Estağfurullah biz yine de yeni nesil olarak sizlere mutlu huzurlu bir gelecek dileyelim

Herkes kendi çevresinde gördüklerine göre genelleme yapma konusunda mahir bu ülkede. Bu bağlamda eleştirilerini anlıyorum.
Bizim zamanımızda eğitimde fırsat eşitliği yoktu. Zengin bebeleri daha iyi şartlarda okur, ona göre eğitim alır dershaneye gider üniversite kazanırdı.
Ancak 2000 den sonra ülkede eğitimde fırsat eşitsizliği dönemi bitti. Çünkü ülkenin en uzak köşesine bile İnternet gitti.
Hatta gsm şebekesinin yaygınlaşması ile birlikte İnternet e erişmek için bilgisayar bağımlılığı da kalmadı.
Yani şunu demek istiyorum, öğrenmek kendini geliştirmek isteyen bir kişi için sınırsız bilgiye erişim imkanı var.
Hayatında il halk kütüphanesine gidip ansiklopedi karıştırmamış.
dos 6.22 yi geçtim windows 95 görmemiş. ilk gördüğü windows 7 olan nesiller bunlar.
dialup ın ne olduğu hakkında fikirleri yok. 16 mbps Adsl ile başladılar hayata
Öğrencilerim arasında kendini geliştirmiş yurt dışında gitmiş veya iyi konumda çalışan bir çok kişi var.
Bununla birlikte onların toplam içinde payı maalesef çok düşük %2 diyebilirim.
geriye kalan %98 vasat, faydasız, lüzumsuz maalesef.
x bir üniversitenin y bir bölümünde okumuş,
ama üniversite hayatı boyunca hep vasat olduğu için bir erasmus yapmamış.
kendini geliştirmemiş. İkinci bir yabancı dil öğrenmek için uğraşmamış.
Hiç bir sivil toplum kuruluşuna ve veya bir öğrenci topluluğuna bile katılmamış. yani sosyalleşmeyi LOL bebeleri ile discord kanallarında sohbet etmek sanan.
çok acınası durumda gençler görüyorum.
Yaşıtlarımın çocuklarının büyük çoğunluğu böyleler maalesef.
Buna rağmen eleştirinde haklısın. Kendi çevremde gördüklerime dayanarak milyonlarca genç için genelleme yapmamalıydım.
Belkide biz hata ettik. Bu çocukları doğru sevk edemedik anne babaları olarak.
Karmaşık duygular içinde ve kendim de kendi içimde kavga halindeyim.
Üslubum biraz sert olmuş

Kusura bakmayın gençler.
Şimdi zaten kalbi kırık, geleceğe dair umudu baltalanmış olan bu nesil. Dindar ve kindar nesil yetiştirmek isteyen güruhun ülkeyi bu duruma getirmesinin sonucunu yaşıyor ve yaşayacak.
Bak benimle yaşıt birinin mesajı :
türkiye cumhuriyeti tarihinde bu nesil şuan yaşayan genç nesildir. bir önceki nesilden daha fakir olan bu nesil türkiye cumhuriyeti tarihinde bu bakımdan ilktir. bundan önceki nesiller kendinden önceki nesle göre hep daha müreffeh olmuşlardır.
düşünün bunu.
babam dedemin elde ettiğinden çok daha fazlasını elde etti, ben babamın elde ettiklerinin yarısını başaramadım. üstelik babam lise mezunu bir işçiydi. ben doktora yapmış mühendisim. o emekli olmadan ev aldı, emekli olunca ikramiye ile ikinci evini aldı. 5 çocuk okuttu. orta yaşlı biri olarak benim henüz karım, çocuğum ve evim yok. tembel miyim? hayır. başarısız mıyım? hayır. daha az mı eğitim aldım, hayır.
sorsan en iyi okullarda okudum, çok iyi bir isim var, sorsan tuzum kuru ama peder beyin yaptıklarının yanına yaklaşamam..Yani sıkıntı bizde değil sanki. Yanlış politikacılardan kaynaklı.
Benim zoruma giden, gençlerdeki umutsuzluğun onları vasatlığa sevk etmesi