Daha önceden buna benzer bir konuda görüşlerimi belirtmiştim. Yerli olmayan bu sosyal medyalara giriş için kimlik bilgilerimizi paylaşma zorunda olmak kadar saçma birşey yok yani e nabız 2 olayı olmaması elde değil bu gidişle.
Yerli olan uygulamaları da görmedik mi

e-devlet gibi bir platform ve e-okul gibi platformlar rahatlıkla kullanılabilir durumda. Bu yüzden yerli veya yabancı olmasını pek umursamıyorum. Devletin de KVKK yerine direkt şahıslara anonimliği bozucu şekilde ulaşabilecek olması elini güçlendiren bir koz oluyor. Sanırım bu kadar kasan bir ortamda daha da kasılacağımızı kesin olarak söyleyebiliriz.
Oradaki yerli vurgusunu aslında birazda paypal üzerinden yazmıştım. Bundan neredeyse 10 sene önce veri merkezlerini taşımadıkları için kapatılmıştı paypal. Şuan bu veri merkezleri vs diğer gereksinimlerini yerine getiren sosyal medyalar yarın birgün ben Türkiye'den çekiliyorum dediğinde bu verilerimizin sağlığını güvenliğini nasıl ele alacaklar orası beni endişelendiren kısım. Hani şu köy kahvelerinde komplo teorisi üreten dayılarımız var ya onların komplosu doğru olsa düşünsene Amariga'ya saydırıyor ve saydırdıktan saatler sonra başına birşey geliyor

İşin şakasını bir tarafa koyalım tutupta yabancıya al bu evimdeki kasanın güvenlik anahtarı gelenleri sen kontrol et değilse eve alma diyemezsin.