Bitcoin Forum
February 24, 2026, 08:28:44 AM *
News: Community awards 2025

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: İnsanları Ayırmak ve Nefret Kültürü  (Read 92 times)
lodocus (OP)
Full Member

Activity: 205
Merit: 175

View Profile
February 21, 2026, 12:23:09 PM
Merited by EFS (5), mhanbostanci (3), meser# (1), l99l (1)

Birkaç sayfa var ve kendi etkileşimleri için insanları ne kadar ayrıştırabileceklerse ellerinden geleni yapıyorlar. Ne zaman gündemde ne var diye Twitter'a girsem aynı, hiç değişmiyor. Siz de fark ettiniz mi? Ortada hiçbir şey yokken bir videoyu "Sosyal medyayı ikiye böldü!" gibi bir başlıkla paylaşıyorlar ve yorumlarda, alıntılarda tek bir şey var: Nefret.

Başkalarının bizimle aynı fikri paylaşmayabileceği fikrine o kadar uzak düştük ki artık bize ters gelen ne varsa nefret ediyoruz. Bir şeyi kendi perspektifimiz dışında görmeyi istemiyoruz belki de bu yüzden karşımıza arkadaşlarımızı, komşumuzu hatta ailemizi bile alabiliyoruz.

Nefret hiçbirimize yaramıyor, sürekli daha fazla stres içinde ve gergin oluyoruz. Bunlar sırasında üzerine yorum yaptığımız, başkalarıyla tartıştığımız sayfaların sahipleri arkalarına yaslanıp olanları izliyorlar. Tek nefretim var o da nefret etmenin kendisi. İnsanların birbirinden nefret etmesinden de sürekli somurtmasından da bunaldım cidden.

Neden yapmamız gerekenin bu olduğunu bile bile birbirimizi sevemiyor, saygıyla karşılayamıyoruz? Bu kadar zor olmamalı. Tüm savaşlar, kötülükler nefretten çıkıyor ve biz ortada hiçbir şey yokken bunu yapmaya devam ediyoruz. Karşımızdakinin de bizim gibi insan olduğunu hatırlamalıyız.

Tüm bu ayrımcılıkla hiçbir bağım kalmasın istediğim için gün içinde giderek daha az kontrol ediyorum böyle uygulamaları. Yoksa insanın tetiklenmemesi, kendine bir taraf seçip diğerlerini karşısına almaması imkansız.
jakdanyel
Sr. Member

Activity: 1820
Merit: 355

View Profile
February 22, 2026, 06:11:15 PM

Nefret kültürü sosyal medyada iğrenç bir noktaya geldi bu konuda size sonuna kadar katılıyorum. Sırf bu yüzden insanın bir gireyim ne var ne yok bakayım diyesi bile gelmiyor. Anonimliğine güvenerek saçma sapan paylaşımlar yapan profiller var. Fazlaca like aldıkları belli bir kitleleri de var bunların ne yazık ki. Sorduğun zaman makara yapıyoruz falan derler ama bunların önemli bir kısmının makaradan çok gerçeklik payının olduğuna inanıyorum. İnsanları sevmediği bir özelliğinden ötürü sanal ortamda zorbalama olayı gittikçe daha da büyüyor.

███████▄▄███▄███▄
███▄▄████████▌██
▄█████████████▐██▌
██▄███████████▌█▌
███████▀██████▐▌█
██████████████▌▌▐
████████▄███████▐▐
█████████████████
███████████████▄██▄
██████████████▀▀▀
█████▀███▀▀▀

▄▄▄██████▄▄▄███████▄▄▄
███████████████████████████
███▌█████▀███▌█████▀▀███████████▄▄▄▄▄▄▄▄
███▌█████▄███▌█████▄███▐███████████████████▄
▐████████████▀███████▄██████████▀▀▀▀▀▀▀▀████▀
▐████████████▄██▄███████████▌█████████▄████▀
▐█████████▀█████████▌█████████████▄▄████▀
██████████▄███████████▐███▌██▄██████▀
██████████████▀███▐███▌██████████████████████
████▀██████▀▀█████████▌███▀▀▀▀███▀▀▀▀▀▀▀████▌

█████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████

P R E M I E R   B I T C O I N   C A S I N O   &   S P O R T S B O O K

█████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████

█▀▀

▀▀▀

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
98%
RTP

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

▀▀█

▀▀▀

█▀▀

▀▀▀

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
HIGH
ODDS

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

▀▀█

▀▀▀

██████
██
██
██
██
██
██
██
██
██▄▄▄▄
▀▀▀▀▀▀

███████████████████████████████

PLAY NOW

███████████████████████████████

██████
██
██
██
██
██
██
██
██
▄▄▄▄██
▀▀▀▀▀▀
kriminall
Hero Member

Activity: 1624
Merit: 538

View Profile
February 23, 2026, 12:12:15 PM
Merited by lodocus (1)

Psikolojik olarak da yıpranmış bir toplum olduk çünkü. İnsanların birbirini bu kadar ayrı gördüğü, bu kadar birbirine zıt olduğu başka bir dönem yaşanmış olabilir mi bilmiyorum çünkü insanların birbirine tahammülleri kalmadı. Birisinin güzel bir anını bile baltalayan insanlar oluyor. İnsanlar artık bir şey paylaşmaya korkar oldular. En güzel şeylerde bile altına acımasız yorumlar oluyor. Adam kanser olmuş altına etkileşim için yalan söylüyorsun diyorlar.

lodocus (OP)
Full Member

Activity: 205
Merit: 175

View Profile
February 23, 2026, 02:59:29 PM

Psikolojik olarak da yıpranmış bir toplum olduk çünkü. İnsanların birbirini bu kadar ayrı gördüğü, bu kadar birbirine zıt olduğu başka bir dönem yaşanmış olabilir mi bilmiyorum çünkü insanların birbirine tahammülleri kalmadı. Birisinin güzel bir anını bile baltalayan insanlar oluyor. İnsanlar artık bir şey paylaşmaya korkar oldular. En güzel şeylerde bile altına acımasız yorumlar oluyor. Adam kanser olmuş altına etkileşim için yalan söylüyorsun diyorlar.
Zaten tüm bunların sebebi her şeyi paylaşma isteği. Bırakın sizin hayatınız size özel kalsın. Normalde saklaması gereken özel hayatını, eşine, çocuklarına anlatmadığı şeyleri tüm dünyaya açık açık paylaşanlar var. Herkes birbirinin gerçek olamayacak kadar güzel hayatını görmekten o kadar tiksindi ki bir yerden sonra bunun ters tepmemesi mümkün değildi zaten.

Bundan 10 yıl öncesine gitseniz ünlülerin profillerinde de, sıradan insanların paylaşımlarında da çok basit, hayatın içinden paylaşımlar görürdünüz genelde. İnsanlar sosyal medyayı biraz kafa dağıtmak veya o an ne yaptığını paylaşmak için kullanıyorlardı. Şimdi herkesin kendi özelliklerini sıraladığı online bir pazar haline geldi neredeyse.

Doğal olarak kimse bir diğerinin altında kalmak istemiyor ve kendisinde olmayan şeylere sahip insanlara, bir fırsatı olanlara tahammül edemiyorlar. Başkalarının hayatlarını yaşamayı bırakıp insan olarak kendi isteklerimize yön vermeliyiz. Yaptığımız ve istediğimiz her şey bir başkasının kopyası olmamalı.
meser#
Legendary
*

Activity: 1736
Merit: 1070

View Profile
February 23, 2026, 03:29:17 PM

Bastırılmış aşağılık kompleksi derim ben buna. Bu ikilemin ayrımcılığın en büyük sebebini hepimiz biliyoruz yani mesajlarda geçmese bile direk aklımıza ilk gelen şey belli. Sözüm ona o kadar yıl boyunca bazı şeylerden ötürü ezildiklerini saygı vs göremediklerini söylediler ve söylemeye devamda ediyorlar. Hakeze hepsinde %1000 haklı olsalar dahi şuanda tam tersine uyguladıkları şeylerle haklı iken haksız duruma geçiyorlar bu da onların yaptıkları şeyi meşru kılmıyor. Bakın %1000 bile dedim yani abarttım. Tamamen haksızlardırda demiyorum illa ki bazı şeylerde haksızlığa uğramış olsalar bile şuanda ibre tersine döndüğünde yapıcı olmayarak nefret silsilesini devam ettiriyorlar. Yani yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal bu tarz ikilemin oluşturulduğu nefretin köklerinin güçlendirildiği ortamda dolar 40'ken 60-70'te olur iyice yaşanmaz hale gelir. Çünkü herkesin işi gücü saçma sapan idealler peşinde birbirinin işine burnunu sokmak olur.

