Yeni düzenlemenin en çarpıcı maddesi, 1 Ocak 2040 tarihinden itibaren tütün ürünlerinin satışına getirilecek olan tam yasak olurken, bu tarihten itibaren tütün ürünü üreten, ithal eden veya satışını yapanlara 1 milyon liradan 5 milyon liraya kadar ağır adli para cezaları uygulanması öngörülüyor.
Bu kadar ileriye dönük düzenlemeler çok ilginç değil mi? O zamana kadar hükümet kaç kere değişir, sigaradan beter neler neler çıkar acaba. Şu anda zaten tüm ülkeyi elektronik sigaranın yan sanayisi ürünlerle zehirliyorlar. Erişim o kadar kolay ki durakta bekleyen öğrencilerden tutun da karton toplayanlara kadar herkeste görüyorum. Bunlar her gün daha da artıyor ama siz çıkıp 14 sene sonrası için sigara yasağı getiriyorsunuz. Bir de ceza belirlemişler 1-5 milyon lira diye

Bir kere hiçbir yerde denetim yok zaten. Normalde kapalı mekan olan yerlerde bile sağda solda bir iki açılan cam var diye sigara içilebiliyor. Bu gelse ne yazar sadece marketlerde satılmaz, satmak isteyen yine siyah poşette satar. Ayrıca haberde sigara kullanan 19 milyon kişi var demişler ama bence bu sayı da daha fazladır. Hiçbir yerde sigara kokusu almak istemiyorum ama bu karar da çok uygulanabilir değil.