Cumhuriyet Halk Partisi’nin son dönemdeki kurultaylarını merkeze alan mutlak butlan davalarında karar açıklandı. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) 36. Hukuk Dairesi, Özgür Özel ile parti yönetiminin tedbiren görevden uzaklaştırılmasına, Kemal Kılıçdaroğlu ile yönetiminin görevi devralmasına karar verdi.
https://www.hurriyet.com.tr/gundem/chp-icin-mutlak-butlan-karari-cikti-simdi-ne-olacak-kemal-kilicdaroglu-gorevi-kabul-edecek-mi-4-soru-4-yanit-43180009Uzun zamandır tl'nin hala değerli olduğunu düşünüyor bir şekilde kur şokuna hazır olmamız gerektiğini düşünüyordum bugün gelen sonuçla gördükki aslında ülke ekonomik burhan içerisine girmiş resmen ekonomik kriz yaşıyor böyle bir açıklamada dahi borsamız çılgın düşmüş tl ciddi değer kaybetmiş yakın zamanda tl borsalarında işlem yapmanın doğru olmadığından bahsetmiştim seçime kadar dolar olması gereken yere gelecektir diye düşünüyorum bayram önceside bunun açıklanmış olmasını doğal karşılıyorum bu millet neleri unutmadıda 9 günlük bayramda unuturlar gider. zaten mevcut koşullarda chp'nin cidden seçimi kazanma veya kazanabilme şansı olduğunu düşünen varmıydı bilmiyorum ama teröriste görev vermeyi dahi düşünenler çoktan bu seçimi kazandı. başkanlık ssitemine geçiş döneminde olan mühürsüz oyların kabul edilip muhalefet partisinin itiraz etmemesi ile chp'nin ne kadar muhalif bir parti olduğunuda görmüştük. aslında chp küçük akp'dir. Özgür özel veya o koltukta kimin oturduğunun önemi olmaksızın seçim çoktan muhalefet tarafında kaybedilmiş durumda bizde seçimler sonucu belli olan sadece seçim yapıldı mı yapıldı konsuu olan bir durumdan ibaret.