Bitcoin Forum
August 04, 2026, 02:31:31 AM *
News: COLDCARD users only: critical vulnerability risks funds stored on COLDCARD devices; immediate action required

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Yapay zekayla üretilen Beyaz Çilek  (Read 91 times)
Waleron Wycliffe (OP)
Member
**

Activity: 109
Merit: 19

View Profile
May 03, 2026, 11:25:55 AM

Mersin Tarsus’ta iki kardeşin kurduğu yapay zeka destekli topraksız serada yetiştirilen beyaz çilekler, iç piyasanın yanı sıra Rusya, Dubai, Katar, Özbekistan ve Kazakistan’a gönderiliyor. Yüksek katma değerli ürün için gelecek yıl talebin daha da artması bekleniyor.
https://www.nefes.com.tr/yapay-zekadan-destek-aliyor-5-ulkeye-ihrac-ediyor-122414

Beyaz çilek ilk defa görüyorum beyaz çileğin yapay zekadan destek alınması ise hayret verici.Neler göreceğiz neler ilerleyen zamanlarda.Sanki bahçede beyaz çikolataya bandırılmış gibi gözüküyor.Tadı muz ve ananas karışımına benziyormuş.
Mustang Shelby
Legendary
*

Activity: 1470
Merit: 1037

View Profile
May 03, 2026, 06:29:24 PM

Her şeyin doğalı güzeldir bence. Elbette finansal açıdan zenginleşebileceği bir şeyi yatırımcı daima satmak ister ve böyle ilginç haberler bedava reklamdır ama çilek kırmızı olur benim için. Beyaz Çilek, diğer farklı türler gibi bir süre sonra yavaş yavaş yok olmaya mahkumdur Smiley

l99l
Hero Member

Activity: 1134
Merit: 661

View Profile
May 03, 2026, 07:20:42 PM

Yer çekimsiz ortamda çilek yiyeyim ama muz tadı gelsin. Yapay zeka bunuda yapsın hadi görelim  Grin
Herşeyin doğalı güzekdir elbette. Yaratıcı her şeyin en iyisiyle yaratmış, şüphesiz. Beyaz çilek tatlı görünüyor güzel görünüyor da gerçek çileğin yerini tutamaz. İlgi geçici olur bence. Tadı muz ve ananas karışımına mı benziyormuş alsam mı acaba Cheesy

Hvdv
Hero Member

Activity: 1316
Merit: 691

View Profile
May 03, 2026, 07:25:00 PM

Yer çekimsiz ortamda çilek yiyeyim ama muz tadı gelsin. Yapay zeka bunuda yapsın hadi görelim  Grin
Herşeyin doğalı güzekdir elbette. Yaratıcı her şeyin en iyisiyle yaratmış, şüphesiz. Beyaz çilek tatlı görünüyor güzel görünüyor da gerçek çileğin yerini tutamaz. İlgi geçici olur bence. Tadı muz ve ananas karışımına mı benziyormuş alsam mı acaba Cheesy

Pahalıdır ya bence değmez. Muz ve ananas tadına benzer bir şey istesem gider muz ve ananas alır, onları güzelce dilimler sonra da karıştırır yerim veya güzelce bir nargile tütünü hazırlarım muzlu ama ananas sıkıntı ya ananaslı tütün daha önce hiç içmemiştim  Grin

mandown
Legendary
*

Activity: 2730
Merit: 2242

View Profile
May 03, 2026, 07:30:48 PM

Yıllardır var olan çilek karadenizde bir dönem bol bulunuyordu az yemedim çok bir espirisi yok yeni gibi gösterilmiş ama yeni bir tür falan da değil. fidesini bile her yerde bulursunuz y apay zekadan destek almayan mı var Smiley

RaltcoinsB
Legendary
*

Activity: 2940
Merit: 1551

View Profile
May 03, 2026, 07:33:58 PM

Yıllardır var olan çilek karadenizde bir dönem bol bulunuyordu az yemedim çok bir espirisi yok yeni gibi gösterilmiş ama yeni bir tür falan da değil. fidesini bile her yerde bulursunuz y apay zekadan destek almayan mı var Smiley

Geçen gün bizim şubede çaycıyla konuşuyordum tabi kırk yılda bir şubeye gidince adamın yüzünü gördük neyse adama diyorum ki abi kahvelerin bir acı olmuş neden böyle diyor ki yapay zeka acı olunca daha iyi olduğunu söyledi araştırmadım ama öyle bir şey olmadığına adım gibi eminim ama benim için önemli olan çıkardığım ders çaycının bile yapay zeka kullanması oldu

Beyaz Çilek ise gereksiz şekil şukul ama tabi bir pastaneye gittiğinde beyaz çileği dikecekleri yeri biliyorlar o çıktıysa mevzu derin onu anlayabiliriz en azından abi Grin

Xyloo
Full Member

Activity: 294
Merit: 171

View Profile
May 03, 2026, 08:36:13 PM

Ben de bunu diyecektim hocam. Geçmişte de gördüm beyaz çilek diyecektim siz demişsiniz hay çok yaşayın. Maalesef yeni diye pazarlıyorlar bunu bana anlamsız geliyor. Zaten meyvenin kendisi şu an çok pahalı bunun gibi genetiği değiştirilmiş gıdalar hem tehlikeli hem pahalı. Yani almamak en mantıklısı ki kırmızı çilekte bile öyle hormon var ki meyve elma kadar falan oluyor. Çileği hiç yememek en sağlıklısı çünkü hormona en müsait meyvelerden birisi bence.

Waleron Wycliffe (OP)
Member
**

Activity: 109
Merit: 19

View Profile
May 03, 2026, 08:49:10 PM

Ben de bunu diyecektim hocam. Geçmişte de gördüm beyaz çilek diyecektim siz demişsiniz hay çok yaşayın. Maalesef yeni diye pazarlıyorlar bunu bana anlamsız geliyor. Zaten meyvenin kendisi şu an çok pahalı bunun gibi genetiği değiştirilmiş gıdalar hem tehlikeli hem pahalı. Yani almamak en mantıklısı ki kırmızı çilekte bile öyle hormon var ki meyve elma kadar falan oluyor. Çileği hiç yememek en sağlıklısı çünkü hormona en müsait meyvelerden birisi bence.

Haberde Türkiye pazarı için yeni ürün olduğu belirtilmiş ama
l99l
Hero Member

Activity: 1134
Merit: 661

View Profile
May 04, 2026, 07:26:39 PM

Pahalıdır ya bence değmez. Muz ve ananas tadına benzer bir şey istesem gider muz ve ananas alır, onları güzelce dilimler sonra da karıştırır yerim veya güzelce bir nargile tütünü hazırlarım muzlu ama ananas sıkıntı ya ananaslı tütün daha önce hiç içmemiştim  Grin
Baya pahalıdır hemde, pahalı olan böyle egzotik ürünler değer görüyor.
Hocam biz yer çekimsiz ortamda muz yiyelim ananas tadı gelsin istiyoruz sen gidip nargileye bağladın haha. Takılıyorum afiyet olsun, olur herhalde fena da olmaz ananas ve muzlu nargile. Eğer yaparsan nasıl olduğundan bahsedersin burada. Güzel karışım olur diye tahmin ediyorum.

Pages: [1]
  Print  

Jump to: