Bitcoin Forum
April 10, 2026, 07:29:25 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 30.2 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Trump, 1,5 trilyon dolarlık askeri bütçe için kesintiye gidiyor  (Read 53 times)
MomusReign (OP)
Member
**

Activity: 70
Merit: 10

View Profile
April 04, 2026, 10:59:25 PM

1.500.000.000.000$ şöyle yazılıyor öncelikle belirtelim.
ABD Başkanı Donald Trump, savunma dışı harcamalarda kesintiye giderek finanse etmeyi planladığı ve İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük artışı yansıtan 1,5 trilyon dolarlık devasa bütçe teklifini Kongre'ye sunuyor.
Nereden ne kadar kesinti yapılacağı belirtilmiş linkte.Uzun olduğu için yazmadım merak edenler bakabilir.
https://x.com/bgyetherr/status/2040141726367482129
Hvdv
Hero Member

Activity: 1204
Merit: 654

View Profile
April 06, 2026, 08:30:31 PM

1.5 trilyon dolar bütçe astronomik bir rakam. İnsanların kafasını yediren bir miktar. Bu savaşın finansmanının onun için çok önemli olduğu ve Epstein olaylarını maskelediğini düşünürsek her şeyi yapar bu adam bu İran savaşında. Amerikada petrol fiyatları fırlamış bizde de fırladı tabi ama adam sonuna kadar gitmeye kararlı. Çok saçma bence.

karabiber
Hero Member

Activity: 2044
Merit: 943

View Profile
April 07, 2026, 06:55:43 AM

Sarı kafa çıldırdı, ülkeyi ekonomik anlamda sıkıştırmaya başladı. ABD dünyada askeri gücüne en yüksek yatırımı yapan ülke ama müzakere yoluna gidilmeyip savaşı girdiği İran’da işlerin yolunda gitmediğini görünce önlem almaya başlamış. İsterse 10 trilyon dolar kesinti yapsın yine de İran’a karşı başarılı olacağını sanmıyorum. Bu durum ABD’nin ikinci Vietnam vakasına doğru ilerliyor. İran elindeki Hürmüz Boğazı kozunu öyle bir kullanıyor ki kimse bunu tahmin etmemişti sanırım. Demokratlar, İran ile müzakere görüşmeleri yürütüyordu ve olumlu ilerliyordu ama bu sarı kafada siyaset aklının olmadığını, birilerinin ittirmesiyle koltuğa oturtulduğunu ve kukla gibi oynatıldığını düşünüyorum.

Xyloo
Full Member

Activity: 182
Merit: 148

View Profile
April 07, 2026, 08:59:51 AM

Sarı kafa çıldırdı, ülkeyi ekonomik anlamda sıkıştırmaya başladı. ABD dünyada askeri gücüne en yüksek yatırımı yapan ülke ama müzakere yoluna gidilmeyip savaşı girdiği İran’da işlerin yolunda gitmediğini görünce önlem almaya başlamış. İsterse 10 trilyon dolar kesinti yapsın yine de İran’a karşı başarılı olacağını sanmıyorum. Bu durum ABD’nin ikinci Vietnam vakasına doğru ilerliyor. İran elindeki Hürmüz Boğazı kozunu öyle bir kullanıyor ki kimse bunu tahmin etmemişti sanırım. Demokratlar, İran ile müzakere görüşmeleri yürütüyordu ve olumlu ilerliyordu ama bu sarı kafada siyaset aklının olmadığını, birilerinin ittirmesiyle koltuğa oturtulduğunu ve kukla gibi oynatıldığını düşünüyorum.
O adam bir siyasetçi değil, şarlatan. İşine yaramayan kişileri hain ilan eden, İran’a yapacağı saldırıları anlatırken “Bing Bing, bum bum ve bitti teslim olacaklar “ gibi hayali saçma sapan cümlelerle anlatan birisi. Fazla oyun oynamış galiba, kafası pırıl pırıl. Esad gibi o da devrildiğinde oyun bağımlısı olursa şaşırmayın.

Bir ülkeyi yönetecek en son bireylerden birisi gibi akılsızca davranışlar sergiliyor, çok tuhaf bu sarı adam.

Pages: [1]
  Print  

Jump to: