Kosova ve Arnavutluk’ta da epey azmış bu çöp oranları. Bana pek inandırıcı gelmedi bunu söylemek lazım. Nüfusumuz çok fazla ve muhtemelen çöp miktarının azlığı nüfus ile orantılıdır. Kişi başına çıkan çöp de Avrupa’da bu dereceleri elde etmek iyi bir şey mi kötü bir şey mi bilemiyorum. Bu arada Norveç çok çıkarıyormuş ya.
Kişi başı miktarlara bakıldığında az mı çok mu anlayamadım, bir de acaba bu belirlenirken arıtma, yenileme gibi tesislerin varlığı da ülkelerin bu miktarlarını etkilemiş midir sormak lazım. Avusturya'da neden bu kadar fazla mesela. Çöp ile ilgili bir tesis mi var ya da sıfır atık gibi programlarla tüm çöp toplanıyor da olabilir.
Temiz çevre her vatandaşın yaşamayı hak ettiği bir ortam tabi kişi kendi de temiz tutacak çevresini. Çöp sürekli olarak ortaya çıkan bir şey olduğu için belediyelerin bu konudaki çalışmaları yaşanılan bölgeyi temizlik anlamında iyi bir seviyeye çıkarabilir. Sürekli olarak gezen görevliler, belirli saatlerde çöplerin toplanması ve bunların aksamaması temizlik açısından iyi bir durum.