Jos je dobro dok ljudi imaju barem neko minimalno znanje o BTC. To znaci da su pokazali interes i potrudili se nesto nauciti o tome.
Ja znam puno vise ljudi koji o BTC ne znaju nista, niti kako funkcionira niti kako se koristi, ali "znaju" da je sve to prevara i da se nije dobro petljati u to. Najcesce se informiraju preko mainstream medija gdje se kripto spominje samo u kontekstu prevara ili na ATH.
Na žalost za mainstream medije vijest je samo kada netko uloži par tisuća eura u btc ili crypto i onda ih izgubi jer je firma nestala ili kada vrijednost btc padne 10 % u 1 danu.
Prosječni konzument vijesti iz takvih članaka može samo zaključiti da je sve to muljaža i prevara i da nema smisla ni pokušavati.
Kada sam razgovarao s nekim prijateljima o ulaganju u btc uvijek su bili skeptični i nikako ih nisam mogao uvjeriti da je to nešto ozbiljno, pametno ulaganje za budućnost.
Za sve njih najsigurnije ulaganje je kupovina apartmana u Zagrebu ili na moru i rentanje turistima ili ulaganje u tzv. sigurne državne obveznice uz prinos 2 ili 3 % godišnje.
Osobno se sjećam da sam jednom vidio jedan stariji umirovljenički par koji su, kada je država nudila zadnji krug državnih, tzv. narodnih obveznica, došli sa vrećicom u FINA i gotovinom kupili 100 državnih obveznica po ukupnoj cijeni od 100 000 eura i sigurnu zaradu od 2 000 eura nakon godinu dana

Naši ljudi vjeruju samo državi i nekretninama, a sve ostalo zaobilaze u širokom luku, uključujući i dionice.