Bitcoin Forum
March 31, 2026, 01:28:52 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 30.2 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: GameStop, 368 milyon dolarlık bitcoin stokunu opsiyon gelirine dönüştürdü  (Read 46 times)
Frankwitzer (OP)
Member
**

Activity: 84
Merit: 28

View Profile
March 28, 2026, 05:06:35 PM

GameStop, 4.710 bitcoininin neredeyse tamamının satılmak yerine, üzeri kapatılmış alım opsiyonu stratejisi için teminat olarak Coinbase'e rehin verildiğini açıkladı.Şirket, bitcoin üzerindeki yükseliş potansiyelini sınırlandırırken prim geliri elde etmek amacıyla 105.000 ila 110.000 dolar arasındaki kullanım fiyatlarına sahip kısa vadeli alım opsiyonları yazdı ve pozisyonunu korudu.
https://www.coindesk.com/business/2026/03/26/gamestop-turned-its-usd368-million-bitcoin-stash-into-an-options-income-play
Xyloo
Full Member

Activity: 168
Merit: 146

View Profile
March 28, 2026, 07:22:32 PM

Hocam inan bir şey anlamadım dersem kızar mısın? Ne oluyor şimdi bu opsiyon geliri dediğin şey? 368 milyon dolar büyük para. Hani onu bir yere garanti mi gösteriyor ? GameStop bilindik bir firma biliyorum ama tam olarak anlayamadım.

Bitcoin stoğu da sağlammış adamlarda.

Yabani
Full Member

Activity: 623
Merit: 182

View Profile
March 28, 2026, 09:05:51 PM
Merited by kriminall (1)

Hocam inan bir şey anlamadım dersem kızar mısın? Ne oluyor şimdi bu opsiyon geliri dediğin şey? 368 milyon dolar büyük para. Hani onu bir yere garanti mi gösteriyor ? GameStop bilindik bir firma biliyorum ama tam olarak anlayamadım.

elindeki btcleri satmadı teminal verdi buna covered call deniyr. btc o fiyatlra belirlenen tarihler arasıda ulaşırsa o fiyattan şirketten btc alabiliyorsun şöyle düşün btc 0 tarihlerde sallıyorum 200.000 dolar oldu ama sen o tarihler arasında olursa diye teminat parası alır. btc o fiyatı geçerse o tarih geldiğinde o btcleri vermek zorunda vermiyorum diye birşey yok.

daha amatörce anlatayım

gamestop diyorki bende ..... tarihleri arasında 105 ila 110 bin dolar fiyata btc var eğer o tarihlerde btc'yi o fiyata almak istersen bana teminat yatır. btc zaten adamın cebinde duruyor kumar tarafı şu btc o tarih geldiğinde 110 bin doları geçerse gamestop zarar ediyor.

diğer taraftan btc 112 bin dolar oldu adam gitti senden 110 bine btc'yi aldı ee zaten 2bin dolar prim ödemişti yine kafa kafaya

aslında adamlar btc kiralıyor. Opsiyon olayı vadeliden daha riskli gibi görünse bile ucuza herşeyi yakalayabilme şansınız var.
kriminall
Hero Member

Activity: 1652
Merit: 547

View Profile
March 30, 2026, 07:03:10 PM

Arkadaş güzel anlatmış @yabani. Yani teminat olarak rehin veriyor elindeki bitcoinleri ve karşılığında başka şeyler alıyor. Türkiye’de de borsada açığa satış diyorlar sanırım bu sisteme ama sanırım Türkiye’de teminat yok. O tarihte koymak zorunda yerine. Burada da hesap ona çıkmış yani. Adamlar elindeki bitcoinleri çok güzel değerlendirmişler.

coupcoup
Jr. Member
*

Activity: 55
Merit: 18

View Profile
Today at 11:37:05 AM

@kriminel abinin dediği gibi teminat sistemi bu... açığa satış da değil çünkü — Türkiye'deki sistemlerden farklı bir yöntem aslında.. 368 milyon dolarlık Bitcoin elinde dururken boş yere değer kazanma şansı vermiyoluyor, o zaman başka gelir kapıları aramak normal.

yani şöyle düşün: sen elinde bir ev varmış. kiraya vermesen de o "boş durma" diye düşünüyorsun ve bankaya teminat koyuyorsun, sonra kredi çekip ticaret yapıyor olabilirsin veya başka yatırımlar yaparsın... GameStop'un da durumu buna benzer BTC'lerini elinde tutmaya devam ediyorlar satmadılar yani ama o"boş durmuyor diye düşünüp teminat olarak koyup, karşılığında prim gelirine sahip olmaya çalışıyorlar.
Pages: [1]
  Print  

Jump to: