fiyat o kadar hızlı indi ki kendi tahminimin bile yukarıda kaldığını hissediyorum. bu ay gerçekten ne yaşayacaksak sakin geçmeyecek gibi duruyor. bir yukarı bir aşağı insanları silkeleyebilirler diye düşünüyorum. ayın sonunda belki yine başa geri döner, 75 bin dolar civarında kapatırız ama korku o kadar fazla ki birisi iki kelime açıklama yapsa, ufacık kötü bir haber gelse hemen çakılacağız.
60 bin dolar altını göstermediler, oradan çok sert bir tepki geldi hızlıca. eğer fiyat tekrar oralara düşerse diye alım için hazır bekleyeceğim. genelde aynı yerden birkaç kere sekebiliyoruz. ki 60 bin dolar'dan alabilirsem benim için düşmeye devam etse de sorun değil.
Fear and Greed Index'e göre Extreme Fear bölgesindeyiz. Market, tarihin gördüğü en büyük korkuyu yaşıyor. Böyle bir ortamda 3 hafta sonrasını tahmin etmek bile ne kadar zor, bu yarışma sayesinde daha iyi anlıyoruz.

bu da aslında bitcoin'in yapısının yavaş yavaş değiştiğini gösteriyor. eskiye nazaran düşüşlerin şiddeti azalmış olsa da marketin değeri o kadar yükseldi ki fiyat düştüğünde çok hızlı etkileniyor. ayrıca bu endeksi tatmin etmek de zorlaştı. fear&greed 2021 boğasından beri 80'in üzerine çıkamadı ama 20'nin altına çok kez düştü.
bu ayın sonunda yeni sisteme geçecek miyiz? tekrardan eski halimize döndük. bence bu konu tartışılmalı kimseden ses çıkmıyor. yarışma seviliyorsa üçün beşin hesabı yapılmaz diye düşünüyorum. az kişi de olsa daha anlamlı bir yarışma olur.