Bitcoin Forum
March 31, 2026, 01:29:48 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 30.2 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Fifa’nın Dünya Kupasında uygulayacağı yeni kurallar  (Read 25 times)
Hvdv (OP)
Hero Member

Activity: 1190
Merit: 639

View Profile
March 30, 2026, 11:32:18 PM
Merited by emrecemsan (1)

Bazı yeni kurallar dünya kupasında denenerek hayatımıza girecek arkadaşlar işte kurallar :

-Değişen oyuncular sahayı 10 saniye içinde terk edecek; süreyi aşarlarsa giren oyuncu oyunun ilk duraklamasına kadar 1 dakika bekleyecek.

-Taç atışları 5 saniye içinde yapılmazsa top karşı takıma geçecek; hakem gerekirse geri sayım başlatacak.

-Tıbbi müdahale isteyen oyuncular sahayı terk edecek ve oyun yeniden başladıktan sonra 1 dakika bekleyecek (istisnalar mevcut).

-VAR artık ikinci sarı kart hataları ve korner kararlarında, açık hakem hatası varsa müdahale edebilecek.

Sizce bu kararlar futbola nasıl katkıda bulunacak? Oyunların hızlanacağını düşünüyorum. Artık yat yere vakit geçir olmayacak muhtemelen.

Kaynak : https://onedio.com/haber/fifa-acikladi-dunya-kupasi-bu-yaz-yeni-kurallarla-oynanacak-1347709

l99l
Hero Member

Activity: 1008
Merit: 628

View Profile
March 30, 2026, 11:44:22 PM

Bu kuralların ortak amacı çok net oyunun temposunu artırmak ve gereksiz zaman kayıplarını minumuma indirmek. Maçlarda uzun süreler oyuncuların vakit geçirmesini hiç sevmiyordum yeni kurallarla oyunlar daha hızlı ve tempolu olacaktır, iyi kararlar verilmiş.
Oyuncu değişikliklerinde ağır ağır sahadan ayrılan oyuncular olmayacak ya da taç atışları hızlı kullanılacak bunların hepsi doğrudan oyunun ritmini yukarı çekecek hamleler.
Oyunu soğutmaya yönelik hareketleri azaltmak için verilmiş kararlar hep.

yenerbatmaz
Sr. Member

Activity: 1470
Merit: 448

View Profile
Today at 05:11:06 AM

Bu kurallar dünya kupasında iyi uygulanır ama bizim ülkede nasıl uygulanır bilmiyorum. Var bile hala adam akıllı uygulanamıyor.
Ben faydalı olduğunu düşünüyorum. Futbol kuralları son 40 yılda epey değişiklik gösterdi. Benim çocukluğumda kaleci geri pası eliyle alırdı. İlk bu kuralın değiştiğini hatırlıyorum kendi adıma sonra yavaş yavaş değişiklikler oldu. Amaç daha çok gol olsun daha çok sahada futbol olsun. Bence güzel kurallar. Sakatlık yaşayan bir dakika değil de 2 ya da 3 dakika olsa daha iyi olur. Çünkü sakatlandım diye yerde yatan zaten 2 dakika kalkmaz yerden. Sahadan çıkması en az 2 dakika olur. Bizim ülkede bu kısım sıkıntı yaşatır.

emrecemsan
Hero Member

Activity: 2268
Merit: 551

View Profile
Today at 09:56:17 AM

Sizce bu kararlar futbola nasıl katkıda bulunacak? Oyunların hızlanacağını düşünüyorum. Artık yat yere vakit geçir olmayacak muhtemelen.

Kesinlikle katılıyorum. Oyunun minimum seviyede durmasına yönelik alınmış kararlar bunlar. Zaman geçirme günümüz futbolunda da hala sık yapılan bir şey ve izlenirlik seviyesini ciddi seviyede düşürüyor. Kendi ligimizden bunu çok iyi biliyoruz zaten. Avrupa ligleri bu konuda bizden daha iyiler. Fakat yine de böyle ekstra önlemlerin alınması güzel. Önümüzdeki Dünya Kupası bu sayede daha keyifli geçer. En çok sevindiğim şeylerden birisi de VAR'ın daha etkin bir rol oynayacak olması. Hakemlerin bariz hatalarında müdahale olmayınca yazık oluyordu.  Sad

Pages: [1]
  Print  

Jump to: