Türk’ün Son Sancaktarlarından Muhsin Başkan’a Veda
Bugün 25 Mart. Türk milletinin sinesine saplanan o kara günün üzerinden tam 17 yıl geçti. Şahsen sağlığında onun Taceddin Dergahı eksenli, maneviyatçı çizgisini "takunyalı ülkücülük" diye eleştirmiş, ideolojik olarak uyuşamamış biriyim. Benim anlayışımda Türklük ve Ülkücülük, her türlü inancın ve aidiyetin kat kat üstündedir. Benim kafamdaki Türkler, müslümanlığımızı kimseye sorgulatmayız ama Türkleri kılıçtan geçirerek, kan dökerek din dayatan, asalak ve şerefsiz Arap kültüründen de, onların temsil ettiği her pislikten de iğreniyoruz.
Ancak mesele vatan sevgisi, dürüstlük ve eğilip bükülmeden yaşamaksa; Muhsin Başkan bu toprakların gördüğü en katıksız, en tavizsiz karakterlerden biriydi. Onun ölümü bir kaza değil, Türk’ün iradesine vurulmuş bir darbedir. "Öldürdüler" bence ama ispat edemem. Ölümüne sebep olanların ciğeri kurusun. Biz Arap’ın kültürel kölesi değil, Türk’ün töresinin bekçisiyiz. Muhsin Başkan da o törenin son kalesiydi.
Fikirlerimiz her noktada birleşmese de, o dik duruşu ve sarsılmaz vatanperverliği önünde bugün saygıyla eğiliyorum. Ruhu şad olsun.
|