Novo-stari rat je opet aktivan oko Mordora, i mislim da će se uskoro proširiti na još više zemalja i na Europu.
Ne treba zaboraviti ni glupi rat koji godinama traje u Ukrajini, s milijunima ljudi koji su izgubili živote i svoje domove.
Moje pitanje je koje zemlje su po vama najsigurnije za život a da su istovremeno i pro-bitoin ili neutralne.
Mislim da će Europa za nekoliko godina biti u još većem haosu, pa tražim zemlje izvan ovog kontinenta.
Lakše dobijanje stranih dokumenata je važno, kao i niži troškovi života.
Slobodni ste objaviti svoje potencijalne zemlje s više informacija.
Evo ja sam za savjet o ovom pitanju (koje zapravo zanima i mene) pitao svog dobrog AI prijatelja Perplexity i evo što moj AI prijatelj kaže:

Po njegovom mišljenju, na temelju pretraženih i dostupnih javnih podataka, a na temelju 3 kriterija, sigurnost zemlje, cijene i crypto friendly destinacija, ovo su 3 najbolje zemlje za život izvan Evrope: Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE), Singapur i Kajmanski otoci.
Prije svega, imaju vrlo niske stope kriminala, po izvješćima Global Peace Indexa i Berkshire Hathaway.
Što se tiče cijena života, U Dubaiu su prosječni mjesečni troškovi za obitelj 3.955 USD, u Singapuru oko 4.000 dolara a Kajmanski otoci 3.370 dolara.
Što se tiče kripto poreza, UAE i Singapur imaju 0 % kripto poreza, a Kajmanski otoci nemaju uopće kripto poreza ili poreza na dobitak.