Bitcoin Forum
February 17, 2026, 08:27:32 PM *
News: Community awards 2025

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Dakikada 1 Hash  (Read 53 times)
lodocus (OP)
Full Member

Activity: 190
Merit: 152

View Profile
February 16, 2026, 01:54:20 PM
Merited by EFS (5), hikrimen (1)

Reddit'te bir kullanıcı, Raspberry PI 3 bilgisayarıyla dakikada yalnızca 1 hash gücünde madencilik yapıyor.

https://slowminer.dontbuythis.site/

Kıyaslama için 1 hash, diğer madenci cihazlarındaki popüler birim olan 1 TH'ın 1/1.000.000.000.000'i kadar ediyor. Aslında gücü tabii ki daha fazla ama çalıştıran kişi bilerek 60 saniyede 1 hash şeklinde ayarlamış.

Daha yaklaşık 16 saattir çalışıyor ve blok bulamadı. Bu hızla giderse 1.027.804.960.000.000.000 yıl sonra bir blok bulması gerekiyor. Düşünün ki elinizde dakikada binlerce TH hızla çalışan bir madencilik tesisi var ve şu adam sizden önce blok buluyor. İmkansız değil  Smiley

Reddit
hikrimen
Newbie
*

Activity: 25
Merit: 10

View Profile
February 16, 2026, 01:59:38 PM

Bendede raspberyy pi 5 var alette madencilik yaptığımda 1560 gibi bir hash alıyorum Smiley alet 85 dereceyece çıkıyor ckpool'da solo madencilik yapabiliyorsun elime küçük bir fan geçmedi yoksa 7/24 açıp bırakacağım fan bulsam direk yapıcam yapılan şey dalga geçiyor gibi düşünebilirsiniz ama büyük ihtimalle o hostingi bile raspberyy'de tutuyordur

1. block'da bile bulabilir tamamen şans. meritim yok olsa yollardm.

varmış attım.
mandown
Legendary
*

Activity: 2562
Merit: 2098

View Profile
February 16, 2026, 04:05:26 PM
Last edit: February 16, 2026, 04:28:39 PM by mandown

Bir tane herhangi bir metal soğutucu üstüne bir tane hurda laptoplarin fanıni alıyorsunuz bu fanlar 5v 1. Pinout ve fanin kırmızı pinine + 5va takın iki solundaki de gnd toprak siyah olacak. Madenciyi başlatın ve elinizin altında 50 derecede çalışan çiçek gibi bır miner yetmedi boşta durmasın derseniz Chromium a yukleyin Chrome eklentilerini açıkken bedava çalışmasın Wink

Yarın benim ufaklığın fotosunu atarım.

execijutiere
Legendary
*

Activity: 2044
Merit: 2061

🧙‍♂️ #kycfree

View Profile
February 16, 2026, 08:33:39 PM

Adama verdiği bir zarar yok çok çok düşük bir şans olasılığını değerlendirmek istemiş anlaşılan bu şekilde de bir deney yapmış oluyor.Bildiğin miner cihazını programlamış ve buna bağlı olarak solo block bulma şansı tabiki çok düşük ama denenmiş olacak.Block bulabileceğini düşünmüyorum fakat kripto alanında hiçbir şeye şaşırmam bu tarz çalıştırdığı bir şeyler blok bulursa ortalık biraz daha böyle deneyenle dolar.

mandown
Legendary
*

Activity: 2562
Merit: 2098

View Profile
February 16, 2026, 09:03:50 PM

Adama verdiği bir zarar yok çok çok düşük bir şans olasılığını değerlendirmek istemiş anlaşılan bu şekilde de bir deney yapmış oluyor.Bildiğin miner cihazını programlamış ve buna bağlı olarak solo block bulma şansı tabiki çok düşük ama denenmiş olacak.Block bulabileceğini düşünmüyorum fakat kripto alanında hiçbir şeye şaşırmam bu tarz çalıştırdığı bir şeyler blok bulursa ortalık biraz daha böyle deneyenle dolar.

miner cihazı değil bildiğin raspberyy pi 3.

Bu kadar düşük hashrate ile değilde biraz fazlasına yakın zamanda birçok kez block bulundu. Bu arkadaşın siteyi beğendim bende benzer birşey mi yapsam acaba. rasperyy pi bildiğin bi telefon kadar ancak elejktrik tüketiyor hash'i de direk 1yapmış ki eleman dalga geçiyor.

Asıl merak ettiğim şey pool hangisi.

execijutiere
Legendary
*

Activity: 2044
Merit: 2061

🧙‍♂️ #kycfree

View Profile
February 16, 2026, 10:12:43 PM

miner cihazı değil bildiğin raspberyy pi 3.

Bu kadar düşük hashrate ile değilde biraz fazlasına yakın zamanda birçok kez block bulundu. Bu arkadaşın siteyi beğendim bende benzer birşey mi yapsam acaba. rasperyy pi bildiğin bi telefon kadar ancak elejktrik tüketiyor hash'i de direk 1yapmış ki eleman dalga geçiyor.

Asıl merak ettiğim şey pool hangisi.
Bu tarz cihazlar zaten hep bu şekilde üretiliyor yani raspberry pi'ye benzer üretiliyor bu küçük madencilik cihazları da bir bakıma onu kastetmiştim.Denemek lazım insan boş kalınca böyle şeyleri denemesi gerekir ki zarar veren bir şey yok zaten ortada elektrik tüketeceği ne olabilir hiç bir şey sadece soğutma kısmını ayarlamak gerekiyor.Soğutma işini çözdüğün zaman çalışsın 5-10 yıl ne edecek.

Pages: [1]
  Print  

Jump to: