Bitcoin Forum
June 25, 2026, 02:06:55 PM *
News: Latest Bitcoin Core release: 31.0 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: XCENA ve Cyient Semiconductors Milyonlarca Dolar Yatırım Aldılar! Yarı İletken  (Read 56 times)
BoundByFate (OP)
Jr. Member
*

Activity: 55
Merit: 18

View Profile
June 01, 2026, 08:13:03 AM

Güney Kore merkezli XCENA'nın 135 milyon dolarlık yatırım aldı, B turu yatırım turunda topladılar bu parayı ve şirketin değerlemesi 570 Milyon Dolar oldu.
2022'de kurulan şirket bugüne kadar toplamda 185 Milyon Dolar yatırım almış oldu.
Yarı iletken çip üretiminde faaliyet gösteren firma, bu yatırım ile seri üretimini hızlandırmak ve ürün geliştirmeyi ilerletme de kullanacaklar.

Hindistan merkezli çip tasarım girişimi Cyient Semiconductors 30 milyon dolar yatırım aldı. Bu yatırımla firmanın değerlemesi 500 milyon dolar oldu.
30 Milyon dolar ile ARGE çalışmalarını hızlandıracaklar.

Bunlar gibi firmaları takip listeme alıyorum ilerleyen dönemlerde borsalara açılma gibi bir durumları olursa diye çünkü çağımız yapay zeka çağı olduğu için bu sektör şu an en çok rağbet gören sektörler arasında 1 numara falan.
mandown
Legendary
*

Activity: 2702
Merit: 2223

View Profile
June 01, 2026, 08:49:55 AM

arz durumunda olmayan bir şirket değil mi 570 milyon dolar b turu için çok gibi geldi bana ama sorun onlar değil asıl sorun bu şirketlere biz yatırım yapamıyoruz hadi midas amerika'daki sorunu çözdüde uzak doğu için hisse alım satımı yapabileceğimiz bir platform varmı bilmiyorum.

BoundByFate (OP)
Jr. Member
*

View Profile
June 01, 2026, 09:12:11 AM

arz durumunda olmayan bir şirket değil mi 570 milyon dolar b turu için çok gibi geldi bana ama sorun onlar değil asıl sorun bu şirketlere biz yatırım yapamıyoruz hadi midas amerika'daki sorunu çözdüde uzak doğu için hisse alım satımı yapabileceğimiz bir platform varmı bilmiyorum.

Bana da değerlemeler fazla geliyor ama şu an acayip bir yüklenme var çip ve yarı iletken firmalarına, ondan dolayı da artık normal görmeye başladım bu miktarları.
Midas dışında bende bilmiyorum, genelde Amerika'da halka arz oldukları için ondan takip ediyorum, Uzak Doğu'da halka arz olurlarsa zaten izlemekle yetineceğim başka şansım yok şu anlık, belki ilerleyen dönemlerde açar bir firma.
mandown
Legendary
*

Activity: 2702
Merit: 2223

View Profile
June 01, 2026, 09:18:28 AM

Kripto tarafında yapılan manipülasyonu bu borsalarda yapmaya başladılar her hisse değerinden 60-100 kat yukarıda nereye kadar bu değerlemeler ile şirketleri götürecekler bilmiyorum 1.5t değerleme ile geliyor elon muskun şirketi ona girdin eee nerede kar edeceksin Cheesy

Bu değerlemeler çok yüksek yanlış anlama ama buna gireceğime amerikada değerinin altında birçok şirket var onlara bakarım ha konu olarak güzle o ayrı.

BoundByFate (OP)
Jr. Member
*

View Profile
June 01, 2026, 12:26:59 PM

Bu konuda kesinlikle haklısın gereğinden fazla şişirilmeler söz konusu hele bu Yapay Zeka çıktığından beri bunlara Çip, Ekran Kartı vb gibi ürün sunan firmaların değerlemeleri acayip yüksek.
Ama şunu da belirtmek istiyorum takip ettiğimden dolayı yüksek değerlemeler olsalar bile talep hala yüksek seviyede, mesela Cerebras Systems diye bir amerikalı firma 185 Dolardan halka arz oldu ve 70 Milyar Dolar değerlemeye ulaşarak piyasaları çıktı bu firma ve borsada 386 Doları gördü, bugün 237 Dolardan işlem görüyor.

Bir yerde patlayabilirler ama şu an patlama olmayacağını düşünüyorum.
MK-74
Legendary
*

Activity: 2016
Merit: 1624

View Profile
June 01, 2026, 09:30:19 PM

ICO'lar buralar sarmış heralde, bunlara benzer durum kripto'da çok yaşandı ve sonu hep hüsran ile bitti ama burada bitmeyebilir çünkü bunları denetleyen denetmenler var ve bu firmaların fişlerini çekebilecek kapasitedeler eğer firma ABD ise tabi bu olur diğer türlü zor.

Nereye kadar sürecek acaba bu talepler, değerinden fazlaya satmalar merak ediyorum.

Pages: [1]
  Print  

Jump to: