Rusya, Trump’la anlaşabilir bana göre. Çünkü Trump’ın Rusya ile bir derdi yok hatta başkan olduğu ilk zamanlarda Ukrayna’ya verilen askeri ve maddi desteklerin işe yaramadığını hatta Ukrayna’da bu paraların bir kısmının siyasetçiler tarafından götürülmesini bile belirtmişti. Putin için ılımlı çağrılar yapmıştı. Avrupa’yı kurtarmak için mecburen Ukrayna’yı destekler bir hali var. Kaynak ne kadar güvenilir bilmiyorum ancak ben yinede böyle bir şeyi olası görüyorum. Rusya’da yaptırımlardan doğrulamıyor resmen. Yaptırımlar kaldırılması enerji piyasası için de olumlu olur.
Trump bir iş adamı, her şeyden önce bir tüccar.Ülkeyi de bu kafadan yönetiyor.Çıkar ilişkisi varsa her şeyi düzeltebilir.Rusya ile olan ilişkileri de geliştirebilir.Rusya zaten uzun zamandır böyle ılımlı bir başkan arıyordu.Önceleri gelen başkanlarla daima kırmızı çizgiler oluştu ama Trump ile böyle çizgiler pek olmadı.Trump rahat bir lider ve Putin ile Zelensky pazarlığı yaptığını bile konuştular.Zelensky’i karşısına alıp dalga geçer gibi konuşmasını tüm dünyanın gözü önünde yaptı.Üstüne Zelensky gelip özür de diledi.