Bitcoin Forum
March 18, 2026, 06:44:38 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 30.2 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: pokemon oyununda toplanan 30 milyar görüntü ile ai eğitim gördü.  (Read 44 times)
Yabani (OP)
Full Member

Activity: 586
Merit: 173

View Profile
March 16, 2026, 09:23:20 AM

Bu haber bana çok enteresan geldi bir dönem ücretsiz olarak oynanan kamera açılarak bölgelerdeki pokemonları bulmamızı sağlayan oyun  meğerse kullanıcılardan aldığı veriler ile yapay zekanın eğitiminde kullanılmış bu sayedede teslimat robotlarının gps sinyaline ihtiyaç duymadan şehir ve sokaklarda kesin konum belirleyebilme özelliğine sahip olmuş.

POKÉMON GO OYUNCULARI 30 MİLYAR GÖRÜNTÜLÜ YAPAY ZEKÂ HARİTASI ÜZERİNDE EĞİTİM GÖRDÜ

Niantic, Pokémon Go ve artırılmış gerçeklik uygulamaları aracılığıyla toplanan fotoğraflar ve taramaların, 30 milyardan fazla gerçek dünya görüntüsünden oluşan devasa bir veri kümesi oluşturduğunu söylüyor.

Şirket, bu verileri kullanarak teslimat robotları için görsel navigasyon sistemi geliştiriyor ve robotların GPS'e ihtiyaç duymadan şehir sokaklarındaki kesin konumları belirlemelerini sağlıyor.

https://x.com/Newsforce/status/2033105934957101136
kizilhare
Member
**

Activity: 247
Merit: 34

View Profile
March 16, 2026, 07:26:49 PM

Adamlar boşuna oyun yapmıyor..oyun ayağına milletin bilgiini toplamış demek ki. Her şey planlı.
Ben hiç oynamadım ama 90'ların sonunda 2000 lerin başında yaygın olarak oynanan bir oyundu. Sanki çizgi filmi mi vardı öyle bir şey hatırlıyorum.

EFS
Moderator
Legendary
*

Activity: 4396
Merit: 3042

View Profile
March 16, 2026, 07:46:50 PM
Last edit: March 16, 2026, 07:57:48 PM by EFS
Merited by xzone (1)

Ingress 2013'te çıkmıştı, Pokemon Go da 2016'da çıktı. İki oyunu da Niantic yaptı. Amaçları en başından beri bu veriyi toplamaktı. Ingress'te portal, Pokemon Go'da stop ve gym olarak geçen noktalar gerçek dünyada bir anlam ifade eden yerler. Park, müze, heykel vb. noktalar portal/stop oluyor. Bu veriyi oyuncular fotoğraf ve 360 derece video ile sağlıyor ve denetimden geçtikten sonra onaylanarak oyunun içine entegre ediliyor. Ortada oyuncuların bilgisi dışında bir veri toplama yok. Bunlar hizmet şartlarında net olarak yazıyor ve oyuncular kabul ediyor.

███████▄▄███▄███▄
███▄▄████████▌██
▄█████████████▐██▌
██▄███████████▌█▌
███████▀██████▐▌█
██████████████▌▌▐
████████▄███████▐▐
█████████████████
███████████████▄██▄
██████████████▀▀▀
█████▀███▀▀▀

▄▄▄██████▄▄▄███████▄▄▄
███████████████████████████
███▌█████▀███▌█████▀▀███████████▄▄▄▄▄▄▄▄
███▌█████▄███▌█████▄███▐███████████████████▄
▐████████████▀███████▄██████████▀▀▀▀▀▀▀▀████▀
▐████████████▄██▄███████████▌█████████▄████▀
▐█████████▀█████████▌█████████████▄▄████▀
██████████▄███████████▐███▌██▄██████▀
██████████████▀███▐███▌██████████████████████
████▀██████▀▀█████████▌███▀▀▀▀███▀▀▀▀▀▀▀████▌

P R E M I E R   B I T C O I N   C A S I N O   &   S P O R T S B O O K      

█▀▀

▀▀▀

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

98%  
RTP

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

▀▀█

▀▀▀

█▀▀

▀▀▀

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

HIGH