Bitcoin Forum
February 21, 2026, 10:36:07 PM *
News: Community awards 2025

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Kargoda ürünü kaybolanlar için harika bir karar verildi. maddi zararların iadesi  (Read 68 times)
Myrina (OP)
Full Member

Activity: 630
Merit: 164

View Profile
February 19, 2026, 10:39:26 AM
Merited by mandown (1), Yabani (1), darkrangerat (1)

Bir vatandaş, 2021 yılında internetten bilgisayar satın almasının ardından Aras Kargo'nun paketi kaybettiğini öğrendi.

🔹 Olayı öğrenmesinin ardından Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurarak mağduriyetinin giderilmesini talep etti.

🔹 Tüketici Hakem Heyeti olaydan 2 yıl sonra, Aras Kargo şirketinin aynı bilgisayarı yeniden satın alıp müşteriye vermesine karar verdi.

🔹 Aras Kargo karara itiraz ederek, 2021 yılındaki fatura bedeli olan 9.800 TL'yi ödemeyi talep etti.

🔹 Mahkeme de Aras Kargo'yu haksız bularak aynı bilgisayarın yeniden satın alınmasına hükmetti.

🔹 Aras Kargo'nun yeniden itiraz etmesi üzerine konu Yargıtay'a taşındı.

🔹 Olaydan 5 yıl sonra, bugün Resmi Gazete'de konuyla ilgili karar yayınlandı.

🔹 Yargıtay, verilen kararların kanun yararına bozulmasına hükmederek Aras Kargo'nun geçen 5 yılda sebep olduğu tüm maddi zarardan sorumlu olduğuna karar verdi.

🔹 Verilen karar emsal karar olarak kayda geçirildi.

Yargıtay, Aras Kargo'nun paket kaybından kaynaklanan tüm maddi zararları, 9.800 TL bilgisayar bedelini ve ek zararları ödemesine karar verdi. Bu karar emsal niteliktedir.

CLS63
Legendary
*

Activity: 2394
Merit: 1918

View Profile
February 19, 2026, 09:50:34 PM

Emsal karar oldu evet fakat sıkıntı şu ki hukuk bu konularda çok yavaş işliyor. Tüketici Hakem Heyeti'ne işiniz düştüğünde olayın sonuçlanması uzuyor da uzuyor. Genel anlamda hukukun daha hızlı işlemesi için adımlar atılmaya başlanması lazım. Onun dışında bu olayın emsal nitelik taşıması güzel bir haber. Ayrıca ürünün alındığı zamanki bedelini ödemeye çalışmak nasıl bir kurnazlıktır? Bu ülkede enflasyon var kaça katlanıyor ürünün fiyatı zamanla. Sad

███████████████████████████
███████▄████████████▄██████
████████▄████████▄████████
███▀█████▀▄███▄▀█████▀███
█████▀█▀▄██▀▀▀██▄▀█▀█████
███████▄███████████▄███████
███████▀███████████▀███████
████▄██▄▀██▄▄▄██▀▄██▄████
████▄████▄▀███▀▄████▄████
██▄███▀▀█▀██████▀█▀███▄███
██▀█▀████████████████▀█▀███
.
.Duelbits PREDICT..
█████████████████████████
███████████▀▀░░░░▀▀██████
██████████░░▄████▄░░████
█████████░░████████░░████
█████████░░████████░░████
█████████▄▀██████▀▄████
████████▀▀░░░▀▀▀▀░░▄█████
██████▀░░░░██▄▄▄▄████████
████▀░░░░▄███████████████
█████▄▄█████████████████
.
.WHERE EVERYTHING IS A MARKET..
█████
██
██

██
██
██████
Will Bitcoin hit $200,000
before January 1st 2027?

No @1.15         Yes @6.00    
█████
██
██

██
██
██████

CHECK MORE > 
Yabani
Full Member

Activity: 499
Merit: 153

View Profile
February 20, 2026, 06:34:01 AM
Merited by Myrina (1)

Hukuk uzun zaman önce guguk oldu. Deneyimli kişiler gitti yerine tamamen deneyimsiz kişiler geldi ve doğal olarak sistem uzadıkça uzuyor çevremde haklı olduğu halde hukuk'a başvuranlar haklı oldukları halde sürecin uzunluğu yüzünden hep zarar etti bu duruma sebep olanlarda kar etti Cheesy sistemin aptallığına bakarmısın.
karabiber
Hero Member

