Yıllardır söylerim türkiyede eğitim ile ilgili binaların tamamında hijyen sıfır bunu söyleyince saldıran oluyor devlet okullarında tuvalet kağıdı bulmak imkansıza yakın. Bir ülke düşünün 1 birimlik araca 3 birim ödüyor yetmez gibi yer yıl vergisini ödüyor bir kızımız çıkıyor diyorki engelli tuvaleti yok rektör ise çıkıp diyorki bağış bulursan engelli tuvaleti yaparız?
Bu çocuk bağış buldu diyelim tuvalet yapılana kadar rektörün odasına mı sıçacak?
Bakın sistemin çöktüğünün en güzel örneği bir engelli birey var ve bireyi o universiteye seçme hakkı veriyorsunuz bu süreçte
hak verilirken
1. engelli ile ilgili tuvalet
2. engelli ile ilgili asansör vs
3. engelli ile ilgili eğitim modelleri ve sistemleri
olup olmadığını bilen yok bu çocuğun bu konuda başvuru yaparken her yeri tek tek gezmesini m bekliyorlar? bu nasıl saçma iş.
Hadi onu geçtim bir insan eğitim sürecinde rahatsızlanabilir nasıl oluyurda en olması gereken şey olmaz. Bu sistemde eğitim alan birinin diploması bana göre tamamen değersiz evet basit bir tuvalet yüzünden değersiz daha insanın genel ihtiyacını karşılayamayan bir üniversite sizce eğitim konusunda ne kadar iyi olabilir?
dediklerinize katılıyorum ama bazı konularda biz de sorumluluk almıyoruz. temizlendiğini gördüğüm ücretsiz bir tuvaletin tekrar pislenmesi, duvarına yazılar yazılması, tuvalet kağıtlarının etrafa saçılması neredeyse her yerde 1 gün bile sürmez. herkes düzgün kullansa da bunlar eksik olsa yine şikayet edebilirim bu durumdan ama bu konuda yetkililerdeki hata kadar bizim de hatamız var. dışarıda kendi evimizmiş gibi saygı göstermiyoruz kullandıklarımıza.
ben yapmıyorum diyebilirsiniz ama genel durum bence bu. üniversitelerde her yaştan, her sağlık durumuna sahip insanlar olabileceği için bu koşullara göre hazırlık yapılması gerekiyor buna katılıyorum. ama ortak kullanım alanlarına saygıyı da toplum olarak öğrenmemiz şart.