Abd kesinlikle Çin'in yükselişinden rahatsız ve onun tarafında olan ülkelere açık olarak saldırmaktan artık çekinmiyor.Ben burada İsrail'in peşine takılan bir Abd'den çok Venezuella'dan sonra Çin'e hammadde tedarik sağlayabilecek bir ülke olan İran'a operasyon düzenleyen bir Abd görüyorum.Hamaney öldü diye sevinen İranlılar'a bir şey söyleyebilecek durumda olduğumu düşünmüyorum o insanlarla empati kurmamız gerçekten çok zor.Belki düzeleceğiz diye sevinmiyorlar da bize eden buldu diye seviniyor olabilirler.
Amerika, savaşın 4-5 hafta daha sürebileceğini söylemiş. 1 aylık bir savaş ve İran rejiminin 48 önemli adamını Trump’ın söylediğine göre bir anda yeryüzünden sildiler. İsrail abisini alıp gelmiş bu savaşa. Yazın yaptıkları füzeleme saldırıları yetmemiş demek ki. Bu arada Iran komutası ciddi anlamda dağıldı. Artık bundan sonra ne olacağını zaman gösterecek. Çin’e yakın olan İran’a operasyon Çin’e de operasyon demek.
İran, dünyadaki en zengin petrol yataklarına sahip 4. Ülke. Aslında Ortadoğu’da rolü biraz bahane. Yıllardır İsrail onların parçalanmasını istiyordu nihayetinde sonunda amaçlarına ulaştılar. Şimdi Türkiye nefretini körüklemeye başlatıyorlar yavaş yavaş. İstedikleri her şey onların lehine gidiyor. Lübnan mahvoldu, Suriye desen yol geçen hanı, İran’da devlet kalmadı. Geride tek tehdit unsuru Türkiye kaldı. Türkiye ordusu çok güçlü ama görüyoruz ki orduyla alakaları yok. Bir kaç füze ve bir kaç ajanla devletin en önemli kademelerini bir anda yok edebiliyorlar. Küçücük ülke ama ABD’yi ipinden tutmuş sağa sola ısırtıyorlar.