Binbir sorunu halledip risk alarak bir işe giriştiğinizi düşünün. Belki borca girdiniz, günlerinizi haftalarınızı verdiniz ve bir döner kebap salonu açtınız. Dükkan da takır takır işlemeye başladı. Sanıyorsunuz ki derdiniz bitti ama güzel ülkemizin lavaş mafyaları peşinize düşüyor.
Sırf onların lavaşını almak yerine lavaşınızı dükkanınızda kendiniz yapıyorsunuz diye ölüm tehditleri almaya başlıyorsunuz belki. İşte böyle bir durumdayız. Herkes çeşmenin başına oturmuş gelenden geçenden haraç alma güç gösterme peşinde.
https://x.com/haberaktifcom/status/2015728220021129237İşte lavaş mafyamız. Belki de satıcıyla tüketici arasındaki en büyük bariyer ülkede her şeyin mafyasının olması. İşlek yerlerde kafanıza göre birinin yanında dükkan açamıyorsunuz, açsanız alacağınız malı nereden alacağınızı siz seçemiyorsunuz her şeyimiz bir garip. Halı saha mafyası bile var diye duymuştum.
İşin daha da kötüsü bu insanlar gün geçtikçe daha fazla cesaret buluyorlar kendilerine. Risk altındaki kişiler yabancı numaralardan ölüm tehditleri alıyor, her türlü bilgileri gözleri önüne seriliyor ama kimsenin ses çıkarttığı yok.