Turizm ile madencilik ne alaka?

Bir şirket ya madencidir ya turizmci. İkisini bir den yapmaya çalışması baştan ofsayt. Şirketi tanımıyorum bu arada. İlk defa duydum ismini o yüzden söylediğim her şey önyargı olacak ama durum böyle. Şirket halka arz olmadan önce turizm ve madencilik şeklinde ikiye bölünmüş olsaydı o zaman daha olumlu bakardım. Mesela madenci kısmı halka arz olsaydı katılmayı bile düşünebilirdim. Hele hele bu altın/gümüş çılgınlığının üzerine ilaç gibi gelirdi yeni bir madenci şirketi. Mevcut hali ile pek sıcak bakamıyorum. Şirketlerin farklı alanlarda faaliyet göstermesine karşı değilim ama bunu yapan şirketler genelde holdingleşiyor sonra her faaliyet kolu için alt şirketler oluşturuyor. Böyle ne iş olsa yaparım tarzı oluşumlar pek sağlıklı görünmüyor bana.
Hacim o işler şöyle oluyor şirket kurarken her boku ekliyorsunki yarın ek maliyet vb iş cikmasin heryerdeki ise de saldır sonrasında hangisi tutarsa hesabı sonrasida şirket ne tarafa suruklenirse o taraftan iş kapiyorlar.
Bundan haberim var da, sorunun kendisi tam olarak bu zaten.
Ustalar bu konu hakkında şöyle der: "Her şeyi olmaya çalışan bi zkm olamaz"

Burada da aynısı geçerli. Ne iş osa yaparım sonra savrulduğum yönde büyürüm diye işe başlayan şirket olmaz olsun.
Böyle işe başlayan şirketler turizmden madenciliğe kadar her işten her konudan anlıyor mu? Turizmden iş gelirse turizm, madencilikten gelirse madencilik, sağlık olursa sağlık oh ya

Gerekirse tarım, gerekirse hayvancılık, gerekirse taşımacılık... Böyle adamlara ben bakkal emanet etmem.
Hani bir konudan girersin çünkü o işten anlıyorsundur ve şirketin öbür faaliyet alanları da bu konu ile alakalıdır o zaman eywallah, sıkıntı yok. Ama böyle anlamadığım iş yok bilader kafasındaki adamların bir cacıktan anladığını görmedim ben daha.
Neyse yani, baya sert yaptım bu şirkete ama olsun. Bu aslında ülkenin genel bir problemi. Bir sürü şirket aynı yoldan geçiyor bu denk geldi karşıma buna patladım. Yoksa yüzlerce şirket aynı yoldan geçti, geçiyor biliyorum...