Bitcoin Forum
February 21, 2026, 10:01:49 AM *
News: Community awards 2025

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Laptop önerisi  (Read 46 times)
lodocus (OP)
Full Member

Activity: 197
Merit: 158

View Profile
February 18, 2026, 05:21:37 PM

Bilgisayarların teknik özelliklerini ve piyasayı son zamanlarda pek takip etmiyorum. Kafamda bir dizüstü bilgisayar alma fikri var ama nereden başlayacağımdan da, neye dikkat etmem gerektiğinden de çok emin değilim.

RAM ve CPU açısından güçlü olması gerekiyor, bazen birkaç düzine sekme açtığım oluyor. Tarayıcıdan ayrı arkada başka işler de yürütüyorsam çok zorlanmasın isterim.

Çok aşırıya kaçmasına gerek yok ama önemli faktörlerden birisi benim için pil ömrü. Genelde bilgisayarı masada kullansam da bazen dışarı götürürüm, her zaman şarjda kullanmam. Biraz da oturduğum yerden kalkabilmek istiyorum bilgisayarla.

Aslında temel iki kriterim bunlar. Buradakiler dışında sıradan bir kullanıcı sayılırım, çok ekstrem bir şey yapmıyorum ama yapmak istersem de çalışsın istiyorum. Oyun oynamam, bir şeyler izleyebilirim. Bütçem esnek sayılır. Önerilere açığım  Smiley
eightdots
Legendary
*

Activity: 1428
Merit: 1019

View Profile
February 18, 2026, 08:28:09 PM

Önerilere açığım  Smiley

Her ne kadar kullanmayı çok sevmesem de sizin aradığınız uzun ömürlü, donması kasması gibi sorunları hiç yaşatmayacak olan bir macbook. Önermeme sebebim ise istediğim özgürlüğü bir türlü macos'ta bulamamam ama dediğiniz gibi zorlayacak bir iş yapmayacaksanız da her ay en iyi fiyat performans laptopları listeleyen youtube kanalları var onlara bakmanızı öneririm.

Artık ucuz diyebileceğim iyi seviyede laptop kalmadı çünkü son zamanlardaki ram, ssd krizlerinden sonra 14-15 binlik laptopların fiyatı şu an 24-25 olmuş. Baktım da söylüyorum bir iki marka önerecektim ama artık öneremem.

█████████████████████████
██
█████▀▀███████▀▀███████
█████▀░░▄███████▄░░▀█████
██▀░░██████▀░▀████░░▀██
██▀░░▀▀▀████████████░░▀██
██░░█▄████▀▀███▀█████░░██
██░░███▄▄███████▀▀███░░██
██░░█████████████████░░██
██▄░░████▄▄██████▄▄█░░▄██
██▄░░██████▄░░████░░▄██
█████▄░░▀███▌░░▐▀░░▄█████
███████▄▄███████▄▄███████
█████████████████████████
.
.ROOBET 2.0..██████.IIIIIFASTER & SLEEKER.██████.
|

█▄█
▀█▀
████▄▄██████▄▄████
█▄███▀█░░█████░░█▀███▄█
▀█▄▄░▐█████████▌▄▄█▀
██▄▄█████████▄▄████▌
██████▄▄████████
█▀▀████████████████
██████
█████████████
██
█▀▀██████████████
▀▀▀███████████▀▀▀▀
|.
    PLAY NOW    
mhanbostanci
Legendary
*

Activity: 3682
Merit: 1681

View Profile WWW
February 18, 2026, 09:05:36 PM

24 chrome sekmesi aynı anda ofis programları vs için orta seviye bir macbook işinizi görür.
AMA
güç istiyorsanız
ben kendime yeni bilgisayar seçtim geçen gün onu önereyim.

Model: ThinkBook 16p G6 ADR (21U00013TX)
İşlemci: AMD Ryzen™ 9 8940HX (16C / 32T)
Grafik: NVIDIA® GeForce RTX™ 5060 8GB GDDR7 (115W TGP)
Ekran: 16" WQXGA (2560×1600) IPS, 240Hz, 500 nits, %100 DCI-P3
Bağlantılar: 2× USB-A (5Gbps), 1× USB-A (10Gbps), 2× USB-C (10Gbps, PD/DP), HDMI 2.1, SD kart okuyucu, kulaklık/ mic, güç girişi
Kablosuz: Wi-Fi 7 (802.11be) 2×2 + Bluetooth® 5.4
Kamera: HD 720p with privacy shutter
Ses: Stereo hoparlörler, 2×2W
Batarya: 85Wh
Adaptör: 300W Slim Tip
Boyutlar: 354.6 × 256.2 × 19.3 mm
Ağırlık: < 2.15 kg
Malzeme: Alüminyum üst/alt kasa
https://www.hepsiburada.com/lenovo-thinkbook-g6-ryzen9-8940hx-64gb-2tb-nvme-ssd-8gb-rtx5060-21u00013tx-atl17-16-win11pro-notebook-p-HBCV0000AIWWNP?magaza=atlantis&utm_source=epey&utm_medium=cpc&utm_campaign=sc:hb-ecom.sr:epey.md:pricecomp&wt_pc=epey&adj_t=1f4imnxj_1fnj6c85&adj_campaign=epey#

www.para.com.tr
Linux Sistem Yönetimi
Promox VE Danışmanlık
Kurumsal Web Hosting
Kurumsal E-posta Barındırma
mandown
Legendary
*

Activity: 2576
Merit: 2103

View Profile
February 19, 2026, 07:57:05 AM

İşlemci yi AMD seç gpu yu Nvidia güncel modellerden birini seç geç. Ramde ddr5 altını alma
Taşınabilir brisey alacaksan 16 inch hem ağır hemde yorucu olacaktir öncelik ne için kullanacağın.

Airdrop vs peşine düşeceğim dersen 2. El mac mini  al geç Apple tarafındaki uygulamalar linux e yatkın olduğu için herşeyi rahat rahat kurarsın. Windows alacaksanda 32gb ram altini alma

Pages: [1]
  Print  

Jump to: