Bu durum aslında biraz şundan dolayı farklı, "ortalama" dendiğinde chad ve nikaragua'yı ve taiwanıda kattığınız için, elbette onlardan yüksek bizim oranımız, ama azıcık eli yüzü düzgün olan her ülke bizden yüksek oranlara sahip olabiliyor. Bunun dışında, 2 tane çok önemli sebebi olduğuna inanıyorum, bunlarda yanılıyor olabilirim sonuçta ben bir bilir kişi değilim sadece tahmin yürütüyorum

.
Birincisi çok fazla memur var bu da çok fazla yeşil pasaport demek ve öyle olunca avrupada zaten sizden milyonlar geliyor bize, öyle önüne gelende gelirse o zaman vize yokmuş gibi olacak diyerek yeşil olmayanlara daha dikkatli bakıp daha az kontenjan ayırıyor bence.
İkincisi, ve bu tamamen benim siyasi düşüncemle alakalı, yanılıyor olabilirim, ama bence avrupada keskin bir türk nefreti var, çokta sevilmiyoruz orada, gerçi biz daha kendi kendimizi sevmiyoruz birbirimizi düşmanız, elin adamı neden sevsin gibi bir bakış açısıda mümkün, ama onların reddetme oranı birazda bunla alakalı, avrupalının solcu liberal woke tipine denk gelirsen çallışan olarak kabul eden veya reddeden, kabul eder, ama milliyetçisine denk gelirsen senden nefret ettiği için anında reddedebilir.