Bitcoin Forum
April 12, 2026, 10:17:27 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 30.2 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Türkiye keşke birşeylerin direk üreticisi olsaydı  (Read 55 times)
mandown (OP)
Legendary
*

Activity: 2618
Merit: 2170

View Profile
April 10, 2026, 09:30:48 AM
Merited by kriminall (1)

Mesela savaştaki iranda bir depo petrol bedavaya yakın veya rusyada  gaz keşke bizdede karadenizde fındık, antepte fıstık, akdenizdede sebze meyve üretilebilseydi ne güzel olurdu değilmi? bedavaya yakın tüketirdik ne şanslı vatandaşlar var. Üretebilseydik fındığa 400-500 TL mi verirdik? Fıstığı saymıyorum bile ne güzel çok komik rakamlara yerdik hele yokmu biber keşke topraklarımız verimli olsaydı da 200 tl 1kg bibere ödeme yapmasaydık.

kriminall
Hero Member

Activity: 1666
Merit: 550

View Profile
April 10, 2026, 01:48:16 PM

Hocam savaşta da bunlar önemli ama İran ve Rusya’nın en büyük avantajı savaşta bunları istedikleri gibi yönetebiliyor olmaları. Ukrayna’ya bakın yardım almadan savaşı sürdüremiyor ama Putin istediği şekilde at koşturabiliyor neden çünkü doğalgazı var ve istediği gibi satabiliyor.

Keşke bir şeylerin üretiminde dünyada önde olsaydık özellikle enerji alanında ama savaş olursa kıtlık çıkmazsa iyi ülkede.

Mustang Shelby
Legendary
*

Activity: 1358
Merit: 1017

View Profile
April 11, 2026, 01:55:28 PM

Keşke…

Ama keşkeler bitmiyor ki hocam. Keşke bir şeyler üretebilseydik, keşke çabalasaydık, keşke mücadele etseydik ama bunlar bir yerde tıkanıyor. Devrim arabalarıyla bir devirde kurtarmaya çalıştık kendimizi ama maalesef onu da yapamadık. Ona da çomak sokanlar oldu. Şu an Türkiye ne üretiyor diye sorsalar aklıma fındık, çay, Antep fıstığı geliyor. Teknoloji üretemedikten sonra gerisi boş.

Lethobios
Member
**

Activity: 70
Merit: 10

View Profile
April 11, 2026, 05:22:35 PM

Üreticisi olsa ne oluyor özelleştirilmiyor mu? Üreticisi olduğun her şey özelleştirildi Suudilere Katarlılara satıldı.
karabiber
Hero Member

Activity: 2044
Merit: 943

View Profile
April 11, 2026, 10:00:03 PM

Çok yaşlı sayılmam ama Cheesy Türkiye’de hiç bir zaman bir şeylere kolay ulaşılabildiğini hatırlamıyorum. Her zaman bir zorluk vardı. Sebze meyve üreticisini düşünürsek mesela. Bunların üreticisi bile olsanız hayat zor. Kendimi bildim bileli Türkiye enflasyonla mücadele ediyor. Enflasyonu bile isteye patlatıyorlar sonra mücadele ediyorlar. Bu ortamda üretici olsanız ne olur olmasanız ne olur. Günün sonunda her şey enerjiye bakıyor. Enerji olmadan ya da enerjiye ucuz ve kolay ulaşım olmadan bazı şeylerin önüne geçmek maalesef çok zor.

KHaqan007
Member
**

Activity: 204
Merit: 36

View Profile
Today at 09:58:49 AM

bir çuval fındık toplayanlar yorum yaparsa çok daha iyi olur, arkadaş böyle bir zorluk yok. gerçekten diyorum böyle bir zorluk yok.
Pages: [1]
  Print  

Jump to: