Bitcoin Forum
May 26, 2026, 05:00:48 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 31.0 [Torrent]
 
   Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Madencilik Böyle Yapılır  (Read 47 times)
lodocus (OP)
Sr. Member
****
Offline

Activity: 392
Merit: 284


Bitz.io Best Bitcoin and Crypto Casino


View Profile
May 01, 2026, 10:38:32 AM
Merited by Vispilio (3), EFS (1), mhanbostanci (1)
 #1

İşte Bitcoin madenciliği böyle yapılır.

Quote
Bir süre önce Facebook Marketplace’te bir adamla tanıştım; evine bir ağaç devrilmişti ve elinden çıkarmak istediği 30 adet 300 W’lık güneş paneli vardı. Bir U-Haul kiraladım ve hepsini tanesi 30 dolara satın aldım.

Forklift aküleri üzerine çalışan Joe adında bir arkadaşım, bu işe başlamamda bana yardımcı oldu. Bana %60'ın altındaki her şeyin hurdaya ayrıldığını ve hurda fiyatının aslında elde ettiğiniz şeye göre çok ucuz olduğunu söyledi. Sonunda bana iki adet 500Ah 24V forklift aküsünü bedavaya ayarladı, bu çok büyük bir şeydi. 100 dolarlık bir kamyon kiraladım, şirket onu forkliftlerle doldurdu ve sonra Maine'de kuzenimin bir Kubota'sı vardı, bu yüzden boşaltırken şanslıydım.

Ayrıca 12V'luk bazı UPS aküleri aldım, bunları seri bağlayarak 24V elde ettim, sonra bunları paralel bağladım ve ardından bunu iki adet 24V forklift aküsüyle paralel bağladım. Toplamda yaklaşık 1500Ah @ 24V oluyor. 500Ah'lık UPS aküleri bana 600 dolara mal oldu, ki bu inanılmaz ucuz.

Maine'de biraz arazim var, bu yüzden oraya paneller yerleştirmeye başladım, abartılı bir şey değil. Kelimenin tam anlamıyla her şeyi yere attım ve kamp aracının üstüne sığdırabildiğim kadarını koydum. Bu kış birçoğu uçup gitti, bu yüzden dışarı çıkıp onları tekrar yerleştirmek zorunda kaldım lol. Kablolama durumunu düşünürsek, kamp aracının hala orada olması gerçekten şanslıyım... ve bir noktada onu yakmamış olmama şaşırıyorum.

Ayrıca camı çatlak 500W'lık panelleri tanesi 10 dolara buldum. Hiçbir şey tamir etmedim ve 4 yıl sonra hala 400W gibi çalışıyorlar.

Güneş panelleri şu anda çok ucuz çünkü Çin deli gibi fazla üretim yaptı, piyasada çok fazla panel var.

Kurulum:

~4–5 kW+ güneş paneli

~1500 Ah @ 24 V akü grubu

Bir adet 200 A şarj regülatörü

4000 W invertör

Tam gün ışığında, yaklaşık 150 amper çekerek bütün gün madencilik yapabiliyordum; bu, temelde hurda parçalar için oldukça çılgın bir şey.

İlk kez kablolama yaparken o kadar fazla akım verdim ki kablolardan biri alev aldı… yani evet, kablo kalınlığı konusunda çok çabuk dersimi aldım.

Ayrıca başlangıçta çok fazla watt yüklediğim için birkaç invertörü yaktım, ama sonunda eBay'de ucuz birkaç 4000W invertör buldum ve bunlar harika çalışıyor.

Tek kötü yanı, bir kesme anahtarım olmadığı için madenci cihazının fişini elle çekmek zorunda kalmamdı, aksi takdirde piller bitiyordu.

Sonunda madenciliği bırakıp sadece karavanı çalıştırmaya başladım. Eskiden 150 galon benzin yakardım, şimdi ise neredeyse hiç yakmıyorum. Klimayı, mikrodalgayı, her şeyi sorunsuz çalıştırıyorum. Hala tam olarak mükemmel değil, ama en azından daha kalın kablolara geçtim, bu yüzden artık biraz daha güvenilir.

Aşağıdaki resimler, kurulumu ilk başlattığım zamana ait — bir sürü panel ve forklift pillerinden biri eksik.

Oradan yola çıkarak ING Mining'i kurdum ve şimdi kullanılmış madencilerin perakende satışında büyük bir devrim yaratıyoruz  Smiley.

Yine de, bozuk paneller, “bitmiş” piller ve Facebook fırsatları, olması gerekenden çok daha iyi sonuç verdi.

-Nick Squires


https://www.reddit.com/r/Bitcoin/comments/1szxlp8/mining_dirt_cheap_with_dead_forklift_batteries/



Keşke böyle imkanlar bizde de olsa. Güneş enerjisiyle Bitcoin üretimi yapmak çok pratik değil ama en azından kendi çapınızda bir şeyler elde edebiliyorsunuz. Bu adam gece enerji elde edemediği için manuel gidip cihazları kapatmak durumunda kalıyormuş mesela, böyle çok sürdürülebilir olmuyor ama en azından maliyeti çok düşükmüş adamın. Bir şekilde belli bir miktar Bitcoin'i normalde alacağınızdan daha ucuza kapattıysanız, verdiğiniz emeğe ve zamana değdiyse iyidir.

█ 
███████▄▄███▄███▄
███▄▄████████▌██
▄█████████████▐██▌
██▄███████████▌█▌
███████▀██████▐▌█
██████████████▌▌▐
████████▄███████▐▐
█████████████████
███████████████▄██▄
██████████████▀▀▀
█████▀███▀▀▀
Bitz.io█ ████████▄████▄▄▄█████▄▄
██████▄████████▀▀██▀▀
█████▀▀█████▀▀▄▄█
███████████▄▀▀██
███████████████▐▌
███████████████▐▌
███▄▄████▄▄▄██▄▄
▄█████████████████████▄
████████████████████
██
█████████████████████
▀██
█████████████████████▀
▀████
█████████████████▀
███▀▀████▀▀██▀▀█████▀▀
98%
RTP
▄▄███████▄▄
███████████████▄
▄███████████████████▄
▄██████████████
██████▄
▄██████████████████████
████████████████████████
███████████████████████
██████████████████████
████████████████████████
▀█████████████████████▀
███████████████████▀
███████████████▀
▀▀███████▀▀
HIGH
ODDS
 
█████████   ██

......PLAY NOW......

██   █████████
█ 
Waleron Wycliffe
Member
**
Offline

Activity: 70
Merit: 13


View Profile
May 02, 2026, 09:06:54 PM
 #2

Güzel sistem kurmuş ve oturtmuş yapan kişi vallahi hayran kaldım.
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!