Bitcoin Forum
March 23, 2026, 07:17:27 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 30.2 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: İran'dan yeni banknot kararı  (Read 21 times)
Vaeldraux (OP)
Member
**
Offline Offline

Activity: 70
Merit: 12


View Profile
March 22, 2026, 04:18:13 PM
 #1

İran'da, yükselen enflasyonu kontrol altına almak ve ABD-İsrail savaşı sırasında nakit paraya olan talebi karşılamak amacıyla, bugüne kadarki en yüksek değer olan 10 milyon riyal değerinde yeni bir banknotu piyasaya sürülecek.
https://www.haberturk.com/iran-dan-nakit-ihtiyacini-karsilamak-icin-yeni-banknot-3871270-ekonomi
Phoenix Anka
Legendary
*
Offline Offline

Activity: 1610
Merit: 1066



View Profile
March 22, 2026, 11:01:41 PM
 #2

Yani hala İran mevzuyu anlamamış. Yeni banknot çare olmaz. Önemli olan başka türlü bu işi halletmek. İsterseniz bir kağıt üzerine milyarca riyal fiyat yazın bir anlamı yoksa toplum nazarında değer görmüyorsa enflasyon yaratmaktan başka bir işe yaramaz.

Almanya’da dünya savaşı sonrası yaşanan mega enflasyon buna örnek olarak verilebilir. Çözüm para basmak olsa Venezuela bugün enflasyondan kurtulurdu, keza biz de öyle.

Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!