Activity: 2002
Merit: 925

View Profile
February 20, 2026, 11:35:01 AM

Olayın üzerinden 5 yıl geçmiş anca karara bağlanmış. Geciken adalet adalet midir. Beş yıl içinde zaten bilgisayarı kullanacak kişi kendisine bir adet daha almıştır. Ama Yargıtay’ın kullanıcı lehine vermiş olduğu karar yine de sevindirici. Umarım aradan geçen beş yıl içinde kullanıcının aldığı ekstra bilgisayar varsa -sonuçta kişi işini görmek için bilgisayar alıyor ve kayboluyor- onun da maliyetini karşılamışlardır. Emsal karar olması da iyi bir gelişme. Artık kargocular kafalarına göre iş yapamayacaklar verdikleri zararlardan kayıplardan sorumlu olduklarını bilerek çalışacaklar.

ILuckyGuyI
Hero Member

Activity: 2744
Merit: 650

View Profile
February 20, 2026, 07:00:51 PM

Şu yıllar sonra ürünün ilk alındığı fiyattan işlem yapayım çakallığına da ayrı bitiyorum. Bunu ben de satın aldığım bir üründe yaşamıştım. Bir klavye almıştım ve çok da uzun bir süre geçmeden tuşları bozulmaya başlamıştı. İade işlemi başlattım ilk aldığım fiyatı ödemeye çalıştılar. Sonra hakkımı aldım ama işte uğraşıyorsunuz biraz yapacak bir şey yok. Bu haberdeki arkadaşa da geçmiş olsun 5 yıl dile kolay. Hukuk düzenlemesi falan gelmesi lazım artık bu olaylarda. İnsanlar uzun süre bekleyip mağdur olmasın.

R

▀▀▀▀▀▀▀██████▄▄
████████████████
▀▀▀▀█████▀▀▀█████
████████▌███▐████
▄▄▄▄█████▄▄▄█████
████████████████
▄▄▄▄▄▄▄██████▀▀
LLBIT|
4,000+ GAMES
███████████████████
██████████▀▄▀▀▀████
████████▀▄▀██░░░███
██████▀▄███▄▀█▄▄▄██
███▀▀▀▀▀▀█▀▀▀▀▀▀███
██░░░░░░░░█░░░░░░██
██▄░░░░░░░█░░░░░▄██
███▄░░░░▄█▄▄▄▄▄████
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
█████████
▀████████
░░▀██████
░░░░▀████
░░░░░░███
▄░░░░░███
▀█▄▄▄████
░░▀▀█████
▀▀▀▀▀▀▀▀▀
█████████
░░░▀▀████
██▄▄▀░███
█░░█▄░░██
░████▀▀██
█░░█▀░░██
██▀▀▄░███
░░░▄▄████
▀▀▀▀▀▀▀▀▀
||.
|
▄▄████▄▄
▀█▀
▄▀▀▄▀█▀
▄░░▄█░██░█▄░░▄
█░▄█░▀█▄▄█▀░█▄░█
▀▄░███▄▄▄▄███░▄▀
▀▀█░░░▄▄▄▄░░░█▀▀
░░██████░░█
█░░░░▀▀░░░░█
▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄
▄░█████▀▀█████░▄
▄███████░██░███████▄
▀▀██████▄▄██████▀▀
▀▀████████▀▀
.
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
░▀▄░▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄░▄▀
███▀▄▀█████████████████▀▄▀
█████▀▄░▄▄▄▄▄███░▄▄▄▄▄▄▀
███████▀▄▀██████░█▄▄▄▄▄▄▄▄
█████████▀▄▄░███▄▄▄▄▄▄░▄▀
███████████░███████▀▄▀
███████████░██▀▄▄▄▄▀
███████████░▀▄▀
████████████▄▀
███████████
▄▄███████▄▄
▄████▀▀▀▀▀▀▀████▄
▄███▀▄▄███████▄▄▀███▄
▄██▀▄█▀▀▀█████▀▀▀█▄▀██▄
▄██▀▄███░░░▀████░███▄▀██▄
███░████░░░░░▀██░████░███
███░████░█▄░░░░▀░████░███
███░████░███▄░░░░████░███
▀██▄▀███░█████▄░░███▀▄██▀
▀██▄▀█▄▄▄██████▄██▀▄██▀
▀███▄▀▀███████▀▀▄███▀
▀████▄▄▄▄▄▄▄████▀
▀▀███████▀▀
OFFICIAL PARTNERSHIP
SOUTHAMPTON FC
FAZE CLAN
SSC NAPOLI
eightdots
Legendary
*

