Waleron Wycliffe (OP)
Member

Activity: 109
Merit: 18
|
 |
May 03, 2026, 11:22:43 AM |
|
3 Mayıs Türkçülük Günü, 1944 yılında Nihal Atsız ve dava arkadaşlarının haksız tutuklamalara karşı Ankara'da başlattığı Türk milliyetçiliği gösterilerinin anısına, her yıl 3 Mayıs'ta coşkuyla kutlanan Türkçülük ve milliyetçilik günüdür. Türkçülük gününüz kutlu olsun.
|
|
|
|
|
mhanbostanci
Legendary

Activity: 3822
Merit: 1738
|
 |
May 03, 2026, 12:00:52 PM |
|
Değerli forum sakinleri,
Bugün 3 Mayıs; Türk dünyasının birlik, beraberlik ve milli bilinç günlerinden biri olan Türkçülük Günü. Bu özel günün kökleri, bir kutlamadan ziyade tarihi bir duruşa ve fikri bir kırılmaya dayanıyor. İşte 3 Mayıs’ın tarihçesi, anlamı ve bizlere hatırlattıkları:
3 Mayıs’ın Doğuşu: Bir Adliye Koridorundan Tarihe
3 Mayıs, sanılanın aksine resmi bir bayram ilanıyla değil, 1944 yılında Ankara’daki büyük bir halk yürüyüşü ve "Türkçülük-Turancılık Davası" süreciyle ortaya çıkmıştır. Dönemin siyasi atmosferinde, Türkçü fikirleriyle tanınan Nihal Atsız ve Sabahattin Ali arasındaki davanın ikinci duruşması için binlerce üniversite öğrencisi Ankara Adliyesi önünde toplanmıştır. Milli değerlere sahip çıkan gençlerin bu kendiliğinden gelişen ve baskılara karşı duran yürüyüşü, Türk milliyetçiliğinin sivil bir tepki olarak tarihe geçtiği ilk büyük anlardan biri olmuştur.
Anlamı ve Önemi: Fikirden Aksiyona
Bu tarihin asıl önemi, Türk milliyetçiliğinin sadece edebi veya akademik bir tartışma konusu olmaktan çıkıp, toplumsal bir kimlik ve direnç noktası haline gelmesidir. 1945 yılından itibaren "Türkçüler Günü" olarak kutlanmaya başlanan bu tarih; Türk kimliğine, diline ve kültürüne sahip çıkmanın sembolüdür. Bugün, yalnızca Türkiye sınırları içindeki vatandaşlar için değil, "Adriyatik’ten Çin Seddi’ne" kadar uzanan geniş bir coğrafyadaki tüm soydaşlarımızla kurulan manevi köprüleri ve ortak kader bilincini temsil eder.
"Türkçülük, Türk milletini yükseltmek demektir." — Ziya Gökalp
3 Mayıs, geçmişin zorluklarını unutmadan, geleceğin güçlü ve birleşmiş Türk dünyasına dair umutları tazelediğimiz bir gündür. Tüm Türk dünyasının 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlu olsun!
Son söz;
Türkçe düşün, Türkçe konuş, Türkçe sev. Umudun Türkçe olsun.
|
www.para.com.tr
| Linux Sistem Yönetimi Promox VE Danışmanlık
| Kurumsal Web Hosting Kurumsal E-posta Barındırma
|
|
|
|
|
jakdanyel
|
 |
May 03, 2026, 05:38:54 PM |
|
3 Mayıs Türkçülük Günü kutlu olsun!
Ülkemizde Türk ve Atatürk düşmanlarının cirit attığı şu günlerde bizim her zaman dimdik ayakta durmamız gerekir. Biz bir ulus devletiyiz bunu hiçbir zaman unutmamalıyız. Anayasamızda da geçtiği gibi eğer buranın vatandaşıysanız Türk sayılırsınız. Türkiyeli diye bir kavram yoktur ve böyle şeyleri de Türk'e düşman olanların çıkardığını düşünüyorum. Kimliğimizi nereye gidersek gidelim gururla taşımalıyız ve asla kimselere kendimizi ezdirmemeliyiz.
|
|
|
|
Mustang Shelby
Legendary

Activity: 1470
Merit: 1037
|
 |
May 03, 2026, 05:55:47 PM |
|
Türk’üm, doğruyum, çalışkanım ile başladı benim çocukluğumda okulum.
Türk’lüğüm ile en başından beri gurur duydum, duymaya da devam ediyorum. 3 Mayıs belki sembolik bir gün ama Türkçülük olarak en önemli tarihlerden birisi. Başlığı ben açardım normalde ama bugün biraz işlerim vardı başlık için teşekkürler. Türkü, türkçülüğü unutmamak lazım. Mustafa Kemal Atatürk en büyük türkçü, ilk büyük Bozkurt. Onun izinden gidiyoruz.
|
|
|
|
RaltcoinsB
Legendary

Activity: 2940
Merit: 1551
|
 |
May 03, 2026, 06:32:50 PM |
|
 3 Mayıs Türkçülük günümüz kutlu olsun sevgili arkadaşlar Türk’ün Türk’ten başka dostu olmadığı bu dünyada bizim en büyük Türk’ün yolunda gitmemiz gerekiyor gururla Türkçülük günümüz kutlu olsun !
|
|
|
|
|
l99l
|
 |
May 03, 2026, 06:40:43 PM |
|
Türkçülük günümüz kutlu olsun. Kökleri tarihin derinliklerine uzanan, dilimizi, kültürümüzü ve ortak değerlerimizi yaşatma bilinciyle birleşmiş bu anlamlı gün, sadece hatırlatma değil, aynı zamanda bir sorumlulu çağrısıdır. Diline, tarihine ve kültürüne sahip çıkan, ortak değerler etrafında kenetlenen herkesin Türkçülük gününü en içten dileklerimle kutluyorum.
|
|
|
|
|
Hvdv
|
 |
May 03, 2026, 06:45:21 PM |
|
Coşkuyla kutlanmıyor da onu belirtelim. Başlıkta arkadaşımız onu güzelleşme olarak kullanmak istemiş ama Türkiye’de Türkçülük günü dedin mi ırkçı, faşist, dar kafalı oluyorsun. Amedsporu süper lige çıktığı için tebrik etmezsen de öyle oluyorsun. Tebrik edersen de bu sefer başına çıkıyorlar. Türkiye’de Türkler maalesef ikinci sınıf insan muamelesi görüyor bunu bir kabul edelim. Maalesef bu düzenin değişmesi gerekiyor. Daha sonra bu günleri gerçek coşkuyla kutlarız belki.
|
|
|
|
|
kriminall
|
 |
May 03, 2026, 06:54:09 PM |
|
Türklüğünden gurur duyan herkesin Türklük günü kutlu olsun. İlk başta bugünü Mustafa Kemal Atatürk çıkardı gibi biliyordum ama daha sonra farklı olduğunu gördüm. Bugünde bence artık etkinlikler düzenlenip özel bir gün olarak kutlanabilir. Türkiye isminde güzel devletimizde yaşıyorsak Türklük günümüz de olsun.
|
|
|
|
|
Distraction
|
 |
May 03, 2026, 07:12:03 PM |
|
Türkçülük Günümüz kutlu olsun. Amedspor'un Süper Lig'e yükselişini kutlamak için sıraya giren kulüpler, kişilerin aksine Trabzonspor'un kararlı duruşunu da tebrik ederim. Aşağıya linkini bıraktığım gibi Türkçülük Günü ile ilgili çok güzel bir paylaşım da yapmışlar. Bize böyle karakterli kişiler, kuruluşlar lazım her zaman. Cumhuriyetimizin de kıymetini bilelim ve bu ülkenin ilelebet payidar kaldığından emin olalım. Mustafa Kemal Atatürk'ün fikirlerinin yaşatılması için savaşanlar da asla tükenmeyecektir buna inancım tam. https://x.com/Trabzonspor/status/2050973895956550046
|
|
|
|
Waleron Wycliffe (OP)
Member

Activity: 109
Merit: 18
|
 |
May 05, 2026, 03:15:46 PM |
|
Atatürk'ün partisi CHP Türkçülük günü paylaşmak yerine Sırrı Süreyya'yı paylaştı.Partinin düştüğü hallere bak!
|
|
|
|
|
Phoenix Anka
Legendary

Activity: 1736
Merit: 1109
|
 |
May 05, 2026, 04:36:06 PM |
|
Atatürk'ün partisi CHP Türkçülük günü paylaşmak yerine Sırrı Süreyya'yı paylaştı.Partinin düştüğü hallere bak!
CHP’nin geldiği nokta Atatürk’ün kemiklerini sızlatacak cinsten. Bana göre şu an Türkiye’de siyasi parti yok. Buna CHP de dahil ama bir çok kişi mevcut hükümet yerine alternatif olarak onları görüyor. Hala Atatürk politikasından uzaktalar ama lafa gelince mangalda kül bırakmıyorlar. Ne düzgün muhalefet yapıyorlar ne de Atatürk ilkeleri yolunda hareket ediyorlar. Türkçülük günümüz kutlu olsun bu arada tekrardan.
|
|
|
|
|