Bitcoin Forum
May 27, 2026, 02:50:09 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 31.0 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Suya erişimi az olan yerlerde kuyu ve barınak açtırmak  (Read 55 times)
Phoenix Anka (OP)
Legendary
*

Activity: 1666
Merit: 1080

View Profile
May 25, 2026, 12:42:10 PM
Merited by Wake Up (1)

Arkadaşlar Türkiye’den bazı yardım kuruluşları bu hizmeti veriyormuş. Babamla bir sohbette pahalı değilse yaptıralım dediğini görünce bir kaç sayfa ile irtibata geçtik. 19 bin liraya Bangladeş’te kuyu açtırılabiliyormuş, hisseli kuyu hizmetleri falan varmış.

Bir de demirden baraka yani prefabrik ev gibi barınma alanları da yapılıyormuş. 4-5 ay yapım süresi fiyat 69 bin lira civarı. Bana uygun geldi babama da öyle ama aklımızda sadece şu soru var gerçekten bizim için mi yapacaklar?

Yani bu insanlar sadece bir tabela yapıp değiştirerek farklı farklı kişilere video atabilirler. Bu konuda güvenilir bir kurum veya kuruluş var mı sizce?

Hvdv
Hero Member

Activity: 1246
Merit: 678

View Profile
May 25, 2026, 01:32:41 PM
Merited by Phoenix Anka (1)

Hocam bir bilgim yok inan ama daha önce çok skandallar çıktığı için kime güveneceğimizi bilmiyoruz tabi.

Kızılay’da daha önce Ensar vakfına 8 milyon dolar gibi para aktarılmıştı bir dönem mesela sonra deprem zamanı çadır satmaları, kana ihtiyacı olanlardan kan paraları almaları da cabası. Bu Türkiye’nin en büyük sosyal yardım kuruluşlarından birisi. Ahbap da yardım kuruluş ama Kızılay deprem için adamlara 50 milyonluk çadırı parayla satmıştı bedava oraya göndermesi gereken yerde.

Şimdi sosyal medyada bu işler daha kolay ranta çevrilir. Kim gidecek ki Somali’ye, kim gidecek Tanzanya’ya falan? Sen o niyetle yapacaksın ama her şey güven ilişkisine bağlı. Karşı taraf istediğini yapar ki Afrika’da duruyorsa bir çıkarı vardır diye düşünüyorum maalesef.

Xyloo
Full Member

Activity: 224
Merit: 166

View Profile
May 25, 2026, 02:54:43 PM

Hocam elbette sizin tercihiniz ama ben ülkemizin zaten muhteşem bir yer olduğunu düşünmüyorum ekonomik olarak. Böyle su yerine alın fakir bir aileye kurban bağışlayın etinden sütünden faydalansınlar veya aynı miktarı yardım yapın insanlara bence. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ama önce kendi refah seviyesini arttırmalı sonra başka yerlere gitmeliyiz bence. Milyonlarca doları olan milyarlarca doları olan Afrikalılar var mesela onlar yaptırabilir değil mi? Onlar yerine neden taşın altına elini sokan biz oluyoruz?

yenerbatmaz
Sr. Member

Activity: 1526
Merit: 479

View Profile
May 25, 2026, 04:19:08 PM

Hocam ben babam vefat ettiğinden bu yana yalan olmasın 50'nin üstünde hisseli kuyuya girdim ve bir kere de geçen sene tek başıma kuyu açtırdım. Ben hiç sorun yaşamadım. Geçen yıl 9000 TL'ye açtırmıştım su kuyusunu. Her sene kurbanımı verir üzerimdeki vacibi kaldırıyorum. Vekaletimi verip kestiriyorum. Maddi durumumu düzeltirsem bir kuyu daha tek başıma açtıracağım. Babam vefat ettiği zaman bir arkadaş vesile olmuştu. Bende iki yıldan fazla sürede devam ediyorum.
Eğer düşünürsen dm den yaz bilgileri vereyim kendin araştır. Aklına yatarsa...

xzone
Legendary
*

Activity: 3318
Merit: 1849

View Profile
May 25, 2026, 06:01:10 PM

Bir arkadaşım bu işlerle çok ilgileniyordu ve kendisi de kuyu açtırma heveslisiydi. O dönemde yaptığımız araştırmaları hatırlıyorum, kendisi 2-3 kuyu açtırdı ve bu kuyular hazırlanırken ve açılışı yapılırken aracı firmalar adınıza özel video çekip size gönderiyordu. Daha sonra bununla ilgili bazı söylentiler ortaya çıktı, açılış sonrası kapatıp aynı kuyuya başka kişilerin isimleri ile videolar çekildiği söylendi. Hatta birkaçını kendi gözümle gördüğüm için bana bu durum güven vermiyor.

Bir yandan milyonlarca takipçisi olan kişiler bile böyle bir hayır işliyor, TRT bu konu ile ilgili televizyon programları yapıyor. Diğer yandan sadece 250-300 dolar gibi maliyetler ile bu kuyular açılabiliyorken neden milyarlarca dolarlık şirketler bu duruma destek vermiyor onu anlamlandıramıyorum. Bana asla hiçbir zaman tamamen güven vermeyecek bir olay gibi geliyor

███████████████████████████
███████▄████████████▄██████
████████▄████████▄████████
███▀█████▀▄███▄▀█████▀███
█████▀█▀▄██▀▀▀██▄▀█▀█████
███████▄███████████▄███████
███████████████████████████
███████▀███████████▀███████
████▄██▄▀██▄▄▄██▀▄██▄████
████▄████▄▀███▀▄████▄████
██▄███▀▀█▀██████▀█▀███▄███
██▀█▀████████████████▀█▀███