Bitcoin Forum
March 13, 2026, 05:22:47 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 30.2 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Yapay zeka firması Anthropic, Trump yönetimine dava açtı  (Read 44 times)
NyktersteinMD (OP)
Member
**

Activity: 98
Merit: 33

View Profile
March 10, 2026, 11:50:39 PM

Dava, bakanlığın Anthropic'i tedarik zincirine karşı risk ilan etmesinin ardından geldi.Yapay zeka uygulaması Claude'un yaratıcı olan şirket, kitlesel gözetim ve otonom silahlar konusundaki endişeler nedeniyle savunma kurumlarına yapay zeka araçlarına sınırsız erişim izni vermeyi reddediyor
https://www.bbc.com/turkce/articles/cp814lgyj98o
cudumbro
Newbie
*

Activity: 27
Merit: 18

View Profile
March 11, 2026, 08:51:57 AM

Anthropic'in tutumu aslında olması gereken ama ilginç mi ilginç işte hem savunma sektörüyle iş yapıyor hem de sınır koyuyor. Kitlesel gözetim ve otonom silah konusunda çizgi çizmek doğru ama Trump yönetimi bunu tedarik zinciri riski ilan edince iş hukuki alana taştı. Yapay zeka şirketleri için devletle bu gerilim kaçınılmazdı, bu şirket ne ilk olur ne son olur. Ai tarafındaki muhabbet daha yeni başlıyor düşünebiliyormusunuz kitlesel gözetim ve oıtonom silahlardan bahsetmeye başladık.
eightdots
Legendary
*

Activity: 1442
Merit: 1020

View Profile
March 11, 2026, 03:34:56 PM

Anthropic'in tutumu aslında olması gereken ama ilginç mi ilginç işte hem savunma sektörüyle iş yapıyor hem de sınır koyuyor. Kitlesel gözetim ve otonom silah konusunda çizgi çizmek doğru ama Trump yönetimi bunu tedarik zinciri riski ilan edince iş hukuki alana taştı. Yapay zeka şirketleri için devletle bu gerilim kaçınılmazdı, bu şirket ne ilk olur ne son olur. Ai tarafındaki muhabbet daha yeni başlıyor düşünebiliyormusunuz kitlesel gözetim ve oıtonom silahlardan bahsetmeye başladık.

Bu şirketlerin devletler işbirliği içinde olması için birçok çalışma yapılır yapılacaktır. Bahsettiğimiz alan birçok avantajı da beraberinde getiriyor ama kullanım amacı bakımından kısıtlamaların olması da son derece normal. Her uygulamanın amacı olduğu gibi her yapay zekanın da amacı ve çözüm ürettiği bir alan olacaktır. Bu sınırları belirlemek kolay değil ve  hem devletlerin alacağı kararlar hem de harcanacak büyük paralar var. Yapay zeka hızlıca birçok alana entegre edilecektir.

█████████████████████████
██
█████▀▀███████▀▀███████
█████▀░░▄███████▄░░▀█████
██▀░░██████▀░▀████░░▀██
██▀░░▀▀▀████████████░░▀██
██░░█▄████▀▀███▀█████░░██
██░░███▄▄███████▀▀███░░██
██░░█████████████████░░██
██▄░░████▄▄██████▄▄█░░▄██
██▄░░██████▄░░████░░▄██
█████▄░░▀███▌░░▐▀░░▄█████
███████▄▄███████▄▄███████
█████████████████████████
.
.ROOBET 2.0..██████.IIIIIFASTER & SLEEKER.██████.
|

█▄█
▀█▀
████▄▄██████▄▄████
█▄███▀█░░█████░░█▀███▄█
▀█▄▄░▐█████████▌▄▄█▀
██▄▄█████████▄▄████▌
██████▄▄████████
█▀▀████████████████
██████
█████████████
██
█▀▀██████████████
▀▀▀███████████▀▀▀▀
|.
    PLAY NOW    
karabiber
Hero Member

Activity: 2016
Merit: 928

View Profile
Today at 07:40:46 AM

Buna bugün Claude endişeyle yaklaşır ama yarın farklı bir şirket çıkar izinler çıkarsa takır takır otonom silah üretimine başlar. Yapay zeka çok hızlı ilerliyor, her gün farklı bir gelişme var neredeyse. Savunma kurumlarının yapay zekaya erişimi sınırlı kalamaz yani baskılasalar bile bir yerden sonra izin vermek zorunda kalacaklardır. Dünya’da savaşlar artmaya başladı. Bugün  abd-israil-iran savaşı bölgesel savaş olmaktan çıkmak üzere. Bu gelişmeler olurken yapay zekanın savunma kurumlarınca sınırlı kullanılmasının gerçekleşmeyeceğini düşünüyorum.

mandown
Legendary
*

Activity: 2590
Merit: 2121

View Profile
Today at 09:46:41 AM

Yeni dünya düzeni malesef bu yapay zekalar olacak gelecekte kimin elinde güçlü bir ai varsa o ai savaşların kaderlerini belirleyecek  1 milyar parametreli açık kaynak kodlu ai' modelleri paylaşılır oldu bu durum korkutucu seviyede şimdilik insanlar farkında değil ama  zamanla gerçeklerle yüzleşecekler

Pages: [1]
  Print  

Jump to: