Bitcoin Forum
June 15, 2026, 09:26:02 AM *
News: Latest Bitcoin Core release: 31.0 [Torrent]

Home   Help Search Login Register More  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Şuan için Türkiye'de en büyük sorun nedir?  (Read 26 times)
kizilhare (OP)
Member
**

Activity: 369
Merit: 70

View Profile
June 14, 2026, 09:13:03 PM

Ülkemizde ki en büyük sorun ekonomik mi, Eğitim mi,adalet mi, sağlık sistemi mi?
Gün geçtikçe geçim sıkıntısı sürekli artıyor. Enflasyon aşırı yüksek paranın değeri yok.
Gün geçtikçe işsizlik sorunu olmaya başladı.
Hastaneye gitmeye kalksan sıra almak mümkün değil.
Son yapılan LGS ile yine eğitim sistemi konuşulmaya başlandı.
Adalet dersen o da ortalıkta yok.
Sizce en büyük sorun ne?

Yoksa bunların hepsinin temelinde akp mi büyük sorun?
Hvdv
Hero Member

Activity: 1274
Merit: 679

View Profile
June 14, 2026, 10:05:29 PM

Ben eğitim sisteminin olduğunu düşünüyorum çünkü her şeyin başı eğitim. Bilinçli bir birey toplum için her zaman avantajdır. Bilinçli olmayan bir birey ise her şeyi yapar. Eğitimsizlik değil yanlış anlamayın ülkenin her yerinde eğitim kurumu, her kişi artık üniversite mezunu. Ama bunların kaçı gerçekten meziyetli ? Hiç bir baraj yok üniversite sınavı için ve belli başlı elit bölümler dışındaki her bölümü her kişi kazanabiliyor. Okulda verilen eğitimin kalitesi ise malumunuz. Daha sonra da torpil olayı gerçekten zekileri engelleyen en büyük engel. Zeki olan ve tanıdığı olmayan çocukları meziyetsiz saçma işlerde görüyoruz. Bu ülkenin en büyük sorunu gerçek anlamda eğitim.

l99l
Hero Member

Activity: 1092
Merit: 643

View Profile
June 14, 2026, 10:26:50 PM

Ben eğitim sisteminin olduğunu düşünüyorum çünkü her şeyin başı eğitim. Bilinçli bir birey toplum için her zaman avantajdır. Bilinçli olmayan bir birey ise her şeyi yapar. Eğitimsizlik değil yanlış anlamayın ülkenin her yerinde eğitim kurumu, her kişi artık üniversite mezunu. Ama bunların kaçı gerçekten meziyetli ? Hiç bir baraj yok üniversite sınavı için ve belli başlı elit bölümler dışındaki her bölümü her kişi kazanabiliyor. Okulda verilen eğitimin kalitesi ise malumunuz. Daha sonra da torpil olayı gerçekten zekileri engelleyen en büyük engel. Zeki olan ve tanıdığı olmayan çocukları meziyetsiz saçma işlerde görüyoruz. Bu ülkenin en büyük sorunu gerçek anlamda eğitim.
Eğitim sistemi öncelikli tamamen. Bir ülkede problem eğitimden başlar, eğitim seviyesinin düşük olan ülkelere bakın doğru düzgün ülke var mı yok neden eğitimsizlikten dolayı işte.
Anladım ben sizi bahsettiğiniz sadece üniversite mezunu olmak değil. Topluma düzgün bireyler katmak sadece onları üniversite mezunu yapmakla bitmiyor, keşke öyle olsaydı. Meslek sahibi olan kalmadı artık herkes üniversiteli olduğu için. Marangoz, terzi, berber bu tarz mesleklere de insan gerekiyor. Ki böyle mesleği olan insan işsiz de kalmaz. Smiley

mandown
Legendary
*

Activity: 2688
Merit: 2216

View Profile
Today at 07:13:18 AM

Eğitim
Eğitim
Eğitim
Eğitim
Eğitim

Gerisi boş eğitirseniz size karşı gelebilir sistem dışına çıkmak isteyebilir ama cahil adamı her türlü yola sokarsınız 100.000 tl'ye adam öldürenler var

cahil adamı din istismarı ile istediğiniz şeklede sokarsınız mesele cahili aç bırakabilmek gerisinde birşey yok cahil adam yaptılan iyiliğin bile farkına varmaz cahillik dünyada var olan kötü durumdur.

Pages: [1]
  Print  

Jump to: