Hocam ben bununla ilgili baya bir şey okumuştum geçmişte. Hatırladığım kadarıyla söyleyeyim. Satoshinin yazım tarzında çift boşluk bırakması, bazı alışkanlıklarının İngilizlere benzer olması ve Adam Back’in ingiliz olması ana etkenlerden birisi.
Bir de Adam Back denilen adam öyle boş biri değil. Tek başına Bitcoin yazabilecek kadar bilgili, donanımlı. Hashcash mi ne varmış adam onun öncüsü ve Satoshi de ona atıfta bulunmuş.
Ama e mail muhabbeti var. Yani Satoshi bitcoini yarattıktan sonra e mail attığı kişilerden birisi de Adam Back. Doğal olarak e o olsa kendine e mail atar mı diye soranlar var. Tabi adam zeki her ihtimali düşünmüş olabilir buna da mantık çerçevesinde açıklama olacaktır. Ama daha sonra e mailler arasında farklı iki kişi yazışması gibi tarzları var.
Bir de sato kendini saklayan, gizleyen, gizemli havası olan biri ama Adam Back her şeyi açıkça paylaşan karakter hani Satoshi olsa söyler veya kendi mahlasını koymaz direkt Hashcash gibi Adam Back derdi yani. Adam defalarca reddetti bunu.
Yani Adam Back olabilir ama karakteri gereği ürettiği anda bir mahlas yerine direkt adını yazacak tarzda birisi. Bence hala Satoshi yok ve Hal Finney olma ihtimali yüksekti. Komşusunun adı Satoshi Nakamotoydu diye hatırlıyorum.
Kimse kim, iyi ki üretmiş diyelim geçelim