Arkadaşlar Satoshi’nin elinde tahmin edilen 1.096 m bitcoin olduğu söyleniyor.
Bunun için Arkham’ın araştırma cüzdan linki :
https://arkm.com/explorer/entity/satoshi-nakamotoŞimdi bir beyin fırtınası yapalım.Diyelim ki satoshi çıktı ve bu ~1.1 milyon bitcoini hareket ettirdi.Piyasada oluşacak durum nasıl olur ?
1- A cüzdanından B cüzdanına gönderdi ve hareket olmadı.Piyasa bu durumda elbette bir panik havasına sürüklenecektir.
Tüm dünyada son dakika olarak geçer, sosyal medya ve özellikle twitter yıkılır.Fiyatta minimum %10 kayıp görülür ve FUD dalgasıyla daha fazlası olabilir.
2- Bir miktar bitcoin sattı diyelim.Sallıyorum 250 bin bitcoin sattı.Bu zaten tek başına çok yüksek bir satış ve satoshi çıkıp bunu yaparsa şunu demiş oluyor :
“Ben artık yarattığım şeye güvenmiyorum.”
Bu durumda minimum %40 düşüş ve satış olabilir diye düşünüyorum.Aslında 250k bitcoin çok yüksek bir rakam olmasa da piyasa için, satan kişi önemli.
Psikolojik olarak bitcoine güvenen topluluk artık elindeki güveni yitirebilir.Tabi bir de tüm bitcoinleri satma potansiyeli var.Burada da herhalde %60-70 düşüş olur, sonradan kendini toparlar.
Asıl sorun ise sonrasında.Satoshi, bitcoini yarattığı gibi başka bir şey üretirse ne olur?
Sizce ihtimallerde neler olur ?