Bitcoin Forum
March 31, 2026, 11:47:21 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 30.2 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Google, kuantum sonrası geçişin 2029 yılına kadar tamamlanacağını öngörüyor  (Read 31 times)
Frankwitzer (OP)
Member
**

Activity: 84
Merit: 29

View Profile
March 28, 2026, 05:08:59 PM
Merited by Vaeldraux (1)

Google, kimlik doğrulama hizmetlerini post-kuantum kriptografisine taşımak için 2029 yılını son tarih olarak belirledi. Bu, kuantum tehditlerinin mevcut şifreleme ve dijital imzalara yönelik olarak, kripto alanındaki pek çok kişinin daha önce düşündüğünden daha hızlı bir şekilde yaklaştığını işaret ediyor.Ethereum, kuantum sonrası güvenlik için ayrıntılı, çoklu çatallı bir yol haritası hazırlamak üzere sekiz yıl harcadı ve halihazırda haftalık test ağlarını çalıştırmakta iken, Bitcoin'in benzer bir geçiş için koordine edilmiş bir planı, finansman yapısı veya üzerinde anlaşılmış bir zaman çizelgesi bulunmamaktadır.Güvenlik uzmanları ve hatta önde gelen Bitcoin savunucuları artık orta vadede kuantum bilgisayarlarının eliptik eğri kriptografisini kıracağı konusunda geniş ölçüde hemfikirdir; bu durum, Bitcoin’in yavaş ve merkeziyetsiz yönetiminin zamanında uyum sağlayıp sağlayamayacağı konusunda şüpheler yaratmaktadır.
https://www.coindesk.com/tech/2026/03/28/watch-out-bitcoin-devs-google-says-post-quantum-migration-needs-to-happen-by-2029
Yabani
Full Member

Activity: 624
Merit: 182

View Profile
March 28, 2026, 09:11:17 PM

Yapay zeka araçları birçok teknolojik gelişmenin hızlanmasını sağlayacak artık klasik cpu çağın gereksinimlerini karşılayamıyor doğal olarak süreki kuantum teknolojisi dillendirilmeye başlandı 2029 çok uzak bu konu daha modern yapay zekalar ile çok daha kısa sürede halledilecek ama bunun etkisi kripto vs olmaz ozamana kadar çoktan birileri bunun için dirençli ürünleri geliştirir.
Vaeldraux
Member
**

Activity: 70
Merit: 14

View Profile
March 29, 2026, 03:59:46 AM

Kuantum hesaplama, hesaplama için temel olarak farklı bir yaklaşım olup klasik fizik yerine kuantum mekaniği prensiplerini kullanır. Geleneksel olarak 0 veya 1 olan bitler yerine, kuantum bilgisayarları aynı anda birden fazla durumda bulunabilen “qubit”leri kullanır; bu özelliğe süperpozisyon denir ve bu sayede birçok olasılığı eşzamanlı olarak işleyebilirler.İlerisi için tehlike oluşturabilir mi bize bunu zaman gösterecek ama kripto paralar için bir tehdit olduğu unutulmamalı.
Pages: [1]
  Print  

Jump to: