Parasını kapmaya, kendi paranızı kaptırmamaya çalıştığınız insanlar dünyanın en iyi ekonomistleri, içeriden haber alanlar veya her an kullanmaya hazır milyonları olanlarsa sizi ne farklı kılar?
piyasadaki en iyi taktiğim, bunlardan farklı olmak değil, bunlarla aynı olmaya çalışmaktı. balinalarin neyi parçalayacağını önceden tahmin etmek, hamsi olarak o parçalardan beslenmek anlamına geliyodu. en çok işime yarayan bir diğer şey ise çapımı da çapsızlığımı da bilmekti. kendim hakkında çok iyi bi gözlem yeteneğine sahip olduğumu düşünüyorum. photon’da, meme'de 40 günde dünyaları kaldırmışlığım var ama kaldıraçta 40 günde dünyaları batırabilirim. photon’da %100 kazanacağımı da biliyordum, kaldıraçta %99 kaybedeceğimi de. %1 hatırına, kaybedeceğimi bile bile denedim. maksat istek körelsin. %1'in parasını verdim, kaybettim. sonra götüm rahat etti. aradan 50 yıl geçse de benim kaldıraçtaki başarısızlığım değişmez. kişiligime uygun değil. hala ara ara bi minik kaybeder rahatlarim. her kaybi zarar olarak gormemek lazim. bazen; sadece isteklerini koreltmek icin bile bilincli bi sekilde kaybetmeye para odersin. totalde kârdaysan, kayip diye bisey yoktur.
Bir kriter var, herkes ona aynı oranda sahip değil ama isteyen istediği gibi kullanmakta özgür. Kimsenin hile yapıp sizin önünüze geçemediği bir sistem. O sistem zaman.
%100 katiliyorum. finans piyasasina 15 yasinda giren bi cocugu kimse yenemez. 70 yasindaki milyar dolarlik adam 30 sene icinde mezara girer ama o cocuk kismetinde varsa 85 yil daha kazanmaya devam eder. harcligiyla baslasa bile eninde sonunda gecmisteki halinden cok daha iyi bir yere gelir. yani, finansta zamanı olan birini kimse durduramaz. zaman paranın ta kendisidir.