Ben bu ülkenin tüm YOBAZLARINA ( Yobaz denince aklımıza hep birşey gelir ama bana göre yobaz birşeyi inatla savunan yanlış tarafına göz yumandır) karşıyım. Dışardaki düşmandan çok içimizdeki bu yobazlardan ötürü hep bu ikilem hep bu nefret devam ediyor. Bizde bu ortamda ayakta kalmaya çalışıyoruz...

FESTINA LENTE
xzone
Legendary
*

Activity: 3234
Merit: 1789

View Profile
February 23, 2026, 07:09:28 PM

Bu tarz haber başlıkları atan yerleri takip eden bir kitle var. Günlük hayatlarında gerçekten bu şekilde konuşuyorlar. Sokakta yürürken size ayıplayan gözle bakan zihniyet tam olarak bu. Eğitilmesi çok zor, hayatlarından çok memnunlar ve kin ile besleniyorlar. Bu tarz birine laf anlatmak neredeyse imkansız, boşa kürek çekmektir benim gözümde. Karşısındaki kişi kim olursa olsun kendisinden değilse ona bir böcekmiş gibi bakar. Bu tarz insanların olduğu yerde çok fazla vakit geçirdim, bir bakışımla tanıyabilirim.

Keşke böyle bir toplum haline gelmeseydik. Planlı bir şekilde bunu yaptılar, içimizdeki pozitif insan algısını yok ettiler

███████▄████████████▄██████
████████▄████████▄████████
███▀█████▀▄███▄▀█████▀███
█████▀█▀▄██▀▀▀██▄▀█▀█████
███████▄███████████▄███████
███████▀███████████▀███████
████▄██▄▀██▄▄▄██▀▄██▄████
████▄████▄▀███▀▄████▄████
██▄███▀▀█▀██████▀█▀███▄███
██▀█▀████████████████▀█▀███
.
.Duelbits PREDICT..
█████████████████████████
███████████▀▀░░░░▀▀██████
██████████░░▄████▄░░████
█████████░░████████░░████
█████████░░████████░░████
█████████▄▀██████▀▄████
████████▀▀░░░▀▀▀▀░░▄█████
██████▀░░░░██▄▄▄▄████████
████▀░░░░▄███████████████
█████▄▄█████████████████
.
.WHERE EVERYTHING IS A MARKET..
█████
██
██

██
██
██████
Will Bitcoin hit $200,000
before January 1st 2027?

No @1.15         Yes @6.00    
█████
██
██

██
██
██████

CHECK MORE > 
l99l
Hero Member

Activity: 980
Merit: 619

View Profile
February 23, 2026, 10:15:05 PM

Gerçekten ilginç, insanlar bu insanları ayırmak ve nefret kültürü tarzı başlıklara bayılıyorlar yada içeriklere işte.
Sosyal medyada sürekli aynı şeyleri görüyoruz çünkü bu konular öfkeyi, aidiyet hissini ve biz-onlar ayrımını tetikliyor.
Maalesef çoğu kişi kendi tarafını güçlendirmek için nefret üzerinden bağ kurmayı tercih ediyor, bu da döngüyü besliyor. Nefret hiç birimize fayda sağlamıyor.

Lethobios
Newbie
*

Activity: 22
Merit: 4

View Profile
February 23, 2026, 10:57:44 PM

Bir şeyi kendi perspektifimiz dışında görmeyi istemiyoruz belki de bu yüzden karşımıza arkadaşlarımızı, komşumuzu hatta ailemizi bile alabiliyoruz.
Katılıyorum.Eleştiriye gelemiyoruz bu aralar hatta yanlışa yanlış doğruya doğru diyemeyenler de var aramızda.
Pages: [1]
  Print  

Jump to: