https://www.tema.org.tr/bagislarBuraya baktığınızda zaten hemen hemen her başlıkta özel bir bağış kampanyası açtıklarını göreceksiniz. TEMA’yı severim, doğaya da katkı her zaman değerlidir. Bu anneler günü bahanesiyle bağış yapmak isteyenler elbette yapabilirler. Benim için maddi sıkıntılar ile boğuşan ailelere yardım verilmesi daha etik anlayışıma yakın geliyor. Elbette doğamız çok önemli. Buna da bağış yapalım ama maddi olarak çok kötü durumda olan, hasta veya ailenin büyüklerinin vefat ettiği yada üniversitede binbir zorlukla eğitim almaya çalışan değerli öğrenci kardeşlerimizin bir adım daha önde olduğunu düşünüyorum bu konuda.
Ara ara çevremde gördüğüm ihtiyaç sahiplerine yardım etmeyi severim, bunun bir insanlık vazifesi olarak herkesin yapması gerektiğini, insanlık ödevi olduğunu düşünen birisiyim. TEMA’nın bu organizasyonu bahane oldu bunu söylemek için en azından.
Çevremizde yer alan ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulunursak çok güzel olur, lütfen bu aileleri unutmayalım. Bayrama az bir süre kala bayramlığı olmayan, ayakkabısı eskimiş yüzlerce, binlerce çocuk var. Elimden ne gelir demeyin, karınca misali safınız belli olur belki de. Bir kişinin hayatına dokunsanız yine yeter.
Not: Yardımlaşırken lütfen gıda vs. alarak gitmeyiniz, nakit olarak o parayı vermek onlara daha fazla fayda sağlar. Zira kimin neye ihtiyacı olduğunu bilemeyiz.