Olay sadece ürünü alırken nakliye ve montaj için ekstra ücret ödemek değil bence. Burada çok ciddi bir haksız kazanç durumu var. Resmen otomobil aldıktan sonra servis ücretleri ile tüketiciyi zorla kazıklıyor olmaları gibi montaj üstünden cebi dolduruyorlar. Zaten IKEA bir dönem boykot haline gelmişti Türkiye kolundakiler hükümete fazla yakın diye, alternatif olmadığı için kullanmaya devam ediyor herkes

IKEA ürünleri alırken zaten montaj ödemek saçma geliyor, evdeki televizyon ünitesinden tavana kadar uzanan gardroplara kadar hepsinin montajını kendim yaptım. Alyan ve tornavida kullanmayı biliyorsanız montaj işi gerçekten zor değil. Bir süre sonra lego yapar gibi hissediyor kendisini insan. Montaj kılavuz kağıdında tornavida deliklerine kadar her şeyi gösteriyorlar.
Nakliye konusunda bulunduğunuz şehirde IKEA varsa kapınıza getiriyorlar, eğer online mağaza üzerinden satın aldıysanız bir de lojistik firmalarına bahşiş vermek zorunda kalıyorsunuz. 100 bin liralık ürün almışım zaten 10 bin lira benden peşin peşin ekstra istemişsin, bir de Horoz Lojistik'in keyfini yerine getirmemiz gerekiyor. Her seferinde en az 1-2 bin lira bahşiş atmazsam binanın kapısına bırakıp gitmeye çalışıyorlar.
Sözde anlaşma kapıya kadar getirmesi üzerine yapılmış, IKEA aradığınız zaman yardımcı oluruz diyor ama o an hemen aksiyon alamadıkları için mağdur olan yine siz oluyorsunuz. Sizin koca koca kargo paketlerinizi indirip geri araca yüklerken illa zarar vereceklerdir.
4-5 sefer online siparişim oldu hepsinde de sorun yaşadım, tamam adamlar da haklı onlarca kilo ürün taşımak kolay değil ama sen de IKEA'dan ona göre bir taşıma parası alıyorsun sonuçta