Bitcoin Forum
June 01, 2026, 06:17:13 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 31.0 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Pearl  (Read 179 times)
ozgr (OP)
Legendary
*

Activity: 1932
Merit: 1071

View Profile
May 25, 2026, 10:53:40 AM
Merited by mandown (2), Lachrymose (2), xzone (1), Vispilio (1), Jossque (1), yenerbatmaz (1)

Pearl Research

Pearl yapay zeka hesaplamalarını doğrudan madenciliğe dönüştüren yeni nesil bir layer-1 Proof-of-Useful-Work
Ekran kartları AI ve inference işlemleri yaparken aynı anda proof-of-work üretip madencilik de yapabiliyor. Yani tek işlemle hem yapay zeka çalışıyor hem coin üretiliyor.

Site: https://pearlresearch.ai
Cüzdan: https://github.com/pearl-research-labs/pearl
Explorer: https://explorer.pearlresearch.ai
Madencilik: https://pearlhash.xyz
Discord: https://discord.gg/joinpearl

Arkadaşlar, yeni bir proje 2 3 hafta önce early girenler ciddi kazançlar elde etmiş. Ben de mining yapmaya başladım, potansiyeli yüksek görünüyor iyi yerlere gelebilir.
OTC tarafında da iyi hacim dönmüş, ilgi oldukça yoğun safetrade listelemiş.
https://safetrade.com/exchange/PRL-USDT

mandown
Legendary
*

Activity: 2674
Merit: 2216

View Profile
May 25, 2026, 01:14:50 PM

Teşekkür ederim dün gece başlatmıştım 15-16 tane kazmışım normal şartlarda 80gb'lık kartlar lazım ama fena olmayan bir gelir durumu mevcut bir haftadır kasanlar sağlam para kaldırmış olmalı gpu parası falan rahat çıkmıştır. şuan hash ile tam emin olmamakla birlikte 5 günde 100 tane civarı 5070 ti ile üretiyorsun buda aylık 150 dolar civarı bir para yapar elektriği 50 dolar desek 100 dolar cebe kalır fena değil.

Xyloo
Full Member

Activity: 238
Merit: 166

View Profile
May 25, 2026, 03:03:40 PM

Teşekkür ederim dün gece başlatmıştım 15-16 tane kazmışım normal şartlarda 80gb'lık kartlar lazım ama fena olmayan bir gelir durumu mevcut bir haftadır kasanlar sağlam para kaldırmış olmalı gpu parası falan rahat çıkmıştır. şuan hash ile tam emin olmamakla birlikte 5 günde 100 tane civarı 5070 ti ile üretiyorsun buda aylık 150 dolar civarı bir para yapar elektriği 50 dolar desek 100 dolar cebe kalır fena değil.
Her alanda varsın hocam korkutuyorsun  Grin Madencilik, memeler, airdroplar falan. Her konuda mutlaka mesajlarına denk geliyorum. Bu kadar imkana ve geniş zamana sahip olmanız muhteşem.

5070TI’yi çok yoruyor mu ? Ayda 100 dolar fena değil mi bence çok iyi. İnsanlar 3-5 bir şeyler kazanmak için her halka arza katılmaya başladı.

mandown
Legendary
*

View Profile
May 25, 2026, 03:21:21 PM
Merited by Lachrymose (2), xzone (1), Vispilio (1)

Kriptoda sevdigim konuların başında madencilik geliyor. Hocam okumayı ve araştırmayı seviyorum kendimi dirduramiyorum gece kafama birşey takılırsa yataktan bile kalkar bakarım. 17 yıl cafe islettim insanlardan soğudum kendi halinde boş vakitleri değerlendiriyorum.  Zaman konusunda insanları anlamıyorum atommu parcalisyorsunuz abi bir insanın hayatı ne kadar dolu olabilir ki heleki turkiyede 8 saatlik bir iş te bile işi verimli kullanan yok ulkenin çoğu sosyal medyada benim olayımda bu

Facebook
Instagram
Tıktok
Bende yok sevmiyorum anlamda veremiyorum benim gezdigim yeri millete gösterince ne oluyor önemli olan benim gözlerimin görmesi beynimi doldurmak değil mi. Bunları aşınca vakitten bol birşey yok memur değilim basit bir esnafim.

5070ti yoruluyor mu bilmiyorum açıkçası umrumda değil onu gelen droplarla yapıyorum aslında mantık su yillik aldığım drobun %30unu tekrar bu işin donanım tarafına yatırıyorum elimde dolu mac ve desttop PC var.

Birde madencilik benim hobim.

mandown
Legendary
*

View Profile
May 26, 2026, 06:12:55 AM

Oha tanesi 60 cent oldu dün eski sistemdeki 4070 super'ide devreye aldım şimdilik  local'de çalışanlar cidden dehşet karlı allahtan elimde donanım varmış belki bir gpu daha satın alırım o kısama karar veremedim hele bu ay dursun bundan gelen parayı tekrr gpu'ya gömerim sonuçta bu işin sonu yok

ozgr (OP)
Legendary
*

View Profile
May 26, 2026, 03:44:51 PM

Oha tanesi 60 cent oldu dün eski sistemdeki 4070 super'ide devreye aldım şimdilik  local'de çalışanlar cidden dehşet karlı allahtan elimde donanım varmış belki bir gpu daha satın alırım o kısama karar veremedim hele bu ay dursun bundan gelen parayı tekrr gpu'ya gömerim sonuçta bu işin sonu yok

Henüz cmc eklememiş whitepaper da total 2.1b pearl diye yazıyor ama detaylara bakmadım.
61420. blok kazılmış 2700reward 165 milyon coin çıkmış neredeyse 83m dolar fdv çok uçuk
Zorluk çok arttı şu an gpu rent zarar yazıyor.. Fiyatı ilerde ne olur bilemem ama 1 2 dolarları gösterir diye düşünüyorum.
Ben şimdilik hodl ediyorum top 30a girer ümidiyle  Smiley
mandown
Legendary
*

View Profile
May 27, 2026, 05:14:07 AM

@ozgr uzun zamandır madencilik tarafında bir ürün çıkmıyordu yanlışım yoksa 3 günde 2 gpu ve vasttaki 18 dolarlık bakiyem ile 77 tane prl biriktirmişim totalde ise 56 dolarlık getiri sunmuş bu çok ciddi bir geliri hadi 18 doları sil 38 dolar yapıyor ki bu 2 tane gpu için deli para  tahmini aylık 200 dolar civarı bir paraya denk geliyor 2 gpu ayda benim ofiste günlük işler dahil 3000 tl elektrik yaksa ki yakmazda işte yaktı de (enayimiyiim ofisin elektriğini de oraya tabiki kitleyeceğim oda sonuçta ofisin işi değil mi Cheesy) 5-6 bin tl lik bir kazanç demek elektriği hesaba katma 1 gpu bu fiyatla bile 4-5 ayda kendini amorti ediyor böyle bir ürün uzun zamandır görmedim.

ozgr (OP)
Legendary
*

View Profile
May 27, 2026, 10:57:01 AM
Merited by mandown (1)

@ozgr uzun zamandır madencilik tarafında bir ürün çıkmıyordu yanlışım yoksa 3 günde 2 gpu ve vasttaki 18 dolarlık bakiyem ile 77 tane prl biriktirmişim totalde ise 56 dolarlık getiri sunmuş bu çok ciddi bir geliri hadi 18 doları sil 38 dolar yapıyor ki bu 2 tane gpu için deli para  tahmini aylık 200 dolar civarı bir paraya denk geliyor 2 gpu ayda benim ofiste günlük işler dahil 3000 tl elektrik yaksa ki yakmazda işte yaktı de (enayimiyiim ofisin elektriğini de oraya tabiki kitleyeceğim oda sonuçta ofisin işi değil mi Cheesy) 5-6 bin tl lik bir kazanç demek elektriği hesaba katma 1 gpu bu fiyatla bile 4-5 ayda kendini amorti ediyor böyle bir ürün uzun zamandır görmedim.

Bende çok özlemişim mining yapmayı 10 yıl öncesine döndüm resmen. vast.ai üzerinden kazdıklarımı bugün 0.8 dolardan satıp maliyetsiz bir şekilde elimde tutuyorum beleş hodl.

Ethereum dönemindeki devasa mining riglerim kadar olmasa da 2 3 parça fiziksel gpu satın alıp sistem kurmayı düşünüyorum.
Bunun gibi alphaları yakalarsak sistem maliyetini kısa sürede amorti eder. Ne trade ne meme hiç bir şey madencilik kadar keyif vermiyor. Terminali açıp iki satır komutla akan hashi görmek gibisi yok Grin
mandown
Legendary
*

View Profile
May 27, 2026, 01:45:26 PM

Bayramdan dolayı sabah farktmemiş kapatmışım zorluk inanılmaz artmış günde 2 gpu yanlışım yoksa 6 tane falan getiriyor oda yeter artık yapacak birşey yok adet düşüyor ama fiyat yine dengeli.

