Bitcoin Forum
July 06, 2026, 08:45:33 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 31.0 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Gdje čitati crypto njuze i događanja?  (Read 227 times)
SirJohnVonSlotty (OP)
Hero Member

Activity: 852
Merit: 1010

#GobaDoGroba

View Profile WWW
May 19, 2026, 08:02:00 AM

Ej momci,

radim listu media outleta koji imaju smisla za pratit.

Što se čita s vaše strane?

Tražio sam na Indexu crypto rubriku ali je nema Grin (šalim se)
Daniel91
Legendary
*

Activity: 3626
Merit: 1937

View Profile WWW
May 19, 2026, 08:53:14 AM

Ej momci,

radim listu media outleta koji imaju smisla za pratit.

Tražio sam na Indexu crypto rubriku ali je nema Grin (šalim se)

Iskreno, ja za crypto vijesti pratim nekoliko Telegram kanala, preporučio bih ti UBIK community chat m(domaća udruga za crypto) a dobivam i email update-ove od domaće crypto firme Electrocoin, te od FIMA (brokeri), njihove analize tržišta i to mi je sasvim dovoljno.
Za više od toga ionako nemam vremena a ove analize i vijesti su mi sasvim dovoljni da dobijem ''širu sliku'' što se trenutno događa na crypto tržištu i koji su trendovi.
To je ono što ti mogu preporučiti.
Mainstream medije, što se tiče crypto vijesti, zaobilazim u širokom luku, pogotovo Index koji je do sada valjda već 10 puta prognozirao propast bitcoina  Grin

▄▄████████████████████▄▄
▄███████▀▀██████▀▀███████▄
████████████████████████
████████▄▄██████▄▄██████

████████████████████████
██▄▄█████████████▄▄██████
██▀▀██████████████████▄▄██
██████▀▀██████████████▀▀██
██████████████████████████
██████▀▀██████▀▀████████
████████████████████████
▀███████▄▄██████▄▄███████▀
▀▀████████████████████▀▀

DΞX.fo 
▄▄██████
█████████
██████████
█████████
██████████
█████████
▀▀██████

▄███████
▄██████████
████████████
█████████████
█████████████
|
▄▄█
▄████▀
▄███▀
▄██▀▄██
█████▀▀
███████
████████
▀██▄████
▄████▄▄
▄█████▀███
▄█████▀████
█████▀███████
▀██▀█████████
|  BTC     XMR  
  DAI     LTC  
   Fees  0.8%    
]Bitcointalk Archive 📚
Visu
examplens
Legendary
*

Activity: 4060
Merit: 4737

View Profile WWW
May 19, 2026, 08:54:31 AM

Ja bacim oko na https://cryptopanic.com/
Agregator vesti sa vise platformi i mreza pa proberem sta me interesuje. Kada je nesto vruce, bude prilicno ocigledno, a cesto naletim na neke korisne informacije koje se nikad ne bih setio da sam pretrazujem.

b1exch.to 
  ETH      DAI   
  BTC      LTC   
  USDT     XMR    
.███████████▄▀▄▀
█████████▄█▄▀
███████████
███████▄█▀
█▀█
▄▄▀░░██▄▄
▄▀██▄▀█████▄
██▄▀░▄██████
███████░█████
█░████░█████████
█░█░█░████░█████
█░█░█░██░█████
▀▀▀▄█▄████▀▀▀
slackovic
Legendary
*

Activity: 3220
Merit: 1540

View Profile
May 19, 2026, 12:54:48 PM

Ako misliš na domaće medije, zaboravi na to. Oni uvijek kasne s vijestima barem dan-dva tako da nema smisla pratiti ih. Ja čak ništa niti ne pratim. Na X-u (Twitteru) sam pretplaćen na par profila koji kad objave nešto, to uvijek bude BREAKING ili tako nešto ali ne smeta mi. Lakše mi je tako nego gledati što ima novoga po stranim portalima.

█████████████████████████
████████▀▀████▀▀█▀▀██████
█████▀████▄▄▄▄████████
███▀███▄███████████████
██▀█████████████████████
██▄███████████████▀▀▄▄███
███▄███▀████████▀███▄████
█████▄████▀▀▀▀████▄██████
████████▄▄████▄▄█████████

BitList 
█▀▀▀▀

█▄▄▄▄
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
.
Bitcointalk Archive 📚
Visualization ' Search

.
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
▀▀▀▀█

▄▄▄▄█
Pmalek
Legendary
*

Activity: 3542
Merit: 9345

View Profile
May 20, 2026, 07:14:31 AM

S vremena na vrijeme bacim oko na X i pogledam šta pišu oni koje pratim a to su većinom pojedinci iz Bitcoin i kripto svijeta. Nemam običaj posjećivati medije i stranice koje isključivo pišu o kriptu. Neki od kanala koje pratim su The Bitcoin Historian, Roxom TV, Bitcoin News, TFTC, Simply Bitcoin, Bitcoin Magazine, Documenting ₿itcoin, Cointelegraph, Watcher.Guru, itd.

Od kripto personalityja čije profile ponekad provjerim tu su Michael Saylor, Jameson Lopp, Saifedean Ammous, The ₿itcoin Therapist, Lyn Alden...

Nek neko preporuči koga još vrijedi zapratiti.

▄▄███████████████████▄▄
▄███████████████████████▄
████████████████████████
████████████████████████
████████████▀██████▀████
████████████████████████
█████████▄▄▄▄███████████
██████████▄▄▄████████████
████████████████████████
████████████████▀▀███████
▀███████████████████████▀
▀▀███████████████████▀▀

EARNBET 
| 🏀

🏈 🏓

🎯 🥊

🎾

🏐

🏏 🏎️
|

███████▄▄███████████
████▄██████████████████
██▀▀███████████████▀▀███
▄████████████████████████
▄▄████████▀▀▀▀▀████████▄▄██
███████████████████████████
█████████▌██▀████████████
▀▀███████▄▄▄▄▄█████████▀▀██
▀█████████████████████▀██
██▄▄███████████████▄▄███
████▀██████████████████
███████▀▀███████████

....HIGHEST....
VIP REWARDS

G U A R A N T E E D   
| 
 🜲 
KING OF
THE CASTLE

$200K in prizes
| 
..PLAY NOW..
dkbit98
Legendary
*

Activity: 3010
Merit: 8754

AntiSwap.io - NO AML/KYC EXCHANGER MONITORING

View Profile WWW
May 20, 2026, 06:11:09 PM

Čitaju se BitGoba postovi 24/7 do groba  Cool
Ja čitam većinom naslove a najbolji su mi Decrypt, CoinTelegraph i CopinDesk.
Postoji i crypto news aggregatori kao npr Cryptopanic koji objavljuje crypto novosti iz višđe izvora:
https://cryptopanic.com/

Code:
[center][table][tr][td][font=Arial Black][size=24pt][glow=#222,1][nbsp][url=https://en.antiswap.io/?utm_source=bitcointalk_s3][size=5pt][sup][size=21pt][b][color=#03adfd]🛡[/b][/sup][/size][size=13pt][nbsp][/size][size=5pt][sup][size=18pt][color=#fff]Anti[color=#3b82f6]Swap[/sup][/size][nbsp][nbsp][size=14pt][sup][size=8pt][i][color=#fff]NO[nbsp]AML/KYC—EXCHANGER[nbsp]MONITORING[/sup][/size][nbsp][nbsp][size=6pt][sup][size=16pt][glow=#03adfd,1][nbsp][font=Impact][color=#fff]900+[/font][nbsp][/glow][/size][/sup][/size][size=6pt][sup][size=16pt][glow=#3b82f6,1][nbsp][size=8pt][sup][size=8pt][color=#fff]EXCHANGERS[/size][/sup][/size][nbsp][/glow][/size][/sup][/size][/url][nbsp][nbsp][font=Arial][b][size=14pt][sup][size=8pt][url=https://bitcointalk.org/index.php?topic=5568680.msg66184227#msg66184227][color=#fff]BITCOINTALK[/url][/size][/sup][/size][/font][nbsp][size=9pt][sup][size=18pt][color=#3b82f6]│[/size][/sup][/size][nbsp][font=Arial][b][size=14pt][sup][size=8pt][url=https://t.me/+qGCCD6ncnctiZTli][color=#fff]TELEGRAM[/url][/size][/sup][/size][/font][nbsp][nbsp][/td][/tr][/table][/center]
ovcijisir
Legendary
*

Activity: 2310
Merit: 1311

View Profile WWW
May 20, 2026, 07:56:56 PM

Ja bas i ne pratim crypto vijesti, manje vise za crypto pratim samo ovaj forum i eventualno na x-u ako mi nesto uleti u feed.

Pratim sve normalne vijesti, skoro nista da je specificno vezano samo za crypto, povremeno mi Google feed nekad izbaci nesto od manje poznatih crypto portala.

██████▄▄████▄▄░
███▄████▀▀▀▀█░███▄
▄███▀████████▀████▄
▄███████████████████▄
█████████████████████
█████████████████████
█████████████████████
▀███████████████▄▄▀▀
▀███▄████████▄███▀
███▀████▄▄▄▄████▀
██████▀▀████▀▀
█▀▀▀▀

█▄▄▄▄
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
.
Bitcointalk Archive 📚
Visualization ' Search

.
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄
▀▀▀▀█

▄▄▄▄█
Ceemv22
Copper Member
Jr. Member
*

Activity: 41
Merit: 35

View Profile
June 27, 2026, 08:35:31 PM

cryptopanic je solidan kao agregator

ali evo sto jos pratim a rijetko se spominje
- mempool.space za stanje mreze, fee i generano bitcoin, vise nego klasicne vijsti ali meni je stvarno neprocjenjivo
- na twitteru pratim ljude tipa zachxbt za scam/exploit prijetnju jer kad negdje procuri hack obicno tamo se prvo sazna
- rekt.news, razne post mortem analize exploita kad se nesto desi, vise mi je za uciti nego za novosti

inace za mainstream se slazem sa slackovicem, domaci mediji kasne dan-dva pa nema bas smisla, ali eto tako je to u nas  Grin
Pmalek
Legendary
*

Activity: 3542
Merit: 9345

View Profile
June 28, 2026, 07:12:02 AM

- mempool.space za stanje mreze, fee i generano bitcoin, vise nego klasicne vijsti ali meni je stvarno neprocjenjivo
S obzirom koliko je mempool.space servis popularan u Bitcoin zajednici, mogli bi imati dodatne koristi ako bi dodali odjeljak s vijestima na svojoj web stranici. Na X-u s vremena na vrijeme i napišu ponešto ili share-uju neku vijest koja je vezana za mining i slanje bitcoin transakcija. Međutim, sumnjam da imaju želju da se s tim bave a objavljivanje vijesti i nije ono po čemu su poznati.

▄▄███████████████████▄▄
▄███████████████████████▄
████████████████████████
████████████████████████
████████████▀██████▀████
████████████████████████
█████████▄▄▄▄███████████
██████████▄▄▄████████████
████████████████████████
████████████████▀▀███████
▀███████████████████████▀
▀▀███████████████████▀▀

EARNBET 
| 🏀

🏈 🏓

🎯 🥊

🎾

🏐

🏏 🏎️
|

███████▄▄███████████
████▄██████████████████
██▀▀███████████████▀▀███
▄████████████████████████
▄▄████████▀▀▀▀▀████████▄▄██
█████████▌██▀████████████
▀▀███████▄▄▄▄▄█████████▀▀██
▀█████████████████████▀██
██▄▄███████████████▄▄███
████▀██████████████████
███████▀▀███████████

....HIGHEST....
VIP REWARDS

G U A R A N T E E D   
| 
 🜲 
KING OF
THE CASTLE

$200K in prizes
| 
..PLAY NOW..
Rikafip
Legendary
*

Activity: 2534
Merit: 8150

Iznad svih Hrvatska!

View Profile
June 28, 2026, 03:36:55 PM

S obzirom da provodim dosta vremena na Telegramu (komunikacija sa 99% frendova i vecinom familije ide preko toga), to koristim i za informiranje o zbivanjima u crypto svijetu.

Uglavnom se to svodi na par Telegram channela (trenutno samo Unfolded i WacherGuru, ostale sam izbrisao). Koristio sam i Cryptopanic (kojeg su neki cec preporucili ovdje), ali s vremenom sve manje i manje jer me iskreno detaljno pracenje trzista ne zanima previse. 

b1exch.to 
  ETH      DAI   
  BTC      LTC   
  USDT     XMR    
.███████████▄▀▄▀
█████████▄█▄▀
███████████
███████▄█▀
█▀█
▄▄▀░░██▄▄
▄▀██▄▀█████▄
██▄▀░▄██████
███████░█████
█░████░█████████
█░█░█░████░█████
█░█░█░██░█████
▀▀▀▄█▄████▀▀▀
Ceemv22
Copper Member
Jr. Member
*

Activity: 41
Merit: 35

View Profile
June 30, 2026, 10:17:17 PM

S obzirom koliko je mempool.space servis popularan u Bitcoin zajednici, mogli bi imati dodatne koristi ako bi dodali odjeljak s vijestima na svojoj web stranici. Na X-u s vremena na vrijeme i napišu ponešto ili share-uju neku vijest koja je vezana za mining i slanje bitcoin transakcija. Međutim, sumnjam da imaju želju da se s tim bave a objavljivanje vijesti i nije ono po čemu su poznati.

da, slazem se i iskreno mislim da im news sekcija ni ne treba  Grin

to sto su ostali fokusirani na to jedno (vizualizacija mempoola, fee, blokovi) i to rade je bas ono sto mi je fora kod njih. cim pocnu trpat vijesti gube tu cistocu, pa radije imam zaseban izvor za vijesti (cryptopanic i X), nego da sve bude u jednom pa da nista ne valja kako treba  Grin
SirJohnVonSlotty (OP)
Hero Member

Activity: 852
Merit: 1010

#GobaDoGroba

View Profile WWW
July 04, 2026, 07:05:02 PM

Tri puta sam pokusao u zivotu monetizirati vijesti, i tri puta sam fejlao. Svaki put sam imao poduplani budget, jednostavno je tesko.

Napisat content nije problem, monetizirat ga vec je. Vijest koju danas napises sutra je vec mrtva i moras ispocetka. Jako tezak biznis.

Ili imas monopol kao Times, Index i slicni, ili gubis pare.

Ugl htio sam od ovog threada napraviti nesto drugo, konkretnu listu sa sajtovima, ali nikako da dodjem do toga, no budem.

CroBoy12
Member
**

Activity: 680
Merit: 74

View Profile
July 05, 2026, 03:26:19 AM

Tri puta sam pokusao u zivotu monetizirati vijesti, i tri puta sam fejlao. Svaki put sam imao poduplani budget, jednostavno je tesko.

Napisat content nije problem, monetizirat ga vec je. Vijest koju danas napises sutra je vec mrtva i moras ispocetka. Jako tezak biznis.

Ili imas monopol kao Times, Index i slicni, ili gubis pare.

Ugl htio sam od ovog threada napraviti nesto drugo, konkretnu listu sa sajtovima, ali nikako da dodjem do toga, no budem.

Hebo te index..

Ja bi isao na nacin da hvata rss i stavlja prvih 5-6 recenica od X sajta, moze i da hvata njihov thumbnail, uzmes tipa 20 sajtova i to je to.

Problem?

Duple vijest je hebeno uhvatit jer svatko sada koristi ai, a i da ne koristi svi imaju taktiku, neku XY vijest, onda brdo teksta i na kraju teksta o cemu govori naslov. Sto se time postize? Ljudi stoje vise na sajtu..

Starost je teska glupost mozemo je primjetiti svugdje, vijest stara nekoliko dana cak i tjedana cisto da se stavi nesto novo na sajt.

Monetizacija je hebena, koliko ih ima adblock, koliko ih nema tj koliko ih ima onaj glupi chrome i sto je jos najteze je dobiti publiku jer imas ovakvih sajtova sigurno na stotine!
dkbit98
Legendary
*

Activity: 3010
Merit: 8754

AntiSwap.io - NO AML/KYC EXCHANGER MONITORING

View Profile WWW
July 05, 2026, 06:54:34 PM

A Rooli testiranje kad nastavljamo?
Ponekad želim razgovarati s podrškom kad imam dodatnu negativnu energiju  Cheesy

Code:
[center][table][tr][td][font=Arial Black][size=24pt][glow=#222,1][nbsp][url=https://en.antiswap.io/?utm_source=bitcointalk_s3][size=5pt][sup][size=21pt][b][color=#03adfd]🛡[/b][/sup][/size][size=13pt][nbsp][/size][size=5pt][sup][size=18pt][color=#fff]Anti[color=#3b82f6]Swap[/sup][/size][nbsp][nbsp][size=14pt][sup][size=8pt][i][color=#fff]NO[nbsp]AML/KYC—EXCHANGER[nbsp]MONITORING[/sup][/size][nbsp][nbsp][size=6pt][sup][size=16pt][glow=#03adfd,1][nbsp][font=Impact][color=#fff]900+[/font][nbsp][/glow][/size][/sup][/size][size=6pt][sup][size=16pt][glow=#3b82f6,1][nbsp][size=8pt][sup][size=8pt][color=#fff]EXCHANGERS[/size][/sup][/size][nbsp][/glow][/size][/sup][/size][/url][nbsp][nbsp][font=Arial][b][size=14pt][sup][size=8pt][url=https://bitcointalk.org/index.php?topic=5568680.msg66184227#msg66184227][color=#fff]BITCOINTALK[/url][/size][/sup][/size][/font][nbsp][size=9pt][sup][size=18pt][color=#3b82f6]│[/size][/sup][/size][nbsp][font=Arial][b][size=14pt][sup][size=8pt][url=https://t.me/+qGCCD6ncnctiZTli][color=#fff]TELEGRAM[/url][/size][/sup][/size][/font][nbsp][nbsp][/td][/tr][/table][/center]
Pages: [1]
  Print  

Jump to: