░░███
██████▀▄███▄▀█▄▄▄██
███▀▀▀▀▀▀█▀▀▀▀▀▀███
██░░░░░░░░█░░░░░░██
██▄░░░░░░░█░░░░░▄██
███▄░░░░▄█▄▄▄▄▄████
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
█████████
▀████████
░░▀██████
░░░░▀████
░░░░░░███
▄░░░░░███
▀█▄▄▄████
░░▀▀█████
▀▀▀▀▀▀▀▀▀
█████████
░░░▀▀████
██▄▄▀░███
█░░█▄░░██
░████▀▀██
█░░█▀░░██
██▀▀▄░███
░░░▄▄████
▀▀▀▀▀▀▀▀▀
||.
|
▄▄████▄▄
▀█▀
▄▀▀▄▀█▀
▄░░▄█░██░█▄░░▄
█░▄█░▀█▄▄█▀░█▄░█
▀▄░███▄▄▄▄███░▄▀
▀▀█░░░▄▄▄▄░░░█▀▀
░░██████░░█
█░░░░▀▀░░░░█
▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄
▄░█████▀▀█████░▄
▄███████░██░███████▄
▀▀██████▄▄██████▀▀
▀▀████████▀▀
.
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
░▀▄░▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄░▄▀
███▀▄▀█████████████████▀▄▀
█████▀▄░▄▄▄▄▄███░▄▄▄▄▄▄▀
███████▀▄▀██████░█▄▄▄▄▄▄▄▄
█████████▀▄▄░███▄▄▄▄▄▄░▄▀
███████████░███████▀▄▀
███████████░██▀▄▄▄▄▀
███████████░▀▄▀
████████████▄▀
███████████
▄▄███████▄▄
▄████▀▀▀▀▀▀▀████▄
▄███▀▄▄███████▄▄▀███▄
▄██▀▄█▀▀▀█████▀▀▀█▄▀██▄
▄██▀▄███░░░▀████░███▄▀██▄
███░████░░░░░▀██░████░███
███░████░█▄░░░░▀░████░███
███░████░███▄░░░░████░███
▀██▄▀███░█████▄░░███▀▄██▀
▀██▄▀█▄▄▄██████▄██▀▄██▀
▀███▄▀▀███████▀▀▄███▀
▀████▄▄▄▄▄▄▄████▀
▀▀███████▀▀
OFFICIAL PARTNERSHIP
SOUTHAMPTON FC
FAZE CLAN
SSC NAPOLI
lodocus
Member
**

Activity: 154
Merit: 76

View Profile
January 22, 2026, 08:37:42 PM
Merited by Vispilio (2), Xyloo (1)

Bu NFT'nin olayı şu şekilde, Mike adında bir adam 2007'den 2021'e kadar her gün bir tane dijital resim yapıyor, ve yaklaşık 13 yılın sonunda yapmış olduğu tam 5.000 resmi birleştirip bir NFT olarak açık arttırmaya sunuyor. Resmin orijinal hali 21.069 x 21.069 piksel aslında o kadar detaylı ama tabi buraya yansıtmak imkansız. Neyse kısaca olayın özeti bu, dönemin NFT ve kripto çılgınlığı da birleşip bu ürün viral olunca artık para aklama mı dersiniz sazan avı mı bir şekilde satılıyor dünyanın parasına.

Şu anda fiyatı 19 bin dolardan biraz daha yukarıda, muhtemelen bu hatırlatma ile insanlar tekrar araştırma gereği duydu ve yeniden yaygınlaşınca biraz arttı fiyat. Şuradan kontrol edebilirsiniz:

https://opensea.io/item/ethereum/0x2a46f2ffd99e19a89476e2f62270e0a35bbf0756/40913

https://onlineonly.christies.com/s/beeple-first-5000-days/beeple-b-1981-1/112924

Bu sitede de resmin üzerine tıklayıp detaylıca inceleyebilirsiniz. Meraklısına içinde bir sürü çalışma var.

Resmin incelendiği videolara girip eski yorumlara bakınca o dönemde insanların nasıl bir psikolojiye sahip olduğunu anlayabiliyorsunuz. Tabloyu alan adamın çok mantıklı bir yatırım yaptığını savunan onlarca yorum görüyorum  Grin
uclrtpl
Member
**

Activity: 240
Merit: 22

View Profile
January 23, 2026, 01:02:38 AM

apaçık para aklama. başka bir şey değil.

Xyloo (OP)
Member
**

Activity: 112
Merit: 115

View Profile
January 23, 2026, 10:53:28 AM

Bu NFT'nin olayı şu şekilde, Mike adında bir adam 2007'den 2021'e kadar her gün bir tane dijital resim yapıyor, ve yaklaşık 13 yılın sonunda yapmış olduğu tam 5.000 resmi birleştirip bir NFT olarak açık arttırmaya sunuyor. Resmin orijinal hali 21.069 x 21.069 piksel aslında o kadar detaylı ama tabi buraya yansıtmak imkansız. Neyse kısaca olayın özeti bu, dönemin NFT ve kripto çılgınlığı da birleşip bu ürün viral olunca artık para aklama mı dersiniz sazan avı mı bir şekilde satılıyor dünyanın parasına.

Şu anda fiyatı 19 bin dolardan biraz daha yukarıda, muhtemelen bu hatırlatma ile insanlar tekrar araştırma gereği duydu ve yeniden yaygınlaşınca biraz arttı fiyat. Şuradan kontrol edebilirsiniz:

https://opensea.io/item/ethereum/0x2a46f2ffd99e19a89476e2f62270e0a35bbf0756/40913

https://onlineonly.christies.com/s/beeple-first-5000-days/beeple-b-1981-1/112924

Bu sitede de resmin üzerine tıklayıp detaylıca inceleyebilirsiniz. Meraklısına içinde bir sürü çalışma var.

Resmin incelendiği videolara girip eski yorumlara bakınca o dönemde insanların nasıl bir psikolojiye sahip olduğunu anlayabiliyorsunuz. Tabloyu alan adamın çok mantıklı bir yatırım yaptığını savunan onlarca yorum görüyorum  Grin

Bu bilgileri ekleyip konuyu çok uzatmak istemedim. Ama paylaştığınız detaylar da var. Bir şey trende düştüğünde satmak çok mantıklı. Aldığınız yer kadar sattığınız yer de çok önemli. Bunu öğreten bir paylaşım bu.
Pages: [1]
  Print  

Jump to: