Bitcoin Forum
April 03, 2026, 06:07:24 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 30.2 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Steam’den Tarihi Karar: Türk Lirası Geri Dönüyor  (Read 23 times)
Yabani (OP)
Full Member

Activity: 635
Merit: 187

View Profile
April 01, 2026, 08:29:34 AM

Valve’ın resmi blog sayfasından yapılan açıklamaya göre, 15 Nisan 2026 itibarıyla Steam mağazasındaki tüm fiyatlar yeniden Türk Lirası olarak güncellenecek. Üstelik bu seferki sistem, eski “sabit kur” mantığından ziyade, Merkez Bankası verileriyle entegre çalışan ancak oyuncuyu koruyan özel bir “Dinamik Yerel Kur” algoritmasına dayanacak.

https://frpnet.net/haberler/oyun-haberleri/steamden-tarihi-karar-turk-lirasi-geri-donuyor

uzun zamandır oynamak istediğim ancak pahalı olduğu için satın alamadığım oyunlar bekle beni geliyorum.
mandown
Legendary
*

Activity: 2618
Merit: 2155

View Profile
April 01, 2026, 09:00:29 AM

Denuvo koruması olan oyunları genellikler kırmıyorlarddı ama bunuda oynamamının teknik bir yolu vardı aslında sadece oyun oynayacağım save mave beni ilgilendirmez derseniz oyun bulunan steam hesapları satılıyor genelde single oyunlar için alıyorsunuz steami offline yapıyordunuz ve tadaaa artık oyun oynanır oluyordu.

Yakın zamanda bir single oyun bitirmiş olsamda bir sonraki seriyi satın almak istemiyordum single bir oyuna kim 3000 tl civarında para verirki altı üstü 10-15 saat bir oynanış süresi var zaten artık oyunlarda ai ile geliştiriliyor.

Bu durum iyi olmuş.

emrecemsan
Hero Member

Activity: 2282
Merit: 551

View Profile
April 01, 2026, 09:51:04 AM

Hocam en altta bu gelişmenin detaylarını görmek için buraya tıklayın kısmına bastığınızda şöyle bir sürpriz ile karşılaşıyorsunuz.  Grin

Başlığı ilk gördüğümde yine de heyecanlandırmadı değil. Bir anlık bugünün 1 Nisan olduğunu unutmuştum ama 10 saniye sonra falan bir şüphelendim ve şakaymış. Keşke Valve gerçekten bu uygulamayı geri döndürse orası ayrı da bu saatten sonra biraz zor gibi. Bizim ekonomi gelecekte bir gün olur da düzelirse o zaman Steam'de TL ile oyun alımı geri döner. En azından Epic Games hala TL kullanıyor ama orada da Steam kadar büyük bir oyun zenginliği olmuyor.

Pages: [1]
  Print  

Jump to: