Bitcoin Forum
February 24, 2026, 06:31:47 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 30.2 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: "Bitcoin Öldü"  (Read 80 times)
lodocus (OP)
Full Member

Activity: 205
Merit: 174

View Profile
February 22, 2026, 04:26:16 PM
Merited by EFS (5), püsür (1)

https://bitcoindeaths.com/

Bu site, tarih boyunca hangi fiyatta Bitcoin'in bitmiş olarak nitelendirildiğini gösteriyor. Özellikle 2017 boğası civarında o kadar fazla insan bu yanılgıya kapılmış ki arka arkaya onlarca Bitcoin'in bittiğini söyleyen haber, ünlü ekonomistlerden açıklamalar var. Günün sonunda hepsi yanıldı ama bu tarz haberler bitmedi.

Bitcoin 467 kez öldü ilan edildi.

Ona her seferinde 100 dolar yatırım yapsaydınız, bugün 70.529.402 dolarınız olurdu.

Bitcoin'i en çok sayıda öldü olarak nitelendirenlerin başında tabii ki Peter Schiff var. Medya her zaman Bitcoin'e karşı bir tutum sergiliyor ama daha hiç haklı çıkmadılar.

En son "Bitcoin öldü" haberi ise şu: https://x.com/YahooFinance/status/2021598458814083530
EFS
Moderator
Legendary
*

Activity: 4382
Merit: 3022

View Profile
February 22, 2026, 10:31:31 PM
Merited by lodocus (2)

Her düşüşten sonra mutlaka bu tarz yorumlar görüyoruz. Bitcoin çöktü, artık sıfırlanacak, arkasında gizli örgütler var, bitticoin. Grin
Favorim herhalde bitticoin. İlk foruma taşıdığımda 2013 yılıydı, sonradan internette çok kullanılan bir terim haline geldi.

Bırakalım bu işleri gençler, Amerikan rüyası bu, bitticoin. Wink

Örneğin bu forumdaki konuda ikinci mesajda yukarıdan alanlar ne yapıyor diye sorulmuş. Fiyat o zaman 38 binlerde görünüyor. Şu anki Bitcoin fiyatı ortada.
Bu yorumlar bitmeyecek. Her düşüşte fud yapanlar türer ve tekrar yükseliş başlayınca kaybolurlar. Değişmeyen tek şey Bitcoin'in aslında bitmediği olur.

███████▄▄███▄███▄
███▄▄████████▌██
▄█████████████▐██▌
██▄███████████▌█▌
███████▀██████▐▌█
██████████████▌▌▐
████████▄███████▐▐
█████████████████
███████████████▄██▄
██████████████▀▀▀
█████▀███▀▀▀

▄▄▄██████▄▄▄███████▄▄▄
███████████████████████████
███▌█████▀███▌█████▀▀███████████▄▄▄▄▄▄▄▄
███▌█████▄███▌█████▄███▐███████████████████▄
▐████████████▀███████▄██████████▀▀▀▀▀▀▀▀████▀
▐████████████▄██▄███████████▌█████████▄████▀
▐█████████▀█████████▌█████████████▄▄████▀
██████████▄███████████▐███▌██▄██████▀
██████████████▀███▐███▌██████████████████████
████▀██████▀▀█████████▌███▀▀▀▀███▀▀▀▀▀▀▀████▌

P R E M I E R   B I T C O I N   C A S I N O   &   S P O R T S B O O K      

█▀▀

▀▀▀

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

98%  
RTP

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

▀▀█

▀▀▀

█▀▀

▀▀▀

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

HIGH 
ODDS

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

▀▀█

▀▀▀

..PLAY NOW..
Balmain
Hero Member

Activity: 2520
Merit: 947

View Profile
February 23, 2026, 12:07:26 AM

Bitcoin için yıllardır öldü, bitti ya da balon patladı manşetleri atılıyor. Bu söylemlerin arşivlendiği bir site olduğunu bilmiyordum. 2017 senesini hatırlıyorum en fazla o zamanlar bu haberler yayılıyordu. Şimdi bir nebze azaldı çünkü gerçek olmadığının farkında bir sürü insan kendini kanıtladı bitcoin.  Bu durum sadece bitcpine özgü değil. Geçmişte altın ve gümüş gibi varlıklar için de defalarca artık devri kapandı yorumları yapılıyordu.

yenerbatmaz
Sr. Member

Activity: 1442
Merit: 442

View Profile
February 23, 2026, 06:23:28 AM

Her düşüşte ölüyor da bir de bizim halkın gözünde bitcoin kumar. Bitcoin'in ne olduğu hakkında hiç fikri olamayanların ilk yorumu bu. Bitcoin'i duydum ama kumar o. Altını anlarım ama bu BTC'nin karşılığı ne. Nasıl para olur vs.
Düşüş zamaı yaşanıyor şimdi ve öldü. Bu arada bugün de 65k' ya geldi gerçekten öldü mü yoksa 😂

mandown
Legendary
*

Activity: 2576
Merit: 2108

View Profile
February 23, 2026, 06:36:22 AM

Bitcoin ölmüyor ama altcoinlerin neredeyse tamamı öldü uydurdukları milyar dolarlık değerlemelerin tamamının içinin boş olduğunu gördk en boktan ether bile vitalik tarafından öyle böyle satış yemiyor ai tarafında birşeyler kriptoyu tamamen değiştirmek üzere gibi geliyor bana

kriminall
Hero Member

Activity: 1624
Merit: 538

View Profile
February 23, 2026, 12:00:11 PM

Bitcoin ölmüyor ama altcoinlerin neredeyse tamamı öldü uydurdukları milyar dolarlık değerlemelerin tamamının içinin boş olduğunu gördk en boktan ether bile vitalik tarafından öyle böyle satış yemiyor ai tarafında birşeyler kriptoyu tamamen değiştirmek üzere gibi geliyor bana
AI, sadece kriptoyu değil dünyayı değiştiriyor. Bitcoin öldü diyenler daima oldu ve bu gidişle de sürekli olacak. Önemli olan bunu sürekli dile getirenleri değil, inandığımız şeyleri takip etmek olacak bir de trendlere bakmak. AI şu an çok trend hocam oradan gidersek iyi kazanabiliriz.

Mustang Shelby
Legendary
*

Activity: 1316
Merit: 1008

View Profile
February 23, 2026, 01:09:21 PM

Bitcoin kolay kolay ölmez, öldürülemez. Artık insanlık tarihinin bir parçası haline geldi bitcoin. Ekonomik olarak büyük firmaların da kabul ettiği bir emtia halinde. Hangi çılgın bitcoine bitti öldü diye artık söz söyleyecek? Her emtia düşer yükselir. Altın şu an tarihi zirvesinde ama yarın yarı yarıya düşerse altın öldü mü oluyor? Elbette hayır. Burada inanç ve sabır önemli.

Distraction
Hero Member

Activity: 2646
Merit: 606

View Profile
February 23, 2026, 06:23:22 PM

Ben de sıkıldım anca anca böyle konuşanlardan. Ne zaman Bitcoin negatif bir döneme girse ve sert düşüş yaşasa öldü bitti gitti oluyor. Şu bir gerçek bak ona bir şey demiyorum. Bitcoin'i Trump gibiler maalesef ki oyuncak gibi kullanıyor. İstediği zaman istediği gibi oynayabiliyor. Son zamanlarda yaşananlar da bunun bir örneği. Ancak bitti gibi bir tabir çok saçma. Bugün 60 bin dolar olur yarın bir gün yine bir boğa gelir bir bakmışsın yeni ATH gelmiş. 200-250 bin doları görmüşüz zamanla da falan.

püsür
Hero Member

Activity: 1862
Merit: 871

View Profile
February 23, 2026, 07:36:02 PM

Haha bunun sitesini yapmaları hoşuma gitti. Daha da dün türkçe bitcoin bitti mi, bitcoin'in sonu mu geliyor gibi bir haber görmüştüm. Bu haberler arttıkça bitcoin alma zamanı geliyor demektir. Ayrıca bitcoin yüksekken de teyzeler amcalar berberler taksiciler bitcoin konuşuyorsa, alıyorsa satma göstergesidir. Kaç döngüdür bunu gözlemliyorum. Bu indeks şaşmıyor.
eightdots
Legendary
*

Activity: 1428
Merit: 1019

View Profile
February 23, 2026, 07:43:40 PM

Haha bunun sitesini yapmaları hoşuma gitti. Daha da dün türkçe bitcoin bitti mi, bitcoin'in sonu mu geliyor gibi bir haber görmüştüm. Bu haberler arttıkça bitcoin alma zamanı geliyor demektir. Ayrıca bitcoin yüksekken de teyzeler amcalar berberler taksiciler bitcoin konuşuyorsa, alıyorsa satma göstergesidir. Kaç döngüdür bunu gözlemliyorum. Bu indeks şaşmıyor.

Buna benzer indeskler pek şaşırmıyor hocam. Hiç Bitcoin hakkında konuşmayan biri konuşmaya başladığında bir şeyler olumlu ya da olumsuz oluyor demektir çünkü o kişiyi artık piyasaya almışlardır. Aslında durum kendini belli ediyor ama çok fazla konuşulması daha da çekici hale de getirebiliyor. Bir yönden hype kavramını da tetikliyor bu durum bir yandan da zamanında malı toplayanlar topladı şimdi vermek için yer arıyorlar gibi bir his de oluşturuyor.

Döngülerde buna benzer durumları daha çok görürüz o yüzden herkesin dikkat ettiği indeksler var ve genelde de doğru çıkıyor.

█████████████████████████
██
█████▀▀███████▀▀███████
█████▀░░▄███████▄░░▀█████
██▀░░██████▀░▀████░░▀██
██▀░░▀▀▀████████████░░▀██
██░░█▄████▀▀███▀█████░░██
██░░███▄▄███████▀▀███░░██
██░░█████████████████░░██
██▄░░████▄▄██████▄▄█░░▄██
██▄░░██████▄░░████░░▄██
█████▄░░▀███▌░░▐▀░░▄█████
███████▄▄███████▄▄███████
█████████████████████████
.
.ROOBET 2.0..██████.IIIIIFASTER & SLEEKER.██████.
|

█▄█
▀█▀
████▄▄██████▄▄████
█▄███▀█░░█████░░█▀███▄█
▀█▄▄░▐█████████▌▄▄█▀
██▄▄█████████▄▄████▌
██████▄▄████████
█▀▀████████████████
██████
█████████████
██