Artık cidden yurt dışından gelene bile pahalı bir ülkeyiz. Turizm de o yüzden berbat bir vaziyette. Gurbetçilerin de işine gelmemeye başladı o yüzden kısa süre burada kalıyorlar artık. Gurbetçilerin bir de Türkiye'de araçlarıyla yedikleri cezaları ödemeden ülkeden çıkışlarına izin verilmediği için bir kısmının da sırf o yüzden işine gelmiyor olabilir. Ülkemize girince bir anda kural tanımaz olmaya başlıyorlar malum.

Bu arada bir de Almanya'da gurbetçilere çifte vatandaşlık hakkı tanınmış. Sadece %2'lik kısım çifte vatandaşlık başvurusunda bulunmuş. 1.3 milyondan sadece 30 bini.
Çifte vatandaşlık aldıktan sonra kovulacaklarından korkuyorlar.Neyse ki Türk vatandaşı olmadıkları için oy kullanamazlar diyecektim ki Mavi kart sahiplerinin oy kullanamadığını YSK sitesinde görüp rahatladım.Bir an oy kullanabilecek zannettim onları.
Yurtdışından pahalı artık vergilerle her şey neden adam gelip buradan alsın ki?Eskiden 2 dolara aldığı tekstil ürünü bugün 10 dolar.Bu adam enayi mi bizim gibi dandik ürüne bu kadar para vermek zorunda kalsın.Avrupada indirim kovalayıp 1-2 dolara yine alıyor.