Bunun gibi alphaları yakalamak çok zor be abi ben bunu çıktığı gün gördüm adamalr 80gb gpu kiraladı günlük 300 dolarlar havada uçuştu ama olayı anlayamamıştım hoş şimdide anladım sayılmaz ya ortaya bir model koymuşlar eğitiyormuyuzz yapıyoruz belli değil hala birşeyler eksik dolaşımda şimdilik ürün yok ama bu fiyatları bu piyasa kaldıracak pozisyonda değil bu mantıklı bir kullanım amacı bulamazsa düşer o yüzden bilemiyorum elde tutmak ne kadar karlı olur.

yenerbatmaz
Sr. Member

Activity: 1540
Merit: 480

View Profile
May 27, 2026, 03:35:38 PM

Daha önce insanlar tari mainingi yaptı ama tari coin yerlerde geziyor. Bu da öyle olacak büyük ihtimalle.
Topluluk desteği olmazsa bir use yaramaz.
Dostum 6 adet gelen token elektik fiyatını karşılıyor mu? Değer mi yani demek istediğim o

mandown
Legendary
*

View Profile
May 28, 2026, 06:51:53 AM
Last edit: May 28, 2026, 08:57:33 AM by mandown

Oha lan 1.4 dolar oldu yuh günlük geleni satıyorum 2 kartla hala deli roi'ye sahip a19z gibi vcler mala bulaşmış 1.5m civarı toplamışlar şahsen su dönemde fiyatnın nereye gittiği umrumda değil 3-5 günde  2 pc 2 gpu'nun 1 aylık fautayı aldık bundan sonrasında nereye giderse gitsin üretilen her bir tanesi dahi kar.

Zamanında böyle yapmıyordum ama ozamanda sorun şu iş terse dönüyor ürettiğine elde kalıyordu şimdi ise pişman etttirdi bildiğin 1.29'da şuan 37 bin dolarlık alım var.

Daha önce insanlar tari mainingi yaptı ama tari coin yerlerde geziyor. Bu da öyle olacak büyük ihtimalle.
Topluluk desteği olmazsa bir use yaramaz.
Dostum 6 adet gelen token elektik fiyatını karşılıyor mu? Değer mi yani demek istediğim o

şuan tanesi 1.40 civarında seyrediyor buda günlük 10 dolar yapıyor karşılamaz mı abi her türlü roi karşılanıyor geçen haftalarda girenler ihya olmuştur.

Hiçbir espirisi olan ürün değil aman almayin

mandown
Legendary
*

View Profile
May 29, 2026, 06:13:25 AM

Mantıksızca kar bırakmaya devam ediyor 24 saat dolmadan 20 dolardan fazla kar bırakıyor bu nasıl olabiliyor anlam veremiyorum bu şekilde 1 ay dayansa sıfır 1 gpu bedavaya gelecek gibi (onunla gpu alacağım)

Hemen hemen 3000 liralık elektrik faturasını 10x yaptıracak gibi zaten kafadan 100 doları kenara attık.

1.51 oldu.

ozgr (OP)
Legendary
*

View Profile
May 29, 2026, 11:51:40 AM

Mantıksızca kar bırakmaya devam ediyor 24 saat dolmadan 20 dolardan fazla kar bırakıyor bu nasıl olabiliyor anlam veremiyorum bu şekilde 1 ay dayansa sıfır 1 gpu bedavaya gelecek gibi (onunla gpu alacağım)

Hemen hemen 3000 liralık elektrik faturasını 10x yaptıracak gibi zaten kafadan 100 doları kenara attık.

1.51 oldu.

Kripto bu mantık aramaya gerek yok Cheesy local olarak kazançlısın ama insanlar gpu rent platformlarında fiyatları coin maliyetlerine kadar uçurduğu için devam ediyor.
Çoğu kişi satmıyor alımlar yüksek umarım bu şekilde yükselir ve kazanmaya devam ederiz.
mandown
Legendary
*

View Profile
May 30, 2026, 06:20:35 AM

dün gece ne olduysa zorluk inanılmaz derecede artmış hemen hemen her saat 2 gğu ile 1 cüvarı token alıyordum bugün itibariyle 0.2'te kadar düşmüş. buda 24 saatte hala kazançlı bir durum ortaya çıkartıyor ben her gün 10 saatte bir geleni market fiyatından  satıp çıktım şuanki düşüş bile benim fiyatı ortalama satış fiyatıma getirdi. bu rakamlarda bile kalmasını mantıklı bulmuyorum

1.7 doları gösterdiler bu ürüne şaka gibi ya bir haber saldılarpiyasaya neymiş vc toplamışmış vc ne yapsın madencılık coinişnşi 180-200m fdv ile toplasın mallar mı?

Pages: [1]
  Print  

Jump to: