Bitcoin Forum
April 06, 2026, 10:53:12 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 30.2 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Uykusuzluk çekiyor musunuz?  (Read 63 times)
Vaeldraux (OP)
Member
**

Activity: 84
Merit: 14

View Profile
April 05, 2026, 01:57:09 PM

İnsomnia, yani uykusuzluk; uykuya dalmakta zorlanma, gece boyunca uykuyu sürdürememe ya da sabah çok erken uyanma gibi problemlerle kendini gösteren bir uyku bozukluğudur. Kişi yeterli süre uyusa bile dinlenmiş hissetmez. Bu durum kısa süreli olabileceği gibi uzun vadede devam ederek kronik hale de gelebilir.
İnsomnia farklı şekillerde ortaya çıkabilir ve belirtiler kişiden kişiye değişebilir. En yaygın belirtiler şunlardır:
Uykuya dalmada güçlük
Gece sık sık uyanma
Sabah çok erken uyanıp tekrar uyuyamama
Uykudan sonra dinlenmiş hissetmeme
Gün içinde yorgunluk ve enerji düşüklüğü
Dikkat, hafıza ve konsantrasyon sorunları
Ruh hali değişimleri, kaygı ve depresif hisler
İş ve sosyal yaşamda performans düşüşü
https://www.acibadem.com.tr/ilgi-alani/insomnia/
yenerbatmaz
Sr. Member

Activity: 1484
Merit: 450

View Profile
April 05, 2026, 02:48:25 PM

Çok fazla kafeinli içecek tüketmemek lazım. Uykusuzluk sorunu yaşadım. 2-3 saat uyuyup uyandığında bir daha uykuya dalamiyorsunn. Doktora gittim belirli bir süre kullanmam için uyku hapı verdi. Ram uykuya dalamiyordum. Rüya görmüyordum çünkü. Sonra inception filmini çekiyor gibi oldum rüya içinde rüya görmeye başladım.  Eğer böyle sorun yaşayanlar varsa doktora gidip uygun olan uyku hapı alabilir.
Bazı depresyon ilaçlarıda benzer etkiyi yapıyor. Devamında da kafein azaltmak lazım

Xyloo
Full Member

Activity: 182
Merit: 147

View Profile
April 05, 2026, 04:48:10 PM

Bir de şu sosyal medyada magnezyum muhabbeti dolanıyor ama ne kadar doğru bilmiyorum. Magnezyumun da iyi bir rüya etkisi olduğunu okudum bu konuda tecrübe eden varsa örneklendirebilir. Uyku sorunu pek yaşamıyorum derin uykularda da pek sorun yok çok şükür sadece uyanınca erken gibi geliyor uyuduğum süre pek yeterli gelmiyor. 8 yerine 10 saat uyuyabilirim Cheesy

RaltcoinsB
Legendary
*

Activity: 2828
Merit: 1502

View Profile
April 05, 2026, 05:24:39 PM

Tam da bana ait bir konu aslında uykusuzluğun dibini sıyırıyorum özellikle gece nöbetlerinde sabaha kadar ekiple mahvoluyoruz bu yüzden dinlenebilecek her fırsatta dinlenmek lazım gerçi kurt meslek büyüklerinin yanında hala çömez muamelesi görüp uyanık kalan ben oluyorum ama fırsat bulunca dinlenmeye çalışıyorum eve de gidince gün uyuyarak geçiyor valla uykusuzluk ne demek herhalde forumda bunu en iyi bilenlerden birisiyim ben

███████▄▄███▄███▄
███▄▄████████▌██
▄█████████████▐██▌
██▄███████████▌█▌
███████▀██████▐▌█
██████████████▌▌▐
████████▄███████▐▐
█████████████████
███████████████▄██▄
██████████████▀▀▀
█████▀███▀▀▀

▄▄▄██████▄▄▄███████▄▄▄
███████████████████████████
███▌█████▀███▌█████▀▀███████████▄▄▄▄▄▄▄▄
███▌█████▄███▌█████▄███▐███████████████████▄
▐████████████▀███████▄██████████▀▀▀▀▀▀▀▀████▀
▐████████████▄██▄███████████▌█████████▄████▀
▐█████████▀█████████▌█████████████▄▄████▀
██████████▄███████████▐███▌██▄██████▀
██████████████▀███▐███▌██████████████████████
████▀██████▀▀█████████▌███▀▀▀▀███▀▀▀▀▀▀▀████▌

P R E M I E R   B I T C O I N   C A S I N O   &   S P O R T S B O O K      

█▀▀

▀▀▀

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

98%  
RTP

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

▀▀█

▀▀▀

█▀▀

▀▀▀

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

HIGH 
ODDS

▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀

▀▀█

▀▀▀

..PLAY NOW..
l99l
Hero Member

Activity: 1022
Merit: 629

View Profile
April 05, 2026, 08:55:05 PM
Merited by lodocus (1)

Son bir kaç haftadır çekiyorum uykusuzluk. Daha hızlı uykuya dalmak için bir ara melatonin denemiştim faydasını görmüştüm, uykuya hızlıca dalmama yardımcı oluyordu ve daha derin uyuyordum, sabahta net iyi uyku aldığımı gözlemliyordum.
Yan etki olarak biraz sinirlilik durumu yaptığını hissetirince bıraktım. Uykusuzluk çeken arkadaşlar eğer takviye alacaklarsa doktor kontrolünde kullanmalarını tavsiye ederim hangi takviye olacaksa doktor belirlemeli.

nesso
Sr. Member

Activity: 670
Merit: 269

View Profile
Today at 08:04:42 AM

Bende L1-L2-L3 fıtık var, o yüzden uyku işi baya sıkıntılı. Özellikle eski/yanlış yatak olayı direkt bozuyor uykuyu. Yastık da aşırı önemli, yanlışsa sabah daha beter kalkıyorsun.
Sıcaklar, hava değişimi falan da etkiliyor ama bende en büyük etken bel + yatak diyebilirim. Arada melatonin ya da ağrı kesici alıp uyuduğum oluyor. Bu arada kivi olayı var, yatmadan önce 2 tane yersen melatonin açısından yardımcı olabiliyor, aklında bulunsun.
mandown
Legendary
*

Activity: 2618
Merit: 2155

View Profile
Today at 12:39:57 PM

Genel olarak sağlıksız bir bünyeye sahibim kullandığım ilaçlardan dolayı malesef sabah kalkmakta aşırı zorlanıyorum en kötüsüde ne biliyormusunuz? ilaçlar sizi tamamen bambaşka bir insana çeviriyoru uykusuz bünye sağlıksız bozuk araca benzer ne yaparsanız yapın aracın sorununu çözemezsiniz uykuda böyledir bir kere şaştımı zamanı dengelemek çok zordur kaliteli uyku için en geç 20:00'da yatağa girmek gerekli zaten bir saatte zor uyunuyor Cheesy

Pages: [1]
  Print  

Jump to: