Google, kimlik doğrulama hizmetlerini post-kuantum kriptografisine taşımak için 2029 yılını son tarih olarak belirledi. Bu, kuantum tehditlerinin mevcut şifreleme ve dijital imzalara yönelik olarak, kripto alanındaki pek çok kişinin daha önce düşündüğünden daha hızlı bir şekilde yaklaştığını işaret ediyor.Ethereum, kuantum sonrası güvenlik için ayrıntılı, çoklu çatallı bir yol haritası hazırlamak üzere sekiz yıl harcadı ve halihazırda haftalık test ağlarını çalıştırmakta iken, Bitcoin'in benzer bir geçiş için koordine edilmiş bir planı, finansman yapısı veya üzerinde anlaşılmış bir zaman çizelgesi bulunmamaktadır.Güvenlik uzmanları ve hatta önde gelen Bitcoin savunucuları artık orta vadede kuantum bilgisayarlarının eliptik eğri kriptografisini kıracağı konusunda geniş ölçüde hemfikirdir; bu durum, Bitcoin’in yavaş ve merkeziyetsiz yönetiminin zamanında uyum sağlayıp sağlayamayacağı konusunda şüpheler yaratmaktadır.
https://www.coindesk.com/tech/2026/03/28/watch-out-bitcoin-devs-google-says-post-quantum-migration-needs-to-happen-by-2029