Sitede alternatif güzergahlar yok ve arama kısmına alternatif rotayı kendimiz oluşturuyoruz, kim uğraşacak bununla. Uygulama güzel düşünülmüş ama edsler genelde görülmeyecek tarzda değil eds gelmeden önce büyük tabelalar ile uyarı var zaten.
Asıl sıkıntı bence geceleri görünürlüğü düşük küçük radar noktası uyarı tabelalarının belli olmaması ve benzinliklerin en ışıklı yerlerine polis otolarının gizlenmesi. Daha geçen hafta uzun yolda bu durum başıma geldi, kuralların gerektirdiği hızdaydım ancak yolda hiç bir uyarı da olmaması resmen tuzak. Acilen bu radar uyarı tabelalarının görünürlüğünü artırmaları gerekiyor.
Evet işin sıkıntısı o zaten. Bunu navigasyon uygulamalarına entegre falan edemediğimiz sürece kullanışsız. Sonuçta anlık olarak benim nerde olduğumu görmem lazım ki anlayabileyim. Evden çıkmadan önce siteye bakıp ezberleyecek halimiz yok. Küçük radar tabelaları konusunda katılıyorum. Gündüz bile yeri geliyor görmesi zor olabiliyor gece fark etmek daha zor. Küçücük tabelayı aydınlatma ile oraya koymak zor bir şey değil. İçişleri Bakanı geçen tuzak radar koymayacağız gibisinden sözler söylemişti ama göreceğiz.
Bunun entegresini yapmak zor bir şey değil aslında. Yapılsa da güzel olabilir çünkü veriler güncel tutulursa gayet de kullanılabilir. Asıl amaç ceza kesmek olmamalı herkesin hemfikir olduğu nokta bu. Kimse hızlı gitmeyi savunmuyor sadece bazı yerlerdeki hız sınırının aşağıda kaldığını söylüyor. Şehirlerarası yollarda sürekli olarak kesilen hız ve uzun radar koridorları yolculuğu zorlaştıran durumlardan biri. Bu kadar öneri varken daha iyi seçenekleri değerlendireceklerini düşünüyorum.
Hızın bir anda düştüğü yerler ve bazı yerlerdeki belirsiz hız limitlerinin düzenlenmesi lazım. Şimdi burada kaçla gitmeliyiz gibi bir soru olmamalı her şey belli olmalı.