Geç kalınsa da her geçen gün daha da gerekli hale gelen bir eğitim finansal okuryazarlık. Okullarda genellikle gerçek hayatta kullanılmayacak bir sürü boş bilgi öğretiliyor. Böyle dersler çoğalır umarım. Çünkü parasını nasıl değerlendireceğini, kullanacağını bilmeyen hem kendine hem çevresine hem de devlete yük olan kişilerin sayısı çoğalıyor. Finansal okuryazarlık eğitimiyle küçük yaşlardan itibaren parasını tasarruf eden nesil yetiştirmek önemli, nasılsa enflasyon var kafasıyla tüketime abanmak geleceğini ipotek ettirmekten başka bir işe yaramaz. Finansal özgürlüğe ne kadar erken adım atılırsa toplumun refahı da o denli artar.
Bu forumda defalarca finansal okuryazarlığın konusu açıldı ve üzerine konuşuldu. Binlerce fikir ortaya çıktı ve bu konunun ne kadar önemli olduğu yıllarda vurgulandı. Erken yaşlarda finansal okuryazarlık eğitimine başlangıç yapılmalı ve sürekli olarak bilgiler eklenmelidir.
Dediğiniz gibi finansal özgürlüğe ne kadar erken adım atılırsa toplum bundan faydalanır ve daha iyi bir seviyeye gelebilir. Günümüzde bilgi çok değerli ve bilgiye ulaşmak zor değil. Erken yaşta bilgi sahibi olan kişiler daha iyi kararlar alabilir.