Activity: 1428
Merit: 1019

View Profile
February 20, 2026, 07:20:02 PM

Şu yıllar sonra ürünün ilk alındığı fiyattan işlem yapayım çakallığına da ayrı bitiyorum. Bunu ben de satın aldığım bir üründe yaşamıştım. Bir klavye almıştım ve çok da uzun bir süre geçmeden tuşları bozulmaya başlamıştı. İade işlemi başlattım ilk aldığım fiyatı ödemeye çalıştılar. Sonra hakkımı aldım ama işte uğraşıyorsunuz biraz yapacak bir şey yok. Bu haberdeki arkadaşa da geçmiş olsun 5 yıl dile kolay. Hukuk düzenlemesi falan gelmesi lazım artık bu olaylarda. İnsanlar uzun süre bekleyip mağdur olmasın.

Herkesin ortak düşüncesi sürecin yavaş işletilmesi gibi görünüyor. Bunu çözüme kavuşturmak için çalışmalar ya da fikirler sunulmuştur ama hala bu sorun devam ediyor. Bir de bahsettiğiniz konu ilk alındığı fiyattan işlem yapma saçmalığını bırakmaları gerekiyor. Tüketici mağdur olmuş ve bu mağduriyetin giderilmesi gerekiyor. Giderilirken de zaman olarak çok geçmemesi gerekiyor ki ihtiyaç zamanında giderilsin. Bunun gerçekleşmesi imkansız değildir ama bu tür olaylar çok fazla yaşanıyor ve hepsinin hızlıca çözüme kavuşturulması çok mesai isteyen bir durum.

Durum böyle olunca da kimse uğraşmak istemiyor. İhtiyacı olan da ihtiyacını giderememiş oluyor. Eğer ki satıcı ve tüketici gerçekten birbirini mağdur etmeyecek şekilde hareket etse bu tür sorunlar ortaya çıkmaz ama maalesef ki durum böyle olmuyor.

██
█████▀▀███████▀▀███████
█████▀░░▄███████▄░░▀█████
██▀░░██████▀░▀████░░▀██
██▀░░▀▀▀████████████░░▀██
██░░█▄████▀▀███▀█████░░██
██░░███▄▄███████▀▀███░░██
██░░█████████████████░░██
██▄░░████▄▄██████▄▄█░░▄██
██▄░░██████▄░░████░░▄██
█████▄░░▀███▌░░▐▀░░▄█████
███████▄▄███████▄▄███████
.
.ROOBET 2.0..██████.IIIIIFASTER & SLEEKER.██████.
|

█▄█
▀█▀
████▄▄██████▄▄████
█▄███▀█░░█████░░█▀███▄█
▀█▄▄░▐█████████▌▄▄█▀
██▄▄█████████▄▄████▌
██████▄▄████████
█▀▀████████████████
██████
█████████████
██
█▀▀██████████████
▀▀▀███████████▀▀▀▀
|.
    PLAY NOW    
lodocus
Full Member

Activity: 201
Merit: 158

View Profile
February 20, 2026, 07:35:15 PM

Herhangi bir şeyi yaparken elinizde olmayan sebeplerden dolayı bir araç veya aracı kullanmanın en kötü yanı bu olabilir. Olayın sizde bitmemesi yüzünden bazı durumlarda elinizden bir şey de gelmiyor karar mekanizmasının her işlem için bilmem kaç iş günü beklemesine katlanıyorsunuz.

Bir de durum buradaki gibi barizse daha da kötü oluyor. Hukuk yoluna başvurmaya değmeyecek şeylerdeyse paranızı direkt çöpe atmış oluyorsunuz firmanın insafına kalıyorsunuz. Tüketici deneyimi açısından çok kötü bir olay bu.

En sevmediğim olaylardan birisi ATM'ye para veya kart yutturmaktır mesela, onda da böyle süreç uzadıkça uzuyor 2 hafta falan sürebiliyor paraya tekrar sahip olmam. Zaten acil bir işim olacak ki kalkıp para yatırmaya gitmişim, sizin bana 2 hafta sonra verdiğiniz çözümün hiçbir değeri kalmıyor.
Pages: [1]
  Print  

Jump to: